معماری و زندگی

مالکیت پشت بام مغازه به چه کسی تعلق دارد؟ تمامی قوانین مربوط به آن

بهره برداری از پشت بام واحد های تجاری

حال زمان آن رسیده است تا به صورت جزیی و دقیق به نحوه استفاده از پشت بام واحد های تجاری نگاهی بیاندازیم:

استفاده از پشت بام واحد تجاری برای کارهای شخصی

قوانین اصلی و رسمی در مورد واحدهای تجاری این چنین بیان می کند که مالکین تحت هیچ شرایطی، حق استفاده از مشاعاتی مانند پشت بام را به منظور انجام کارهای شخصی ندارند. در واقع قوانین به صراحت اعلام کرده اند که پشت بام یک بخش عمومی به شمار می آید. اما در برخی از موارد مجتمع های تجاری، قوانینی خاص و ویژه را برای ساکنین و مالکین واحدهای تجاری در نظر می گیرند که بر اساس آن برخی از مالکین، با توجه به واحد تجاری که اجاره کرده اند، امکان تغییر در نقاطی از پشت بام را داشته باشند. با وجود این که امروزه در بسیاری از مجتمع های تجاری، این قانون اعمال می شود، اما از نظر قانونی خلاف بوده و انجام آن غیر قانونی است.

ساخت انباری بر روی پشت بام واحد تجاری

از آن جایی که امروزه داشتن انباری برای بسیاری از مالکین و صاحبین مغازه یک مزیت محسوب می شود، اما ساخت آن بر روی پشت بام چندان هم ساده نیست. زمانی شما می توانید بر روی پشت بام انباری های مد نظر خود را نصب کنید، که در ابتدا با سایر مالکین توافقات لازم را انجام داده باشید. سپس می بایست بر اساس قوانین مربوطه جوازهای لازم را از مراکز ذیصلاح مانند شهرداری دریافت نمایید. به خاطر داشته باشید که اگر یک مالک نسبت به ساخت انباری توسط شما در پشت بام، رضایت نداشته باشد، امکان درست کردن آن در این بخش امکان پذیر نخواهد بود.

نحوه پرداخت خسارات و هزینه های پشت بام مجتمع تجاری

یکی از اصلی ترین موارد مناقشه در مورد مشاعات و مهمترین بخش آن یعنی پشت بام، مسائل مربوط به هزینه های آن است. برخی از ساکنین از آن جایی که قصد دارند از پرداخت هزینه مربوط به این بخش سر باز بزنند، اعلام می کنند که باید هزینه ها توسط مالکینی که در واحدهای بالایی حضور دارند، پرداخت شود. اما همان طور که پیش تر گفته شد، تمامی مالکین نه تنها در تصمیمات مربوط به این بخش از ساختمان دخیل هستند، بلکه نسبت به پرداخت هزینه های مرتبط با آن نیز مسئول می باشند. از این رو تمامی هزینه هایی که برای ترمیم، گسترش و یا حتی ساخت و ساز بر روی پشت بام صورت می پذیرد، باید میان تمامی مالکین تقسیم شود.

چنانچه قصد بازسازی و نوسازی خانه و یا محل کار خود را دارید، درخواست بازسازی ساختمان را در کارگشا ثبت نمایید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا