مشکلات عمومی پکیج : عیب یابی پکیج قبل از بروز دردسرهای بزرگ
بازگشت به یک خانه گرم بعد از یک روز کاری سخت در زمستان یک احساس عالی است. اما اگر یک روز برگردید و متوجه شوید مشکلی در پکیج شما وجود دارد چه میکنید؟ پکیج دیواری مسئول گرم کردن آب مصرفی و گرمایش فضا توسط رادیاتورها در فصول سرد است. اما گاهی اوقات دچار مشکلاتی میشود. اما سؤال مهم این است: «مشکلات عمومی پکیج شامل چه مواردی هستند و چطور میتوان با شناسایی سریع آنها، شرایط تعمیر پکیج را مهیا کرد؟» با ویکی ساختمون همراه باشید.
ایرادات و مشکلات عمومی پکیج
مشکلات پکیج عمدتاً برای همه افراد در سراسر جهان اتفاق میافتند و اغلب شامل یکسری مسائل مشترک و متعارف هستند. اگر در سیستم گرمایشی خود مشکلی دارید، با رایجترین مشکلات پکیج آشنا شوید:
1- آب سرد و گرم نشدن رادیاتورها
آب و شوفاژ سرد مهمترین مشکل پکیجها هستند. اگر این دو اتفاق رخ دهند، ابتدا ترموستات را بررسی کنید و آن را به تنظیمات صحیح برگردانید (هر مدل پکیج یک نوع تنظیمات ترموستات دارد). ترموستات وظیفه کنترل کردن دما را بر عهده دارد. اگر با این کار مشکل حل نشد! احتمالاً فیلتر هوا کثیف است. آن را تمیز کنید یا در صورت لزوم جایگزین کنید.
خرابی دریچه، خرابی هواکش، خرابی ترموستات یا سطح کم آب در مخزن و پکیج به عنوان دلایل دیگر این مشکل هستند. همچنین، س+-رد بودن رادیاتورها نیز اغلب به دلیل عدم هواگیری است. اگر هم با هواگیری مشکل برطرف نشد، احتمالاً مشکل از پمپ پکیج است.
حتما بخوانید: پکیج دیواری بهتر است یا زمینی؟ تصمیم با شما، نصاب از ما
2- مشکل جرقه زنی
مشکلات عمومی پکیج در بخش جرقه زنی به دو صورت رخ میدهد، اول اینکه جرقه زده میشود ولی شعله روشن نمیشود دو اینکه کلاً جرقه زده نمیشود! مشکل مورد اول غالباً ناشی از بسته بودن شیر ورودی گاز، وجود هوا در لوله گاز، عدم تنظیم شیرگاز (مینمم شعله) و نقص شیر گاز و معیوب بودن جرقه زدن است.
مشکل دوم هم ناشی از خرابی جرقه زن است. بسیاری از اوقات سایش و پارگی هر یک از اجزای مشعل نیز ممکن است دلیل این مشکل باشد. با این حال، این مشکلات بهتر است توسط یک تکنسین دیده و برطرف شود.
3- خاموش نشدن پکیج
یکی دیگر از مشکلات عمومی پکیج، خاموش نشدن است. اگر سیستم شما همچنان در حال کار و دمیدن هوای گرم است، تنظیمات را بررسی کنید. این وضعیت باید به جای حالت «روشن» در حالت «خودکار» باشد.
حالت خودکار از نظر انرژی کارآمد است زیرا سیستم گرمایش با رسیدن به دمای مورد نظر خاموش میشود. دلیل دیگر این مشکل ممکن است ناشی از ترموستات یا بلوور دمنده باشد. قبل از بررسی این موضوع حتماً کلید برق پکیج را خاموش کنید.
4- خاموش شدن مکرر شعله پکیج
پکیج ممکن است به سختی روشن شده و به راحتی خاموش نشود! حتی در بدترین شرایط، شعله پکیج مکرر خاموش میشود و کاربر مجبور است مداوم آن را روشن کند. دلایل خاموش شدن مکرر شعله پکیج شامل موارد زیر است:
- بودن میزان آب داخل مدار گرمایش
- گرفتگی مدار گرمایش هوا، خرابی پمپ سیرکولاتور پکیج
- خرابی الکترود یون (وظیفه تشخیص شعله را بر عهده دارد)
- کم بودن فشار گاز پکیج یا ساختمان
- عدم تخلیه درست دود، خراب بودن بُرد دستگاه (کامپیوتر)
- جوش آوردن پکیج
- سوختن فن پکیج
- گرفتگی منافذ خروج گاز
- تنظیم نبودن فاصله جرقه زن
- کافی نبودن تعداد و ظرفیت رادیاتورها
این مشکل نیز برای آگاهی بیشتر شما بیان شده است. برای برطرف کردن آن باید به متخصصین واجد الشرایط مراجعه کنید.
5- صداهایی غیرمعمول
در حالی که برخی از صداهای پکیج مانند شعله گرفتن معمول است، برخی دیگر ممکن است یک علامت هشداردهنده از مشکلی جدی باشد. صداهای غیرمعمول نشان دهنده مشکلی مکانیکی هستند. صدا از موتور نشانگر یاتاقانهای معیوب یا قدیمی است که نیاز به تعویض دارند. ممکن است صداهای دیگر به دلیل مشکلات جریان هوا یا مشعلهای کثیف باشند.
این مشکل همچنین در اثر وجود ذرات آهک در مبدل حرارتی نیز رخ میدهد. باید بدانید که رسوبات ناشی از آب بسیار مخرب بوده و میتواند باعث خرابی پکیج شود. رسوبات به کم شدن فشار آب منجر میشوند و برای حل این مشکل باید همیشه از رسوب گیر در سر راه آب و پکیج استفاده کنید.
حتما بخوانید: مقایسه پکیج های دیواری + پاسخ سوال همیشگی “پکیج چی بخرم”
6- افت فشار آب
یکی دیگر از مشکلات عمومی پکیج، افت فشار آب است. علت اول میتواند خراب شدن شیر پرکن پکیج باشد. این شیر همان شیری است که در زیر پکیج قرار دارد و برای تنظیم مقدار آب ورودی مورد استفاده قرار میگیرد. خراب شدن این شیر منجر به افت فشار آب در دستشویی و حمام میشود.
اگر شیر پرکن پکیج باز باشد و شما یادتان برود آن را ببندید، دستگاه با افت فشار شدید آب مواجه میشود. شیر پرکن پکیج در بسیاری از دستگاهها مانند بوتان یا ایران رادیاتور، باید عقربه فشار آب روی عدد 1.5 باشد. باد کردن و سوراخ شدن منبع انبساط، نشتی از رادیاتور یا لولههای گرمایی و هوا داشتن و رسوب گرفتن پکیج دیواری از دیگر دلایل افت فشار آب است.
7- نشت گاز
اگر پکیج گازی دارید، ممکن است بوی گاز از پکیج نشت کند. این یک مشکل بزرگ است زیرا ممکن است انفجار صورت گیرد. اگر بوی نشت گاز از پکیج خود را احساس کردید، اولین کاری که باید انجام دهید خاموش کردن پکیج به عنوان یک اقدام پیشگیرانه است. در مرحله بعدی، باید با یک متخصص تماس بگیرید تا پکیج را بررسی کرده و تعمیر کند. نشت گاز خطر آتش سوزی دارد و هوا را برای نفس کشیدن برای اهالی خانه ناامن میکند.
8- بوی سوختن
اگر بعد از مدتها شروع به کار پکیج، بوی سوختن حس کردید، جای نگرانی نیست! احتمالاً به دلیل سوزاندن گرد و غبار و خاک جمع شده در طول زمان، بو به مشام شما میرسد. با این حال، اگر پس از استفاده منظم در فصل زمستان، این بو هنوز وجود دارد، به دلیل فیلتر کثیف است. فیلتر را تمیز کنید و اگر مشکل برطرف نشد بهتر است سیستم گرمایش را خاموش و از برق بکشید و با یک متخصص تماس بگیرید.
سخن آخر
با دانستن اینکه چه موقع باید با یک متخصص تماس بگیرید و چه زمانی باید تعمیرات را انجام دهید، میتوانید از آسیب و خرابی بیشتر جلوگیری کنید. حتی دانش اولیه در مورد عیبیابی و شناسایی ایرادات و مشکلات عمومی پکیج نیز تفاوت زیادی ایجاد خواهد کرد.
متخصصان لوله کشی مهارت و تخصص لازم را دارند تا انواع کارها را با حداکثر بازده انجام دهند. آنها میتوانند به سرعت علت یک مشکل را تشخیص دهند. آنها تمام اطلاعات لازم در مورد چگونگی جلوگیری از بروز این مسائل را در اختیار شما قرار میدهند. پس بهتر است بعد از مشاهده مشکل، با یک متخصص تماس بگیرید.
نظرتان در مورد مشکلات عمومی پکیج چیست؟ آیا موارد بالا همان چیزهایی بودند که میخواستید؟ نظرها و ایدههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.