اجرای نمای بایرامیکس چگونه است؟ کاربرد، مزایا و معایب آن
یکی از جدیدترین نماهای ساختمانی که سَر و صدای زیادی به پا کرده است، نمای بایرامیکس است. این نما برای اولین بار در سال ۱۹۹۳ وارد بازار شد و از همان روزهای نخست برای دیوارهای داخلی و خارجی استفاده میشد. با اجرای نمای بایرامیکس میتوان انتظار داشت که ساختمان ظاهری منحصربهفرد و زیبا پیدا کند. اما بایرامیکس دقیقاً از چه متریالی ساخته شده است و نحوه اجرای آن چگونه است؟ با ویکی ساختمون همراه باشید.
نمای بایرامیکس چیست؟
بایرامیکس یک محصول ساخت کشور ترکیه است که به عنوان نمای تزیینی در داخل و خارج ساختمان استفاده میشود. این محصول به صورت ملات است و از ترکیب دانههای گرانیتی و مرمر سرامیزه با تنوع رنگی فراوان و دانه بندیهای متعدد به همراه رزینهای طبیعی و مصنوعی و سایر افزودنیها ساخته میشود.
ملات بایرامیکس بعد از اجرا و خشک شدن، به شکل یک نمای سیمانی سنگی در میآید. نمای بایرامیکس دارای انواع بافت مختلف اعم از Saten ،Orta ،Kalin است. همچنین، بایرامیکس در چهار دانهبندی مختلف اعم از درشت، متوسط، ریز و میکرو در بازار موجود است.
انواع نمای بایرامیکس
- بایرامیکس میکرو
- بایرامیکس مینرال
- بایرامیکس مینرال سرامیزه
- بایرامیکس مینرال سافتا
- بایرامیکس گُلد مینرال
استاندارهای فنی بایرامیکس
- استاندارد مقاومت در مقابل یخبندان مطابق با ONORM B3303
- استاندارد مقاومت در مقابل بخار آب مطابق با ONORM B6016
- استاندارد جذب آب از طریق منافذ مابین مطابق با ONORM B3343
- استاندارد مقاومت در مقابل بارندگی یا قابلیت شستشو مطابق با ONORM Ausg.1.Feb.1997 Pub .7 ,11,2
- استاندارد غیرقابل انتقال پذیری مطابق با ONORM B3800-1
- گواهی بهداشتی و محیط زیست لابراتور شیمی دانشگاه ساکارایا
برای اجرای نماکاری ساختمان میتوانید در این صفحه ثبت سفارش انجام دهید.
مزایای نمای بایرامیکس
- مقاومت بالا در برابر بخار آب و باران
- قابلیت شستشو دارد بدون آسیب
- مقاومت بالای فیزیکی و شیمیایی
- مقاومت بالا در برابر یخبندان
- داشتن تنوع رنگی زیاد
- نصب و اجرای آسان
- پوشاندن ناهمواریهای سطح زیر کار
- تعمیر و نگهداری آسان
- قابلیت انعطاف پذیری بالا
- دوام و طول عمر بالا
- کاهش وزن سازه
- قابلیت اجرا در سطوح نازک
- دوستدار محیط زیست
- قیمت مقرون به صرفه
بازسازی ساختمان را با متخصصان کارگشا تجربه کنید.
معایب نمای بایرامیکس
- کثیفی زودرس و نیاز به شستشو مداوم
- از دست رفتن زیبایی به دلیل نگهداری نامناسب
- پوسته پوسته شدن نما در اثر استفاده از ملات بایرامیکس بیکیفیت
- عدم استفاده در ساختمانهای لوکس و مجلل به دلیل ظاهر ساده
- قابل اجرا در سطوح چرب (مثلاً رنگ روغنی)، سطوح مرطوب (استخر)، کف ساختمانها و سطوح بسیار گرمی که در معرض مستقیم شعله (کوره و سطوح داخل شومینه) نیستند.
مطلب پیشنهادی: نمای شیشه ای فریم لس چیست؟ انواع + مزایا و معایب آن
کاربرد نمای بایرامیکس
بایرامیکس برای سطوح صاف، هموار و خشک مانند بتن، سیمان، سنگ، گچ، چوب، نئوپان، شیشه و پلاستیک قابل استفاده است. اما این نما به ویژه در سطوح بتنی راحتتر و بهتر اجرا میشود. کاربردهای بایرامیکس به شرح زیر هستند:
- نمای ساختمان مسکونی، اداری و تجاری
- نمای داخلی دیوارهای ساختمان (طراحی دکوراسیون داخلی)
- پوشاننده تزیینی برای انواع سطوح سنگی، سیمانی، فلزی، چوبی و سرامیکی
- پُر کردن ترکها و درزهای دیوار
- کاهش ناهمواریهای ایجاد شده پس از گچ کاری
نکته: با توجه به اینکه نمای بایرامیکس از رزینهای پایه آب تولید میشود، میتوان آن را در یک لایه نازک نیز اجرا کرد. این کار باعث کاهش هزینههای اجرای نما، کم شدن وزن سازه و صرفه اقتصادی برای سازندگان میشود.
مطلب پیشنهادی: نمای ویلا : با این همه ایده دست خالی برنمیگردی!
نحوه اجرای نمای بایرامیکس
مقدار مورد نیاز بایرامیکس را با آب مخلوط کرده و با استفاده از پیستوله و ماله بر روی سطح اجرا کنید. روش اجرای بایرامیکس به شرح زیر است:
اجرای بایرامیکس با پیستوله
پیستوله به دلیل مناسب بودن با سایز میکرو، تنها برای نوع بایرامیکس قابل استفاده است. برای اجرای کار نخست باید در فاصله ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتری از سطح مورد نظر قرا گرفت و به صورت عمودی عمل پاشش را به شکلی یکنواخت و پیوسته انجام داد. اجرای بایرامیکس با ابزار پیستوله خیلی سریع انجام میشود و برای سطوح کنگرهدار و ناهموار مناسب است. اجرای این نما با ماله باعث کند شدن فرآیند کار میشود.
اجرای بایرامیکس با ماله
انواع دیگر بایرامیکس که شامل درشت، متوسط و ریز هستند را باید با ماله اجرا کرد. هرگز نباید از ماله تختهای یا آهنی استفاده کرد! و ماله باید ضدزنگ باشد. کار را با بالاترین بخش محل اجرا شروع کنید.
کارگر باید ملات را با ابزار ماله از پایین به سمت بالا روی دیوار بکشد و کارگر دوم بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پشت بند کارگر اول، با ماله به انجام حرکتهای دورانی بپردازد. این کار برای این است که طرح مورد نظر روی نما ایجاد شود. مهم است که کارگر دوم سطح ماله را مرتباً با اسفنج نمناک، تمیز و مرطوب کند تا موقع کشیدن ماله سطح نما کاملاً یکنواخت و صاف اجرا شود.
نکته: با توجه به شرایط آبوهوایی، زمان خشک شدن نمای بایرامیکس برای نوع میکرو ۱۲ تا ۲۴ ساعت و دیگر انواع بایرامیکس ۲۴ تا ۴۸ ساعت است.
نماشویی ساختمان خود را در تزئینات ساختمان ثبت نمایید.
سخن آخر
همانطور که در بالا اشاره شد، بایرامیکس نوعی ملات است که برای نمای بیرونی ساختمان و دیوارهای داخلی استفاد میشود. کاربر تنها کافیست بایرامیکس را با آب مخلوط کند تا حالت خمیری ایجاد شود، سپس با استفاده از پیستوله یا ماله مراحل اجرا را پیش بگیرد. نگران نشوید، مانند هر ملات دیگری بایرامیکس نیز بعد از اجرا سخت میشود. به طور کلی، مزایای استفاده از نمای بایرامیکس بیشتر از معایبش است. به همین دلیل، میتواند متریالی مناسب برای اجرای نماکاری ساختمان باشد.