معماری و زندگی

گرم کردن اتاق بدون بخاری و شوفاژ با ۱۰ راهکار موثر و ساده

زمستان زمان خوبی برای صرفه جویی در هزینه‌های آب و برق است. برخلاف تابستان که تهویه مطبوع عملاً اجباری است (روشن کردن کولر)، اما در زمستان چندین روش برای گرم کردن اتاق بدون بخاری وجود دارد. تلفیق اصول ابتکاری بشر و فناوری مدرن مجموعه‌ای از گزینه‌های گرمایشی را فراهم می‌کند که باعث می‌شود تا افراد بدون نیاز به روشن کردن بخاری، فضای داخل خانه را گرم کنند. برای شناخت این روش‌ها با مقاله دیگری از ویکی ساختمون همراه باشید.

۱۰ راهکار مؤثر برای گرم کردن اتاق بدون بخاری

روش‌های زیر هر کدام می‌توانند به تنهایی باعث گرم نگه داشتن اتاق بدون بخاری شوند:

۱- استفاده از درزگیر درب و پنجره

مسدود کردن منافذ، اولین مرحله برای گرم شدن خانه است. درزگیر درب و پنجره می‌تواند نفوذ هوای سرد را تا ۱۰۰ درصد کاهش دهد. برای جلوگیری از نشت هوای سرد مهم است درب‌ها و پنجره‌ها درزگیری شوند. درزگیرها اغلب چسبی هستند که داخل لولای درب یا پنچره قرار می‌گیرند. این مورد اغلب در پنجره‌های فلزی سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، وگرنه برای پنجره های دوجداره، درزگیر مفهومی ندارد. اگر بودجه کافی دارید، می‌توانید پنجره‌های قدیمی خود را عوض کنید.

۲- استفاده از از ملافه‌های گرم‌تر

این راه حل خیلی ساده است! وقتی طبیعت درجه هوا را پایین می‌آورد (اشاره به رسیدن فصول سرد سال)، وقت آن است که ملافه ها و پتوهای گرم را از کمد بیرون بیاورید. درست مثل لباس، ملافه‌ها نیز شما را گرم می‌کنند. برای این منظور می‌توانید در زمانی که بر روی مبل نشسته‌اید، روی خودتان یک ملافه پشمی بیاندازید. همچنین می‌توانید از یک پتوی برقی استفاده کنید. اگر خیلی سردتان شد، یک تشک برقی بخرید و آن را زیر ملحفه‌ها تخت خود قرار دهید.

گرم کردن اتاق بدون بخاری

۳- استفاده از پنکه سقفی چهار فصل

پنکه‌های سقفی چهار فصل، راهی عالی برای کاهش مصرف انرژی در هر زمان از سال است. در تابستان، چرخش خلاف جهت عقربه‌های ساعت نسیم خنکی ایجاد می‌کند که باعث خنک شدن هوای داخل منزل می‌شود. اما هنگامی که ماه‌های سرد سال فرا می‌رسند​​، وقت آن است که چرخش فن پنکه را به شکل برعکس تغییر دهید (اکثر پنکه‌های سقفی دارای کلید برای تغییر چرخش فن‌ها هستند). با چرخش عکس پنکه، هوای گرم در فضا پراکنده می‌شود و شرایط گرم کردن اتاق بدون بخاری مهیا می‌شود.

«چنانچه نیاز به تعمیر و سرویس رادیاتور دارید؛ می‌توانید درخواست خرده کاری ساختمان خود را در سامانه ثبت درخواست کارگشا درج نمایید.»

۴- پوشیدن جوراب و کلاه بافتنی

با پوشیدن کلاه بافتنی و جوراب، خود را گرم کنید (هنگامی که پاهای‌تان گرم است بهتر می‌خوابید). درست است که گذاشتن کلاه بافتنی در خانه یک کار غیرمعمول است، ولی اگر قصد این را دارید که بخاری را روشن نکنید، بهتر است کلاه به سرتان بگذارید! به هر حال، تصاویر قدیمی نشان می‌دهند که مردم در شب‌ها با کلاه‌های پشمی ضخیم می‌خوابیدند، اما کلا‌ه‌های خواب امروزی ظاهری فانتزی‌تر دارند و می‌توانند مشوقی برای افراد جهت استفاده از کلاه بافتنی در خانه باشند.

گرم کردن اتاق بدون روشن کردن بخاری

۵- پوشاندن پنجره‌ها با پرده‌های ضخیم

از آنجا که هوای سرد از بیرون به داخل منتقل می‌شود، بنابراین می‌توان در طول زمستان با استفاده از پرده‌های ضخیم و چند لایه، اتاق خواب خود را کمی عایق‌بندی کنید. بنابراین سعی کنید پرده‌های خود را در چند لایه آویزان کنید. لایه اول را نازک انتخاب کنید تا در روز بتوانید آن‌ها را کنار بزنید و از نور خورشید استفاده کنید، لایه دوم را ضخیم انتخاب کنید تا از ورود سرما جلوگیری کرده باشید. یک رنگ شاد انتخاب کنید تا مقداری از سرما و کسلی فصول سرد را از بین ببرید.

به منظور اجرای عایق حرارتی، درخواست خود را در عایق کاری ساختمان ثبت نمایید.

۶- استفاده از فرش ضخیم برای کف اتاق

در حالی که کفپوش‌های سختی مانند سرامیک یا لمنیت فواید زیادی دارند، اما حفظ گرما از ویژگی‌های اصلی آنها نیستند. در ماه‌های سرد سال یک فرش گرم و ضخیم را روی کف اتاق پهن کنید تا به عنوان عایقی برای سرما عمل کند. حتی با این کار می‌توانید به راحتی در فضای منزل رفت و آمد کنید، بدون آنکه پاهای‌تان سرد شود! سعی کنید در تمام فضاهای منزل از یک فروش ضخیم استفاده کنید.

راهکار مؤثر برای گرم کردن اتاق بدون بخاری

۷- دور کردن تختخواب از پنجره

حتی اگر پنجره‌های اتاق شما چندجداره باشند، شیشه در طول شب به طور قابل توجهی سرد می‌شود، بنابراین فضای نزدیک به پنجره اغلب سرد است. اما این کار اغلب در همه اتاق‌ها شدنی نیست! زیرا فضا امکان این کار را نمی‌دهد. اگر تختخواب شما درست زیر یک پنجره قرار دارد، می‌توانید تختخواب را به جای دیگری انتقال دهید.

۸- روشن کردن شمع در اتاق

اگر در خیابان هستید و هوا سرد است، چند شمع و کبریت می‌توانند تفاوت بین مرگ و زندگی را تعیین کنند. بنابراین، ایده خوبی است که تعداد زیادی شمع را در داخل خانه خود روشن کنید. این شمع‌ها نه تنها نور و گرما را تأمین می‌کنند، بلکه در انواع مختلف از شکل‌ها، رنگ‌ها و رایحه‌ها هستند که می‌توانند فضای داخل را گرم نگه دارند. سعی کنید شمع‌ها را نزدیک به محل نشستن و خوابیدن خود قرار دهید.

چنانچه قصد بازسازی ساختمان خود را دارید، درخواست خود را درکارگشا ثبت نمایید.

راهکار گرم کردن اتاق بدون بخاری

۹- انجام حرکت‌های مدیتیشن یا یوگا

مدیتیشن راهی عالی برای گرم کردن خود بدون روشن کردن بخاری است. وقتی روی نفس خود تمرکز کنید، از هر احساسی آگاه می‌شوید. شما می‌توانید سرما را روی پوست خود احساس کنید، اما با تمرین ذهن خود را آموزش می‌دهید تا این احساس را روی پوست خود به عنوان چیزی که بر شما غلبه نمی‌کند، بپذیرد. شما سرما را نادیده نمی‌گیرید، شما به سادگی احساس خود را تغییر می‌دهید. اگر برای تغییر احساسات خود تمرکز کنید، می‌توانید به آرامش برسد و بدن خود را کنترل کنید. اگر مدیتشین برای‌تان سخت است، ورزش کردن در داخل خانه را در اولویت خود قرار دهید.

به منظور بر طرف کردن خرابی موتورخانه، درخواست خود را در خدمات فوری ساختمان ثبت نمایید.

۱۰- استفاده از کیسه آب گرم

همه ممکن است استفاده از کیسه گرم را برای گرم کردن اتاق بدون بخاری بلد باشند! اما این راه‌حل هنوز هم جواب می‌دهد. در زمان خواب، یک کیسه آب گرم را زیر ملافه خود قرار دهید تا گرم بمانید. این کار به ویژه برای افرادی که کمر درد دارند نیز بسیار مفید است. به هر روی، استفاده از کیسه آب گرم می‌تواند انتخاب آخر شما باشد.

گرم کردن اتاق بدون استفاده از بخاری

سخن آخر

گرم ماندن در زمستان همیشه آسان نیست، به خصوص اگر در شرایط غیر معمول قرار دارید. اگر وضعیت خود را به درستی ارزیابی کنید، می‌توانید در خانه راحت باشید و با کمی تلاش گرم بمانید. تقویت و عایق‌کاری ساختمان، بستن درب اتاق‌ها و حمام، ساخت شومینه و حتی پخت و پز نیز می‌توانند راه‌هایی برای گرم کردن اتاق بدون بخاری باشند. با کمی تدبیر و نگرش مثبت، می‌توانید در خانه گرم بمانید، اما مهم است که خود را زجر ندهید، اگر سرما زیاد است، روشن کردن بخاری یا شوفاژ عاقلانه‌ترین کار ممکن است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا