برق کشی روکار ساختمان: روش اجرای سیم کشی اصولی
احتمالاً تا به حال بارها آرزو کردهاید که ای کاش پریزهای برق خانه جای دیگری بودند، اما از ترس این که مبادا برقکار ساختمان دل و روده دیوارهای تازه نقاشیشده خانهتان را بیرون بریزد و خرج جدیدی روی دستتان بگذارد از خیر آن گذشتهاید. خبر خوب برای شما این است که راههای دیگری هم برای تغییر دادن جای پریزها وجود دارد و این راهحل استفاده از برق کشی روکار ساختمان است.
درخواست خدمات برق کاری ساختمان از متخصصین کارگشا
برق کشی روکار ساختمان
«با گوشیهای موبایل آویزان از پریز چه باید کرد؟»
شاید شما هم در اتاقتان پریز برقی داشته باشید که در ارتفاع بالایی از سطح زمین قرار دارد و تا فرسنگها دورتر از آن هیچ تخت خواب و میز و صندلی نیست و وقتی شارژ گوشی موبایلتان تمام میشود مجبور میشوید از سیم کوتاه شارژر آویزان شوید و آخرین ساعات شب را در همان حالت سپری کنید.
برق کشی روکار ساختمان شیوه مناسبی برای سیمکشی ساختمان است که به کمک آن شما میتوانید کلید و پریزها و چراغها را در هر کجای خانه که خواستید به سرعت و آسانی, و بدون نیاز به کندن و سوراخ کردن دیوار نصب کنید. در این شیوه بر خلاف سیمکشی تو کار که در آن سیم, جعبهتقسیم و سایر ادوات برقکشی داخل دیوارها قرار میگرفتند, همه چیز روی دیوارها نصب میشود. البته اگر فکر میکنید با این کار تعداد زیادی سیم در هم گرهخورده رنگارنگ از دیوارها و سقف آویزان می شود باید بگوییم که تصورتان اشتباه است.
برق کشی روکار ساختمان به کمک ابزارهای جدید داخل پوششهای مخصوصی قرار میگیرد و وقتی که شما پوششهای سیمکشی روکار را با رنگی مشابه رنگ دیوار نقاشی میکنید دیگر به چشم نمیآیند. در واقع اگر کمی خلاق باشید یا کار را به طراح و معماران کاردان بسپارید میتوانید از برق کشی روکار ساختمان به عنوان بخش جذابی از دکوراسیون استفاده کنید.
توی برق کشی ساختمان به این نکته دقت کنید که حتما فیوز و قطع کنید و اگر پس از وصل شدن برق در یک لحظه متوجه شدید که فیوز پرید میتونید دلیل علت پریدن فیوز برق رو در این مقاله مطالعه کنید.
مطلب پیشنهادی: انواع سیم کشی ساختمان و معرفی انواع سیم مورد استفاده در آن
وسایل و ابزاری که برای برق کشی روکار ساختمان احتیاج دارید
برای سیمکشی رو کار از پیچ و مهره، سه راهی، زانویی، بوشن، جعبه تقسیم، جعبه کلید، سیم و کانالهای محافظ استفاده میشود. بسته به این که شما به دنبال اضافه کردن کلید پریز یا… هستید و این که در چه فاصلهای از سقف دیوار و خروجیهای دیگر قصد نصب آن را دارید, ممکن است به هر یک از این ابزارها نیاز پیدا کنید.
برق کشی روکار ساختمان چطور انجام میشود؟
«اول نقشه بکشید، سپس فیوز برق را»
برای شروع باید محلی که میخواهید پریز یا خروجی یا… را نصب کنید انتخاب کنید. سپس نزدیکترین پریز یا کلید برق به آن را پیدا کنید و نقشهای رسم کنید که مسیر بین این دو نقطه را نمایش دهد. به طوری که این مسیر کوتاهترین مسیر ممکن و در عین حال آنقدرها در معرض دید نباشد و بتوان به کمک وسایل یا راهکارهای دیگر تا حد خوبی آن را مخفی کرد.
مطلب پیشنهادی: پیمانکار تأسیسات برقی کیست و چه خدماتی ارائه میدهد؟
سپس باید جریان برق را قطع کنید. این کار را میتوانید با استفاده از قطع کردن فیوز انجام دهید. با یک فازمتر امتحان کنید که جریان برق قطع شده باشد. سپس پریز (خروجی) فعلی را باز کنید و سیمهای داخل پریز را به یک جعبه اتصال که دارای ورودی و خروجیهایی متعدد است وصل کنید. بعد از این که تشخیص دادید چه تعداد انشعاب جدید لازم دارید آنها را به خروجی جعبه تقسیم وصل کنید.
مرحله آخر قرار دادن سیمها داخل کانالهای فلزی یا پلاستیکی و نصب کردن آنها روی دیوار است. نصب این کانالها معمولاً به کمک میخ و بست انجام میشود. در نهایت شما میتوانید این کانالها را رنگآمیزی کنید یا برچسب و استکیرهای رنگی روی آنها بچسبانید.
داکت کشی و ترانک در برقکشی روکار ساختمان
«مواظب باشید خط روی خط نشود»
داکت و ترانک محفظههای پوششی هستند که جنس آنها معمولا PVC است. سیمهایی که در سیم کشی روکار استفاده میشوند معمولاً در این محفظهها قرار میگیرند تا خطر برقگرفتگی و قطع شدن سیم کشی کاهش پیدا کند. ضمن این که به این ترتیب از گره خوردن سیمها جلوگیری میشود و نمای بیرونی آن هم زیباتر است. ترانک از داکت پهنتر و ضخیمتر است و برای تعداد بیشتر سیم و البته ولتاژ مصرفی بیشتر استفاده میشود. اگر بخواهید کابل برق و کابل شبکه را با هم داخل یک پوشش قرار دهید ترانکها این دو را به کمک یک پارتیشن از هم جدا میکنند تا از تأثیر میدان مغانطیسی کابل برق روی کابل شبکه جلوگیری شده و به اصطلاح خط روی خط نشود.
اصول برق کشی رو کار ساختمان
«فاصله را رعایت کنید تا قابعکسهایتان سالم بمانند»
ممکن است در خانهتان میز یا کنسولی داشته باشید که به خاطر پریز بدقلقی که درست پشت آن قرار گرفته هیچوقت به دیوار نمیچسبد و باعث میشود همیشه استرس افتادن آینه و قاب عکس را از فاصله بین دیوار و کنسول داشته باشید و اگر میز یا کنسول را زیادی فشار بدهید سیمکشی شما قطع خواهد شد. نکته اینجاست که هر کاری قواعد و اصول خاص خودش را دارد.
مطلب پیشنهادی: برق کشی ساختمان مسکونی چگونه است + معرفی برقکار ماهر
- در سیم کشی روکار ساختمان باید به فاصله و ارتفاع جعبه تقسیم, جعبه کلید و پریزها دقت کرد. طبق استاندارد
ارتفاع جعبه کلید از کف باید بین ۱۲۵-۱۱۰ سانتیمتر (معمولاً ۱۲۰) و ارتفاع پریزها از کف ۳۵-۳۰ سانتیمتر و فاصله جعبه تقسیم ازسقف ۴۰-۳۰ سانتیمتر باشد.
- علاوه بر این رعایت فاصله حداقل ۶ میلیمتری از دیوار و سقف، در محل نصب هر یک از داکتها (پوششها) ضروری است.
- بستهایی که برای نصب داکت استفاده میکنید باید به وسیله پیچ و رولپلاک روی دیوار محکم شوند. رعایت فاصله مناسب و نصب منظم این بستها اهمیت زیادی دارد.
- جنس پیچی که استفاده میکنید باید متناسب با جنس زمینه (دیوار) باشد. به طور مثال برای دیوارهای فلزی از پیچ فولادی استفاده کنید.
- اگر برای پوششدهی سیمها از لولههای فولادی سیاه استفاده میکنید, حتماً باید روی این لولهها و کلیه ادوات دیگر مثل جعبه تقسیم و … را ابتدا ضدزنگ و سپس رنگ بزنید تا در مجاورت رطوبت پوسیده نشوند.
برقکشی روکار ساختمان چه زمانی استفاده میشود؟
«وقتی برقکشی روکار ساختمان تنها گزینه روی میز است»
همان طور که گفتیم زمانهایی که قصد اضافه کردن یک خروجی را در محل جدید دارید اما دلتان نمیخواهد دیوارهای خانه را خراب کنید بهتر است از سیم کشی روکار استفاده کنید. علاوه بر این در بسیاری از موارد ممکن است دیوارهای اتاق شما از بتون یا مصالح ساختمانی سخت و نفوذ ناپذیر ساخته شده باشد که تخریب آنها علاوه بر این سخت است باعث آسیب رسیدن به استحکام بنای شما میشود. بنابراین برق کشی روکار در بعضی موارد تنها گزینه موجود ست.
واقعه خیلی جالب واستادانه بود
بسیار ممنونیم که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
Wow, awesome weblog structure! How long have you
been running a blog for? you make running a blog look easy.
The overall look of your site is magnificent, let alone the content material!
بسار کار خوبی هست و ای کاش روش این کار را هم بیشتر شرح می دادید و البت حقیر لیسانس برق قدرت دارم در زمینه برق صنعتی و ساختمان و …… فعال هستم
همین چن مدت پیش یک کار برق داکت کاری بسار سخت ک مال یکی از ادارات بود اجرا کردم و حقیقتا زجر های زیادی کشیدم
الیت پیشنها هایی برای کسانی ک در کار برق فعالیت دارند و بخقوص حوزه داکت ک کار کردن را خیلی. خیلی راحت و روتین می کند
مخصوصا در هنگام عبور عز روی موانعی ک روکار اجرا شده مانند لوله گاز و ……..
در صورت نیاز از طریق وات و ایمیل خدمت حضرتعالی هستم ای بسا مشکلی از هم وطنی حل جند