تاسیسات

پکیج دیواری بهتر است یا زمینی؟ تصمیم با شما، نصاب از ما

بعد از ظهور پکیج‌ دیواری و زمینی دیگر به ندرت می‌توان برای گرمایش خانه، موتورخانه‌ها را مشاهده کرد! بنابراین با تغییر شیوه زندگی در دنیای مدرن، سیستم‌های گرمایش خانه نیز جهت بهینه کردن مصرف انرژی پا به عرصه وجود گذاشتند. در این بین، استفاده از پکیج‌های دیواری به دلیل ارزانی و استفاده راحت به سرعت در ساخت ساختمان مورد استفاده قرار گرفت.

برای انجام تعمیرات اساسی، در منزل و محل کار، درخواست خود را در بازسازی ساختمان ثبت و قبل از انجام برآورد هزینه انجام دهید.

اما سؤال اساسی که اغلب توسط خریداران مورد پرسش قرار می‌گیرد این است که: « پکیج دیواری بهتر است یا زمینی» برای ارائه پاسخی جامع به این پرسش، نخست هر یک از این پکیج‌ها را تعریف کرده و با شرح تفاوت‌های هر کدام، در پایان مقاله پکیج بهتر را معرفی می‌کنیم، با ویکی ساختمون همراه باشید.

پکیج دیواری چیست؟

پکیج‌ دیواری و زمینی

این دستگاه جایگزین موتورخانه مرکزی بوده و آب گرم مورد نیاز جهت تأمین گرمایش محیط را به وسیله رادیاتورها و آب گرم بهداشتی جهت مصارف روزانه از قبیل شستشو، استحمام و موارد دیگر را فراهم می‌آورد. در عین حال که این نوع پکیج بسیار متداول است، ولی همان‌طور که از نامش پیداست، بر روی دیوار نصب می‌شود و در تماس با زمین نمی‌باشد.

مطلب پیشنهادی: راهنمای خرید پکیج برای آپارتمان مسکونی، بهترین مارک پکیج کدام است؟

پکیج دیواری در فصل زمستان میزان آب گرم مدار بسته که گرمایش آن شامل مبدل حرارتی، پمپ سیرکوله و رادیاتور است را تامین می‌کند. وقتی شیر آب گرم مصرفی باز می‌شود، با عبور جریان آب از سنسور فشار میکروسوِئیچ، این سنسور فعال شده و با ارسال فرمان به شیر سه طرفه برقی از طریق بُرد کنترل الکترونیک مدار رادیاتورها موقتاً قطع شده و آب مدار گرم‌ کننده به مبدل حرارتی ثانویه پوسته لوله هدایت می‌شود. به این ترتیب آب گرم مصرفی به صورت فوری تأمین می‌شود.

در حالت تابستان، پکیج دیواری تنها در زمان نیاز به تأمین آب گرم مصرفی به صورت خودکار روشن می‌شود. هنگامی که مصرف‌ کننده یکی از شیرهای آب گرم را باز می‌کند، فرمان روشن شدن مشعل از طریق میکروسوئیچ سنسور فشار و بُرد کنترل الکترونیک صادر شده، آب گرم مصرفی با بهره‌ گیری از مبدل حرارتی ثانویه پوسته و لوله به صورت فوری تأمین می‌شود.

پکیج زمینی چیست؟

این دستگاه نیز برای تأمین گرمایش شوفاژ و آب گرم بهداشتی بوده و بهترین جایگزین برای موتورخانه‌های قدیمی می‌باشد. با استفاده از این  پکیج‌ها، دیگر نیازی به استفاده از آبگرمکن برای مصارف بهداشتی از جمله استحمام و ظرفشویی نیست. این پکیج بر خلاف نوع دیواری، بر روی زمین نصب می‌شود. عملکرد این پکیج در زمستان و تابستان همانند پکیج دیواری است.

برای انجام هواگیری رادیاتور، درخواست خود را در خرده کاری ساختمان ثبت نمایید.

پکیج دیواری بهتر است یا زمینی: پکیج تک مبدل یا دو مبدل؟

در پکیج‌های تک مبدل آب گرم مصرفی حرارت مستقیم می‌خورد و به این ترتیب رسوب بیشتری خواهد گرفت. پکیج دو مبدل علاوه بر داشتن یک مبدل اصلی، یک مبدل دیگر جهت تأمین آب گرم مصرفی که در برابر رسوبات مقاو‌م‌تر است نیز دارد.

پکیج دیواری بهتر است یا زمینی: پکیج فن دار یا بدون فن؟

پکیج بدون فن به دلیل مصرف برق کم و بی‌صدا بودن، در مکان‌هایی مناسب است که امکان استفاده از دودکش با ارتفاع توصیه شده سازنده وجود دارد. مدل‌های فن‌دار نیز برای محیط‌هایی مناسب است که شرایط نصب پکیج بدون فن وجود ندارد.

 تفاوت بین پکیج‌ دیواری و زمینی

پکیج دیواری بهتر است یا زمینی؟

  • در مکان‌هایی که نیاز به گرمای بیشتری است و به کار بردن پکیج دیواری ممکن نمی‌باشد، بهتر است از پکیج زمینی استفاده کنید.
  • پکیج زمینی معمولاً دارای مخزن ذخیره آب گرم یا مخزن کوئل‌دار می‌باشد. حتی در برخی از مدل‌ها دارای مشعل جداگانه نیز استفاده می‌شود.
  • پکیج دیواری فضای کمتری را نسبت به پکیج زمینی اشغال می‌کند.
  • پکیج دیواری معمولاً برای ذخیره آب مخزنی ندارد و آب گرم مصرفی را به صورت لحظه‌ای گرم می‌کند.
  • کاربرد پکیج‌های زمینی اکثراً در ساختمان‌های چند طبقه و ویلاها است و تعمیر پکیج بیشتر مرتبط با ترموستات و مخزن آن است.
  • پکیج زمینی توان حرارتی بالاتری نسبت به پکیج دیواری دارد.
  • پکیج دیواری اغلب دارای ابعاد کوچک‌تری است و شبیه کابینت دیواری است که روی دیوار نصب می‌شود.
  • پکیج زمینی ابعاد بزرگ‌تری دارد و قابل نصب بر روی دیوار نیست. پس همانند کابینت زمینی، بر روی زمین و غالباً داخل آشپزخانه نصب می‌شود.
  • از پکیج‌های زمینی برای ساختمان‌ها و خانه‌های چند طبقه و با مساحت بزرگ، ویلاها، بیمارستان‌ها و مراکز تجاری مناسب‌تر و به صرفه‌تر هستند.
  • از پکیج‌های دیواری برای ساختمان‌های کوچک‌تر با مساحت کم که نیاز به تولید آب گرم در حد متوسط است، مناسب می‌باشد.
  • نوع زمینی پکیج را نمی‌توان در بالکن آپارتمان نصب کرد چون دارای فن هستند و دستگاه‌های فن دار باید در فضاهای بسته نصب شوند. در مقابل، پکیج‌های دیواری برای نصب در بالکن دارای محدودیت خاصی نیستند.

درخواست خدمات نصب و سرویس پکیج دیواری و زمینی را در تاسیسات مکانیکی ساختمان ثبت نمایید.

پکیج دیواری بهتر است یا زمینی؟

پکیج‌ دیواری و زمینی

بعد از تعریف این دو پکیج و تشریح تفاوت‌هایشان، حال نوبت پاسخ به پرسش اصلی این مقاله است. باید بگوییم: «پکیج‌ دیواری و زمینی بر حسب نوع استفاده و کاربردشان می‌توانند نسبت به دیگری برتری داشته باشند.» برای اکثر ساختمان‌های متراژ کوچک، پکیج دیواری به دلیل اشغال فضای کمتر و به صرفه بودن از لحاظ مالی انتخاب بهتری است. اما برای ساختمان‌های بزرگ و متراژ بالا که نیاز به گرمایش بیشتر و قوی‌تری است، پکیج زمینی انتخاب بهتری است. همچنین موارد دیگر که نشان‌ دهنده بهتر بودن هر یک از این دو پکیج است به تفاوت های بیان شده در بالا مرتبط می‌شود.

سخن آخر

بر طبق تجربیاتی که در طی سال‌ها کسب کرده‌ایم به این نتیجه رسیده‌ایم که باید بر اساس فناوری روز، تأسیسات حرارتی نیز بروزرسانی شوند. دلیل این موضوع بر پایه نیازهای زندگی مدرن استوار است، اینکه بتوان با صرفه ‌جویی بیشتر و بهینه کردن شرایط زندگی، حداکثر فایده را از فناوری جدید برد. در همین راستا، استفاده از پکیج‌ دیواری و زمینی راهی عالی برای گرم کردن فضای خانه و فراهم آوردن شادی و نشاط در افراد است.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا