راهنمای خرید و مشاغل

مهندس مشاور کیست ؟ معرفی کامل + شرح وظایف

امروزه، افراد تا حدودی با نقش مهندس مشاور آشنا هستند، ولی به جرأت می‌توان گفت که بیشتر آن‌ها دقیقاً نمی‌دانند مهندس مشاور کیست ؟ یا چه وظایفی دارد؟ ولی خُب، شاید به دلیل استفاده از واژه «مشاور» بتوان چنین حدس زد که آن‌ها در امور مهندسی، مشاوره‌های لازم را به افراد می‌دهند. اما پتانسیل شغلی مهندس مشاور، چیزی فراتر از یک مشاوره ساده است! برای درک بیشتر این موضوع که مهندس مشاور دقیقاً چه کسی است و چگونه می‌تواند مهم‌ترین نقش را در پیشبرد پروژه‌ها ایفا کند، با ما همراه باشید.

مهندس مشاور کیست ؟

مهندس مشاور کیست

یک مهندس مشاور، تخصص و رهبری را در برنامه‌ریزی، طراحی، اصلاح و یا احیای زیرساخت‌های عمومی و خصوصی فراهم می‌کند. مهندسین مشاور در بسیاری از رشته‌ها اعم از مهندسی عمران، محیط زیست، مکانیک، برق، ژئوتکنیک، شیمیایی، صنعتی و کشاورزی فعالیت می‌کنند.

فایل پیشنهادی: شماره تماس و اطلاعات اعضای جامعه مهندسان مشاور ایران

کار آن‌ها ممکن است بر حسب اندازه و نوع پروژه، صرفاً علمی یا فنی یا اصلاً هماهنگی و مدیریت باشد. در بسیاری موارد، مهندسین مشاور مسئولیت هماهنگی تلاش‌ها و فعالیت‌های اعضای تیم را بر عهده دارند؛ سایر رشته‌ها و حرفه‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند شامل دانشمندان علوم طبیعی، برنامه‌ریزان، نقشه‌برداران، معماران، اکولوژیست‌ها، زمین‌شناسان، باستان‌شناسان، اقتصاددانان، متخصصان ساخت و ساز و مذاکره‌کنندگان املاک و طیف وسیعی از تخصص‌های دیگر هستند.

مطلب پیشنهادی: مشاور ساختمانی کیست و چرا وجود آن در پروژه به نفع کارفرما است؟

مهندسان مشاور خدمات حرفه‌ای را به سازمان‌های دولتی و خصوصی ارائه می‌دهند. آن‌ها همچنین به عنوان نمایندگان مستقل و مدافع مشتریان خود عمل می‌کنند و وظیفه دارند راه‌حل‌های ابتکاری برای مشکلات فنی را پیدا کرده و مشاوره راهبردی را برای تجارت و مدیریت ارائه دهند. شرکت‌هایی که در مهندسی مشاوره تخصص دارند، وظیفه طراحی و ساخت بخش عمده زیر ساخت‌های عمومی را بر عهده دارند.

مهندس مشاور کیست ؟ وظایف مهندس مشاور

وظایف مهندس مشاور

مهندسین مشاور نه تنها مجبورند استانداردهای بالایی از کار را در همه زمان‌ها حفظ کنند، بلکه باید از انعطاف‌پذیری لازم برای کار بر روی طیف وسیعی از پروژ‌ه‌ها برای ادامه مهارت‌های جدید برخوردار باشند. مشتریان برای پروژه‌های‌شان هزینه می‌کنند و می‌خواهند برای مقدار هزینه‌های خود حداکثر ارزش را کسب کنند، بنابراین مهندس مشاور برای بیشترین بازدهی، از دانش مهندسی، تخصص فنی و تجربی و مهارت‌های مدیریت پروژه‌، نهایت استفاده را می‌برد.

مطلب پیشنهادی: مهندس ناظر ساختمان کیست؟ + وظایف و تعهدات

مثال: من به ‌عنوان یک مهندس مشاور در حال کار بر روی یک پروژه ساخت و ساز در تهران بودم، که در آن پیمانکار پروژه در حال اتمام ساخت مسیری در پایین سطح آب زیرزمینی بود. در حالی که این پیمانکار تمام روند عادی ساخت مسیر زیرزمینی را رعایت کرده بود، پس از اتمام ساخت و ساز، در میان برخی از قسمت‌های سازه آب جاری بود.

من استخدام شدم که وارد پروژه شوم، مشکل را بفهمم و از تیمی متشکل از پیمانکاران آبگرفتگی، متخصصان ژئوتکنیک، مهندسان سازه، نصب‌کننده‌های ضد آب و یک پیمانکار باتجربه ساختمانی برای پیاده‌سازی راه‌حل‌های مؤثر برای به حداقل رساندن مقدار آب در مسیر زیر سطح آب زیرزمینی استفاده کنم.

ما توانستیم مشکل را کاهش دهیم، با پایین آمدن سفره آب زیرزمینی، تعمیر بخشی از دال و تهیه غشای تخلیه حفره و پمپ‌ها به خوبی اجرا شد. از نظر زیست محیطی ما باید در نظر بگیریم که آبی که در بین قسمت‌های سازه قبلی جاری شده بود، باید به شکلی منحرف شود تا هیچ مشکلی اضافی به وجود نیاورد.

در حالی که ممکن است برخی ادعا کنند که بهتر بود کل مسیر مجدداً احداث شود، ولی هزینه‌های مربوط  برای پیمانکار بسیار سنگین تمام می‌شد. کار ما باعث شد هزینه کامل احداث مجدد کل مسیر عملی نشود و این حرکت موجب صرفه‌جویی در هزینه‌ها، زمان و دیگر مشکلات مرتبط شد. نمونه‌های بسیار دیگری وجود دارد که لزوم داشتن یک مهندس مشاور باتجربه را یادآورد می‌شود.

راه‌حل‌ها و خدماتی که مهندسین مشاور ارائه می‌دهند:

  • مطالعات مقدماتی و سرمایه‌گذاری
  • مطالعات تأثیرات اجتماعی و زیست محیط
  • برآورد بودجه اولیه و نهایی
  • مطالعات مدیریت دارایی و برآورد هزینه پروژه
  • تهیه طرح‌های اولیه و نهایی برای فعالیت‌های مهندسی
  • نظارت و بازرسی از کار ساخت و ساز، از جمله مدیریت پروژه در محل
  • کمک و مشاوره فنی
  • تهیه گزارش‌های لازم از پیشرفت پروژه

مزایای برخورداری از دانش مهندسین مشاور

مهندس مشاور

فواید استفاده از یک مهندس مشاور از رویکرد جامع برای طراحی یک پروژه خاص ناشی می‌شود. این فرآیند یکپارچه تمام موضوعات اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی مربوط به این روند را برجسته می‌کند و از این رو ساده‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین راه‌حل‌ها را پیش روی پروژه مربوطه قرار می‌دهد.

داشتن یک مهندس مشاور جهت مشاوره در مورد هرگونه پروژه، مزایای بسیاری دارد. توصیه می‌کنیم اگر به فکر راه‌اندازی یک پروژه ساختمانی هستید، از یک مهندس مشاور برای بررسی پروژه خود بهره بگیرید. در مورد برخی از مشکلات احتمالی که ممکن است با آن روبرو شوید، در مورد بودجه، برنامه زمانی و نکات مهندسی مشاوره بگیرید. به‌طورکلی، یک مهندس مشاور فردی است که شما را قادر می‌سازد بیشترین ارزش و سود را از پروژه خود دریافت کنید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا