مقالات کارگشا

دیوار چینی در ساختمان اسکلت فلزی چگونه است و چه مراحلی دارد؟

دیواری چینی از جمله مراحل سفت کاری، ساخت یک ساختمان است که چگونگی اجرای آن بسیار حائز اهمیت است. دیوار چینی روش‌های گوناگونی دارد و برای اجرای آن از مصالح مختلفی استفاده می‌شود ولی اصول کلی در انواع شیوه اجرا و استفاده از متریال مختلف باید رعایت شود. در این مقاله با مراحل دیوار چینی در ساختمان اسکلت فلزی در خدمت شما هستیم. با کارگشا در ادامه همراه بمانید.

دیوار چینی در ساختمان اسکلت فلزی با چه متریالی انجام می‌شود؟

در گذشته دیوارها با استفاده از متریالی مانند آجر سفالی ساخته می‌شد با ساخت بتن، بلوک‌های سیمانی و بتنی تا حد زیادی جای آجرهای سفالی را گرفتند. امروزه با پیشرفت روش‌های ساخت بلوک و آجرهای سبکی مانند بلوک اتوکلاو یا اِی سی سی، بلوک پرلیتی و بلوک‌ها هوادار یا گازدار وارد بازار شده‌اند. البته انواع دیوارهای پیش ساخته مانند دیوار کناف یا ساندویچ پنل‌ها نیز وجود دارند که برای ساخت دیوارها به کار می‌روند و سرعت انجام عملیات را افزایش می‌دهند. همانطور که گفته شد، ساخت دیوار با هر متریالی ممکن است متفاوت باشد ولی باید اصول آن رعایت شود که در ادامه مبحث به آن اشاره خواهد شد.

ثبت درخواست «دیوار چینی» در سامانه جامع ساختمانی کارگشا

مراحل اجرای دیوار چینی چیست؟

پس از اجرای اسکلت فلزی ساختمان و ساخت سقف‌ها، وقتی کار برای اجرای دیوارها محیا شد. از گروه دیوار برای اجرای دیوارها درخواست می‌شود؛ مانند ساخت هر قسمت از ساختمان دیوار چینی در ساختمان اسکلت فلزی نیز ویژگی‌های خاص خود را دارد.

بیشتر بخوانید: نکات اجرایی دیوارچینی، از مصالح تا اجرا

وال پست گذاری یا مهار بندی

بر اساس قوانینی که در مباحث کلی مقررات ملی ساختمان آمده است، برای دیوارهای با طول و ارتفاع زیاد، وال پست گذاری یا مهار بندی ضرورت دارد. بر همین اساس پیش از شروع عملیات دیوار چینی باید وال پست گذاری که شرح اجرای این عملیات در مقاله‌ای جداگانه آمده است، اجرا شود. می‌توانید برای اطلاعات بیشتر به این مقاله مراجعه کنید؛ اما به صورت خلاصه وال پست روشی برای مهار بندی دیوار است که با استفاده از پروفیل قوطی، نبشی و … اجرا می‌شود و در سازه‌های با اسکلت فلزی و بتنی به صورت اتصال این پروفیل‌ها به تیر و ستون‌های اصلی انجام می‌شود.

دیوارچینی در ساختمان اسکلت فلزی

آماده سازی مصالح

پیش از شروع دیوار چینی علاوه بر مهار بندی یا وال پست گذاری، آماده سازی مصالح نیز نیاز است. اگر برای دیوار چینی از آجر سفالی استفاده می‌شود، لازم است آجرها در آب خیسانده شوند (به مدت 60 دقیقه) و به زنجاب بخورند تا رطوبت ملات را به خود جذب نکنند و مانع گیرش بین آجر و ملات نشوند. البته خیس کردن بلوک‌های سیمانی نیز پیش از اجرای دیوار با استفاده از آن‌ها نیز مرسوم است و انجام می‌شود.

به یاد داشته باشید اگر دیوار چینی از روی زمین شروع می‌شود و برای دیوار کشی دور حیاط و یا محوطه اقدام می‌کنید. باید پیش از شروع دیوار چینی تمامی گیاهان و درختان آن قسمت را تا جایی که امکان دارد از ریشه درآورده و با خاک آهک بپوشانید تا از رویش مجدد گیاهان جلوگیری شود. این امر به این دلیل است که ریشه گیاهان می‌تواند موجب وارد شدن خساراتی به دیوار شود.

بیشتر بخوانید: دیوار چینی با بلوک چگونه است و بهترین استادکار را از کجا پیدا کنیم؟

اجرای دیوار

پس از انجام تمام مراحل مورد نیاز برای اجرای دیوار، حالا نوبت به دیوار چینی می‌رسد. دیوار چینی در واقع به چیدن آجرها روی هم و ساخت یک دیوار گفته می‌شود. امروزه که ممکن است این عملیات با استفاده از متریال دیگری مانند دیوار پیش ساخته بتنی انجام شود، اجرای دیوار خوانده می‌شود. در ادامه با چگونگی دیوار چینی همراه شوید.

در هنگام قرار دادن آجرها در کنار هم باید دقت داشت که بندهای افقی و بندهای قائم صحیح اجرا شوند. در یک بند کشی بی نقص ضخامت بند بین آجرها نباید کمتر از ۱۰ میلی‌متر و یا بیشتر از ۱۲ میلی‌متر باشد. بندها در قسمت افق یا قائم به اصطلاح باید ریسمان باشند به این معنی که در طول اجرای یک بند نباید حالت کمانی داشته باشد یا شکم زده باشد.

اجرای دیوار

اگر از آجر یا هر چیز پرکننده‌ایی برای کامل کردن یک رج استفاده می‌شود، نباید در وسط همان رج‌ها این آجر یا پرکننده بکار گرفته شود. باید دقت شود آجرها یا پرکننده‌ها تنها در انتهای رج‌ها بکار رود. به طور مثال استفاده از آجر در وسط رج یک دیوار سفالی اشتباه است، استفاده از آجر در دیوار سفالی تنها در پایان رج و به صورت عمودی امکان پذیر است.

تیغه چینی باید کاملاً قائم و شاقول باشد و امتداد رج‌ها کاملاً افقی باشد (با تراز باید مرتب چک شود) و بندهای قائم یک رج در میان دقیقاً در مقابل هم قرار گرفته و شاقولی باشند.

گونیا بودن تیغه چینی یا دیوارچینی اتاق‌ها، آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی بسیار مهم است. چون درصورت بی دقتی در تیغه چینی، کاشی کار دچار مشکل خواهد شد و در نتیجه زیبایی این فضاها (مخصوصاً کف سرویس‌های بهداشتی) از نظر گونیا بودن از بین می‌رود. همچنین سر لوله‌های سرد و گرم سرویس‌ها بر اثر گونیا نبودن در هنگام کاشی کاری امکان داخل ماندن در کار خواهند داشت و بعد‌ها که شیرآلات رو نصب می‌کنند‌، با توجه به عدم دقت در نصب باعث نشت آب به پشت کاشی می‌شود و این امر یکی از دلایل تبله کردن گچ دیوار پشت کاشی یا سقف طبقه پایین می‌شود.

درساخت دیوار باربر باید از یک نوع آجر استفاده شود و در محل اتصال دیوارها به ستون‌ها شاخک مناسب نصب شده باشد. البته استفاده از مهار بند و یا وال پست هنگام دیوار چینی در ساختمان اسکلت فلزی باید رعایت شود.

بیشتر بخوانید: تیغه چینی با هبلکس : اجرا و خصوصیات ساخت دیوار با بلوک هبلکس

زنجاب کردن مصالح ساختمانی باید انجام شود و در انتهای کار دوغاب سیمانی (نسبت آب به سیمان بیشتر از ملات است) بر روی دیوار وقتی که دو رج مانده تا دیوار تمام شود ریخته شود.

در قسمت انتهایی زیر سقف دیوار حتماً مهار شود‌ که روش اجرای وال پست بهترین حالت در مهار دیوار است. در صورتی که طول دیوار زیاد باشد وال پست‌های مناسب برای آن در نظر گفته شده باشد و در اطراف پنجره‌ها وال پست مناسب نیز اجرا شود.

پیمانکار دیوارچینی از کجا پیدا کنیم؟

پیمانکار دیوارچینی از کجا پیدا کنیم؟

دیوارچینی جزئی از عملیات ساختمان سازی است. برای انتخاب یک پیمانکار و مجری دیوارچینی خوب باید روش مناسبی را نیز برای این انتخاب به کار گرفت. بسترهای آنلاین امروزی یکی از بهترین روش‌های انتخاب را در اختیار شما قرار می‌دهند. سامانه جامع ساختمانی کارگشا با تخصص و تجربه چندین ساله خود در زمینه عملیات‌های ساختمانی، می‌توان در کمترین زمان ممکن و به ساده‌ترین شکل ممکن، شما را با بهترین و باتجربه‌ترین پیمانکاران دیوارچینی آشنا کند. این گونه شما به عنوان کارفرما، خیالتان از بابت انتخاب یک پیمانکار و مجرب با کیفیت راحت خواهد بود.

سخن آخر

برای یافتن گروه و شرکت‌های پیمانکاری دیوار چینی می‌توانید از وب سایت کارگشا استفاده کنید. با وارد شدن به صفحه ثبت درخواست کارگشا و با جست و جوی عبارت دیوار چینی با گروها و شرکت‌های پیمانکاری معتبری آشنا شوید. شرکت کارگشا از هیچ تلاشی برای جلب رضایت مخاطبان و مشتریان خود فروگذار نمی‌کند.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا