کف

کفپوش اپوکسی چیست و نحوه اجرای آن چگونه است؟

همان‌طور که پیش‌تر در ویکی ساختمون در خصوص کفپوش بحث‌هایی صورت گرفت و عنوان شد انواع مختلفی از آن وجود دارد که استفاده از هر یک از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند. چند سالی است که استفاده از اپوکسی به عنوان یک کفپوش به دلیل برجستگی خاصی که به فضا‌ می‌دهد افزایش پیدا کرده است و از جذاب‌ترین گزینه ها برای استفاده در فضاهای مختلف است. با توجه به استفاده روز افزون از کفپوش اپوکسی در این مطلب قصد داریم که به طور مفصل به معرفی این نوع از کفپوش بپردازیم.

بیشتر بخوانید: انواع کفپوش ساختمان ، کجا کچه کفپوشی اجرا کنیم؟

کفپوش اپوکسی چیست؟

اپوکسی یا همان پلی پوکساید که انواع مختلف از آن در بازار موجود است در واقع یک پلیمر ترمو است که از واکنش اپوکساید با هاردنر یا سخت کننده پلی آمید به وجود می‌آید. کفپوش اپوکسی در واقع از چند لایه مختلف اپوکسی تشکیل شده است که کف زمین را به طور کامل پوشش‌ می‌دهند.

ضخامت کفپوش اپوکسی با توجه به هدف استفاده از آن نیز متفاوت است و به طور کلی در بازه نیم تا ۳ میلیمتری قرار‌ می‌گیرد. این نوع از کفپوش در واقع یک ترکیب دو جزئی است که در درصدهای مشخص با یکدیگر ترکیب می‌شوند. رزین اپوکسی به عنوان یک جز با ماده سخت کننده یا هاردنر به عنوان جز دوم ترکیب‌ می‌شود و یک فعل و انفعال شیمیایی میان آن دو صورت می‌گیرد. پس از مدت زمان اندکی این ترکیب شروع به سخت شدن‌ می‌کند. مدت زمان لازم برای رسیدن این ترکیب به سختی کامل ۷ تا ۱۰ روز است.

برای اجرای کفپوش درخواست خود را در نازک کاری ساختمان ثبت نمایید.

کفپوش اپوکسی چیست

نحوه اجرای کفپوش اپوکسی

مراحلی که در زیر به آنها اشاره شده است در واقع خلاصه‌ای از فرآیند اجرای کفپوش اپوکسی است که به تجهیزات و دانش فنی خاصی نیاز دارد.

مرحله اول: آماده‌سازی سطح مورد نظر

اجرای صحیح این مرحله به منظور اطمینان از ایجاد چسبندگی مناسب میان محصول اپوکسی و سطح مورد نظر بسیار مهم است. روش‌هایی که به این منظور به کار برده‌ می‌شود استفاده از کاغذ سمباده یا سنگ سنباده الماس است. در مورد سطوحی که به هر گونه روغن آلوده شده باشند، باید با استفاده از مواد شیمیایی آنها را کاملاً تمیز کرد.

مرحله دوم: تمیز کردن سطح مورد نظر

بعد از سنباده کشی و بر طرف کردن تمامی حفرات کوچک و بزرگ سطح مورد نظر، در گام بعدی‌ باید با استفاده از جاروبرقی‌های مخصوص تمامی ذرات کوچک و بزرگ گرد و غبار را از روی سطح پاک کرد. سطح باید عاری از هر گونه گرد و غبار باشد. در غیر این صورت کیفیت نهایی کار بسیار پایین و چسبندگی میان ماده و سطح نیز بسیار ضعیف خواهد بود.

مرحله سوم: بتونه‌کاری کف با استفاده از بتونه اپوکسی

در اجرای کفپوش اپوکسی همیشه و تحت هر شرایطی کفه مورد نظر را با استفاده از یک بتونه اپوکسی مناسب بتونه‌کاری کنید. بتونه‌کاری باعث می‌شود کفپوش شما ماندگاری بسیار طولانی‌تری داشته باشد و از طرفی هم چسبندگی میانه کفپوش و سطح را بهبود‌ می‌بخشد.

از طرفی نیز استفاده از بتونه اپوکسی موجب مهر و موم کردن و متعاقباً از بین بردن ریسک مرتبط با تشکیل شدن افراد در داخل کفپوش می‌شود. استفاده از بتونه اپوکسی مقدار ماده مورد نیاز برای اجرای کفپوش را در مراحل بعدی کاهش‌ می‌دهد. برای اطمینان از بتونه کاری مناسب و مهر و موم سازی کامل کف به طور معمول از دو لایه بتونه اپوکسی استفاده می‌کنند.

بازسازی ساختمان را با متخصصان خبره کارگشا انجام دهید.

مرحله چهارم: پر کردن درزها با استفاده از دوغاب اپوکسی

این مرحله از اجرای کفپوش اپوکسی را می‌توان قبل از بتونه‌کاری صورت داد. در مورد درز‌ها و حفرات بسیار ریز شاید لازم باشد که با استفاده از یک تیغه الماس آنها را برش داد تا از جاگیری مناسب دوغاب اپوکسی در درزهای ریز اطمینان حاصل کرد.

مرحله پنجم اجرای اولین لایه از اپوکسی

مرحله پنجم: اجرای اولین لایه از کفپوش اپوکسی

به طور معمول در اجرای کفپوش‌های اپوکسی به منظور بالا بردن کیفیت ناحیه کار و همچنین افزایش ماندگاری کفپوش از چند لایه استفاده می‌کنند. در این مرحله باید مواد مختلف را با یکدیگر ترکیب و با استفاده از یک همزن برقی آنها را به طور کامل با یکدیگر مخلوط کرد. توجه داشته باشید که مخلوط کردن مناسب اپوکسی از اهمیت ویژه‌‌ای برخوردار است و هر گونه کوتاهی در آن موجب ایجاد یک کفپوش بد نما‌ می‌شود.

مرحله ششم: پخش کردن اپوکسی با استفاده از غلتک

در این مرحله سعی کنید که از غلتک‌های مناسب و با کیفیت استفاده کنید زیرا غلتک‌های نامناسب که از کیفیت خوبی برخوردار نیستند و موجب ایجاد سایه‌های اضافه در کفپوش می‌شوند. بعد از گذشت ۲۴ ساعت و سخت شدن نسبی اولین لایه از اپوکسی، قادر خواهید بود که نسبت به اجرای یک لایه دیگر از کفپوش اقدام کنید.

در صورت ایجاد هر گونه حفره یا درز و شکاف روی لایه اول از اپوکسی، قبل از اجرای لایه دوم از مهر و موم سازی کامل این درز و شکاف‌ها اطمینان حاصل کنید. در مواردی هم شاید به منظور برطرف کردن ناهمواری‌های ایجاد شده در لایه اول از اپوکسی لازم باشد از عملیات سنباده زنی استفاده شود.

مرحله ششم: پخش کردن اپوکسی با استفاده از غلتک

مرحله هفتم: اجرای لایه نهایی کفپوش اپوکسی

قبل از اینکه لایه نهایی کفپوش را اجرا کنید، مطمئن شوید که تمامی حفرات و درزها به طور کامل مهر و موم شده‌اند و سطح نیز کاملاً تمیز و عاری از هر گونه گرد و غبار است. ناگفته نماند که ترکیب اپوکسی آماده شده را باید در حداکثر ۴۰ دقیقه بعد از آماده کردن آن اجرا کنید.

کاربرد‌های کفپوش اپوکسی

به طور کلی با توجه به قدرت سفارش سازی بالای کفپوش اپوکسی‌ می‌توان آن را در مکان‌ها و فضاهای مختلف به کار برد. این موضوع همراه با ماندگاری و مقاومت کفپوش اپوکسی باعث شده است که بتوان از این نوع کفپوش‌ها در واحدهای مسکونی تا زمین‌های ورزشی استفاده کرد. استفاده از کفپوش‌های اپوکسی در هتل‌ها، پارکینگ‌ها، مراکز تجاری و فروشگاهی‌ نیز بسیار رایج است.

کاربرد‌های کفپوش اپوکسی

مزایای کفپوش اپوکسی

کفپوش‌های اپوکسی با توجه به ساختار فیزیکی و شیمیایی که دارند در مقایسه با دیگر پوشش‌های سنتی کف مزایای بسیاری دارند که از اصلی‌ترین آنها‌ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد یک سطح بسیار درخشان که می‌تواند روشنایی فضاهای داخلی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
  • مقاومت بالا در مقابل بارهای سنگین و ترافیک‌های پیوسته و مداوم
  • نصب سریع و آسان که به حداقل تجهیزات و ابزار نیاز دارد.
  • تمیزکاری آسان
  • مقاومت بالا در مقابل رطوبت و لکه‌های روغنی
  • قابلیت ترکیب کردن آن با رنگ‌های مختلف
  • مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی که آن را برای کاربرد در محیط‌های کارگاهی و تولیدی بسیار مناسب‌ می‌کند.
  • افزایش سطح ایمنی در محیط‌های کاری
  • نیاز به حداقل نگهداری ممکن دارد.
  • مقرون به صرفه بودن با توجه به سرعت اجرا و ماندگاری بالای آن
  • مقاومت حرارتی بالا از منفی ۱۴۰ درجه تا مثبت ۱۲۰ درجه سانتیگراد

محوطه سازی ساختمان را در کارگشا ثبت و منتظر لذت بردن از نتیجه کار باشید.

سخن آخر

مصالح و مواد بسیار مختلف را‌ می‌توان به منظور کفپوش مورد استفاده قرار داد. کفپوش اپوکسی با توجه به مزایای بالقوه‌‌ای که در بالا به آنها اشاره شد، از جمله بهترین و مناسب ترین کفپوش‌ها هستند. این نوع از کفپوش بر خلاف سایر کفپوش‌ها به کاربرد در فضای خاص محدود نیستند. به عبارت دیگر قابلیت شخصی سازی و مقاومت بالا به این نوع از کفپوش‌ها امکان می‌دهد که بتوان آنها را در محیط‌های مختلف از فضاهای داخل خانه گرفته تا فضاهای صنعتی با خیال راحت به کار گرفت.

منبع
thebalancesmblearncoatingslearncoatings
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا