مقالات کارگشا

مراحل اجرای نمای ساختمان با سنگ، کامپوزیت و شیشه

اجرای نمای ساختمان با سنگ پلاک (سنگ طبیعی)

 اجرای نمای ساختمان با متریال متفاوتی قابل انجام است. پرطرفدارترین نوع مصالح مورد استفاده در نما، سنگ طبیعی یا سنگ پلاک می‌باشد. اجرای نما با سنگ پلاک یکی از پرهزینه‌تریننماهای موجود در بازار می باشد.

سنگ‌های ساختمانی انواع مختلفی در قالب تراورتن، گرانیت، مرمر و مرمریت دارند و که هر نوع از آن‌ها نیز دارای تنوع زیادی می‌باشند.

برای اجرای نما با سنگ پلاک در قالب‌های ساده و طرح‌دار از انواع سنگ‌های ذکر شده استفاده می‌ شود.

در سال‌های اخیر سنگ‌های تراورتنبا رنگ‌های سفید، کرمی و بژ بیشتر مورد پسند سازندگان و مصرف کنندگان قرار گرفته‌اند.

مصرف سنگ پلاک در نما به خاطر مقاوم بودن در مقابل شرایط جوی، نور آفتابو شرایط اقلیمی مختلف می‌باشد.

سنگ پلاک علاوه بر نماهای بیرونی در سطح دیوار پارکینگ‌ها، راه‌ پله و حیاط نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پله‌های ارتباطی طبقات راه‌پله نیز از سنگ پلاک به ضخامت 3.5سانتی‌متر ساخته می شود.

از سنگ پلاک در فرش کف فضاها هم استفاده می‌شود که در کف سازی هم از آن استفاده می شود.

نمای ساختمان با سنگ پلاک

سنگ‌های تراورتن بدلیل آهکی بودن جنس آن‌ها در پشت و رو دارای خلل و فرجی هستند که روی آن‌ها با ماده خمیری به نام رزین هم رنگ با سنگ پر شده و سپس اسیدساب می‌گردند.

رزین‌ها پس از خشک شدن و ساب خوردن مانند سنگ صیقلی شده و مقاومت خوبی را از خود در مقابل شرایط جوی نشان می‌دهند، اما پشت سنگ که با دوغاب سیمان در تماس خواهد بود نیز دارای خلل و فرج می‌باشد که هنگام دوغاب‌ریزی، دوغاب سیمان در خلل و فرج پشت سنگ نفوذ کرده و عامل پیوند بین دوغاب و سنگ می‌گردد و این پدیده در سنگ‌های تراورتن مانع جدا شدن سنگ از دوغاب می‌گردد.

اما عامل اصلی جدا شدن سنگ از دوغاب وجود دو ضریب انبساط طولی متفاوت برای دو متریال دوغاب سیمان مقاوم شده و سنگ پلاک می‌باشد، که هنگام انبساط و انقباض به یک اندازه طول آن‌ها کم و زیاد نمی‌شود و باعث جدا شدن سنگ از نمای ساختمان می‌گردد.

اجرای نما با ورقه‌های آلومینیومی کامپوزیت

از دیگر متریال‌های مورد استفاده در نمای ساختمان‌ها استفاده از ورقه‌های آلومینیومی کامپوزیت می‌باشد. اجرای نمای کامپوزیت در دو مرحله زیرسازی با پروفیل‌های فلزی و نمای اصلی با ورقه‌های شکل داده شده کامپوزیت انجام می پذیرد.

نمای کامپوزیت

اجرای نمای ساختمان با شیشه

در سال‌های گذشته نماهای شیشه‌ای هم در قالب شیشه‌‌های رنگی و رفلکس اجرا می‌شد که بدلیل سختی در نظافت سطح و تعویض و تعمیر و نیز تبادل دمایی زیاد با محیط بیرون ایجاد این گونه نما از رونق افتاده است.

اجرای نمای ساختمان با آجر

اجرای نما با آجرهای 3 سانتی با عنوان آجر دوغابی نیز یکی دیگر از انواع نماسازی می‌باشد که کمتر از آن استفاده می‌شود.

در ساختمان‌های صنعتی (سوله‌ها) و دیوار پیرامونی آن‌ها دیوارهای خارجی و نما هم‌زمان در قالب دیوار چینی با آجر ماشینی درجه یک به همراه بندکشی در دو طرف داخل و خارج ساختمان اجرا می‌گردد، که از نظر صرفه جویی در وقت و سرمایه حائز اهمیت می‌باشد.

امروزه بیشتر زیبایی نما مدنظر سازندگان است. لذا استفاده از طرح‌های مختلف در نما و سنگ‌های ساختمانی چه از نظر رنگ و چه از نظر اندازه روز به روز افزون می‌گردد.

استادان سنگ‌کار با آماده‌سازی سنگ برای نصب در قالب اسکوپ با سیمو میخاز سقوط آن‌ها پس از پشت سر گذاشتن یک یا چند دوره سرما جلوگیری می‌کنند.

اسکوپ کردن سنگ نما

استفاده از سنگ‌ های با رنگ‌های یکسان و بدون رگه در ارتفاع‌های پایین نما الزامی است.

لذا در ارتفاع پایین بیشترین زیبایی را در نمای ساختمان سنگ‌های هم‌رنگ و بدون رگه و یک قواره به وجود می‌آورند.

چنان‌چه از سنگ‌های با طول‌های متفاوت در نمای ساختمان اجرا می‌گردد در ارتفاعات پایین از سنگ‌هایی با طول‌های بلند استفاده شود و تکه‌های با طول کمتر را در ارتفاعات بالای نما استفاده گردد. صنعت سنگ ساختمانی تا جایی پیشرفت نمود که ساخت و نصب انواع دور ستون‌های دایره‌ای با ستون و سر ستون‌های طرح‌دار، تندیس‌های سفارشی و معمول گردیده است.

از آن‌جا که سنگ یک مصالح مقاوم در برابر ضربه است، لذا مصرف سنگ در دیوار پارکینگ‌ها به همین منظور صورت می‌پذیرد، تا هنگام ضربات غیر عمدی اتومبیل‌ها به دیوار در پارکینگ‌ها، دیوارها صدمه نبینند.

لازمه اجرای یک نمای سنگی بدون نقص، دقت در شاقولی نصب نمودن سنگ‌ها، ساخت و ریختن صحیح دوغاب سیمان در پشت آن ها، سلیقه استاد سنگ‌کار در انتخاب سنگ‌ها‌ و صبر و حوصله استاد سنگ کار در اجرای نمای سنگی می‌باشد.

مراحل اجرای نمای ساختمان

  1. تراز کردن زیر کار بصورت صحیح و با دقت بالا
  2. استفاده از سنگ‌های هم‌رنگ و بدون رگه
  3. ریختن دوغاب پشت سنگ‌ها با صبر و حوصله
  4. عدم استفاده از تکه‌های آجر در پشت سنگ‌ها همراه با دوغاب
  5. کنترل سطح کار با یک شمشه آلومینیومی پس از نصب هر سنگ با سنگ‌های مجاور
  6. استفاده از عینک ایمنی و ماسک هنگام برش سنگ‌ها
  7. شستن پشت سنگ‌ها‌ قبل از نصب و عاری نمودن پشت آن‌ها از هرگونه گرد و غبار
  8. اسکوپ کردن سنگ‌ها با میخ و سیم قبل از نصب در جای خود

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا