مقالات کارگشا

رنگ نمای ساختمان، معرفی انواع و نحوه اجرای رنگ نمای ساختمان

با توجه به نیازهای بازار ساختمان، صنعت ساخت رنگهای مورد استفاده در نمای ساختمان امروزه پیشرفت بسیاری کرده است. زیرا رنگها نه تنها می توانند به یک ساختمان روح و زیبایی چندین برابری ببخشند، بلکه با سرعت اجرای بالای خود، به نوعی باعث ایجاد صرفه اقتصادی برای کارفرمایان خواهند شد. این پیشرفت به نوعی بوده که رنگها دیگر تنها یک پوشش برای زیبایی نیستند بلکه می توانند به عنوان عایقهای رطوبتی و حرارتی نیز عمل نمایند. در اینجا روشهای اجرایی رنگهای نما و انواع شناخته شده آن را به اختصار بیان خواهیم نمود.

اجرای رنگ نما

نحوه اجرای رنگ نمای ساختمان

جهت اجرای رنگ روی نمای ساختمانها، باید زیرسازی های لازم را انجام داد که قبل از هر چیز نیاز به داشتن سطحی مسطح است و این سطح معمولا بوسیله سیمانکاری آستر و رویه انجام می شود. رنگ سیمان رویه نیز با توجه به رنگ مورد نظر در انتهای کار مشخص شده و اجرا می گردد. البته بهترین رنگ جهت رویه سیمانکاری، سیمان سفید و پودر سنگ (رنگ سفید) است.
پس از زیرسازی اولیه در صورت نیاز روی سطوح، عملیات بتونه کاری و پس از آن لایه های آستر رنگ را اجرا می نمایند تا نما کاملا برای اجرای رویه نهایی آماده گردد. این مراحل را می توانند با توجه به نوع رنگ مصرفی و غلظت آن بوسیله قلم مو، غلتکهای رنگ آمیزی و یا حتی پمپ های بادی (پیستوله) اجرا نمایند. در صورت کم بودن ارتفاع ساختمان مورد نظر، می توان آن را توسط غلتکهای دسته دار و در غیر این صورت به کمک داربست و یا حتی تجهیزات بندبازی رنگ آمیزی نمای ساختمان را اجرا می نمایند.

برای اجرای نماکاری ساختمان میتوانید در این صفحه ثبت سفارش انجام دهید.

اجرای رنگ نما

انواع رنگهای مورد استفاده در نما

  • رنگ آکریلیک؛ از محبوب‌ ترین رنگ‌ های نما و دیگر سطوح است. رنگ آکریلیک به دلیل مقاومت و دوام بالا، درخشندگی و انعطاف‌ پذیری محبوبیت بیشتری دارد. از جمله رنگ اکریلیک در این زمینه رنگ جوتن است.
  • رزین آکریلیک؛ بر دو پایه آب و روغنی هستند. رزین آکریلیک با حلال آب ضد قارچ، بدون بو، آسیب‌ ناپذیر، مقاوم در برابر اشعه uv خورشید و سطحی سخت هستند. همچنین قابل‌ استفاده بر روی سطوح گچی، سیمانی، کناف و … هستند.
  • رنگ کنیتکس؛ این رنگ‌ بر دو پایه آب و روغن است. نوع روغنی آن مناسب رنگ‌ آمیزی نما و سطوح خارجی ساختمان است. عمر بالا و مقاومت در برابر رطوبت این رنگ را برای نقاشی نما محبوب کرده است.
  • رنگ‌روغنی؛ برای کلیه سطوح خارجی به‌ خصوص نرده، در و پنجره فلزی کاربرد دارد. این رنگ‌ بر پایه حلال نفتی است و مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارد.
  • رنگ استخری؛ این رنگ برای پوشش دهی استخر استفاده می شود. مقاوم در برابر رطوبت، ضد قارچ و جلبک است.
  • رنگ اپوکسی؛ یکی دیگر از رنگ های ساختمانی است. البته این رنگ بیشتر در قسمت های صنعتی کاربرد دارد. در منازل و اداره ها از این رنگ به دلیل مقاومت بالا برای کف پوش استفاده می کنند.
  • رنگ نانو؛ این رنگ به دلیل عایق بودن و کیفیت بالا در برابر عوامل جوی گزینه مناسبی برای رنگ آمیزی نمای ساختمان است.

اجرای رنگ نما

ویژگی رنگ های نما

سامانه های پوششی معمولاً روی سطوح سیمانی تازه که هنوز حاوی مقادیری گاز دی اکسید کربن هستند اعمال می شود که جزء سیمانی آنها بسیار قلیایی است و بنابراین پراکنه های پلیمری مناسب برای این پوشش‌ها باید در برابر قلیا و صابونی شدن بسیار مقاوم باشند. عدم مقاومت پیوند در برابر این ویژگی‌ها موجب گچی شدن، ترک خوردن یا از دست رفتن چسبندگی و در نهایت کاهش عمر پوشش می شود. رنگ های نو رنگ پوشش به علت داشتن کوپلیمرهای استایرن- اکریلیک و به دلیل مقاومت ذاتی استایرن در برابر هیدرولیز از مقاومت بسیار خوبی برخوردار است.
رنگ نماکاری ساختمان رنگی ضد آب بر پایه اکریلیک بوده و با بکار بردن افزودنی های سیلیکونی ساختاری مناسب به عنوان پوشش رنگ نما ساختمان دارد و در نما به عنوان لایه نهایی و پوششی تزئینی جهت عایق حرارتی بیرونی مورد استفاده قرار می گیرد. آسان و سریع اجرا شده و عایق رطوبت بوده و اجازه تنفس را به سطوح می دهد. در برابر عوامل خارجی مقاوم است. بر روی رنگ قدیمی نما اجرا شده و جایگزینی با عمر بالا را تشکیل می دهد.

اجرای رنگ نما

انواع رنگ های ساختمانی

  • دی کالر (Day color):
    رنگ آب پایه دی کالر که توسط شرکت نیوکالر تهیه می شوند، در دو نوع براق و نیمه براق و با استفاده از مرغوبترین رزین های اکریلیک خالص طراحی و تولید شده است. این محصول دارای مقاومت شستشو و مقاومت جوی بسیار بالا است که این خصوصیات دی کالر را جهت رنگ آمیزی و تزئین سطوح داخلی ساختمان های مسکونی و اداری و همچنین مراکز بهداشتی درمانی با توجه به بوی نامطبوع مناسب کرده است.
  • سان کالر (Sun color):
    رنگ اکریلیک نماکاری ساختمان جهت سطوح سیمانی و بتنی داخل و نمای خارجی ساختمان در شرایط معتدل جوی است که دارای خاصیت آب گریزی و غبارگریزی است. این محصول نیز با توجه به سیلیکونایز بودن جهت رنگ آمیزی نمای ساختمان هایی که در معرض دود و غبارهای شهری می باشند مناسب است.
  • رین کالر (Rain color):
    رین کالر رنگ اکریلیک مخصوص نمای خارجی است که بر پایه رزین های امولسیونی و با استفاده از افزودنی های سیلیکونی جهت آب گریز و غبارگریز شدن سطح رنگ تولید شده است. این رنگ با توجه به سیلیکونایز بودن اجازه تنفس را به سطح رنگ شده می دهد و جهت مناطق جوی بحرانی مانند شمال و جنوب کشور قرار دارند و همچنین سقف سونا و استخر مناسب است. از خصوصیات بارز این رنگ مقاومت جوی بسیار بالا و خاصیت آب گریزی و غبارگریزی و همچنین مقاومت شستشوی بالا می باشد.
  • مون کالر (Moon color):
    رنگ امولسیونی (آب پایه) است و جهت رنگ آمیزی سطوح داخلی ساختمان که در معرض جو قرار ندارد و همچنین سقف مکان های مسکونی و اداری کاربرد دارد. این رنگ با توجه به آب پایه بودن به عنوان آستری مناسب روی سطوح سیمانی کاربرد دارد که پس از استفاده مون کالر توسط یکی از رنگ های سان کالر، رین کالر و یا دی کالر پوشش نهایی اجرا می گردد.

دیگر محصولات مرتبط با انواع رنگ های ساختمانی

  • آستر اکریلیک:
    آستر مناسب جهت تثبیت و آماده سازی سطوح مختلف سیمانی و گچی قبل از رنگ آمیزی است. این آستر که جایگزین روغن الیف است، ضمن آماده سازی سطح چسبندگی، نفوذ رنگ را در مصالح ساختمانی بیشتر می کند.
  • خمیر آبندی نیوسل:
    جهت آب بندی و جلوگیری از نفوذ رطوبت در داخل و خارج ساختمان به روش سرد و حلال با آب است که پس از خشک شدن عمل ایزولاسیون را به خوبی انجام می دهد. این خمیر جهت آب بندی سطوح سیمانی مانند کف و دیوار سرویس های بهداشتی و پشت بام قابل استفاده است. خمیر نیوسیل به دلیل الاستیک بودن به همراه نوارهای ویژه جهت پوشاندن ترک های سطحی در نما و داخل ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سیلیکون کوت:
    پوششی است جهت آب گریزی و غبارگریزی سطوح ساختمانی مانند آجر، سنگ، سیمان و بناهای تاریخی بدون هیچ گونه تغییر ظاهری از قبیل مات یا براق شدن. این محصول به عنوان آستری جهت آب بندی سطوح بارانگیر در نما نیز استفاده می گردد و با ایجاد چترهای سیلیکونی، جذب آب مصالح ساختمانی و همچنین جذب گرد و غبار و آلودگی های شهری را بر روی سطوح مختلف به حداقل می رساند.
  • لاک اکریلیک:
    این پوشش شفاف و براق جهت براق کردن و آب بندی سطوح مختلف قابل استفاده است که بر پایه رزین های اکریلیک با مقاومت های بالا تولید شده است. این لاک جهت لمبه های چوبی در نما و همچنین آجر و سایر مصالح به منظور آب بندی کردن کاربرد دارد.

خصوصیات رنگ های نیو کالر

پوشش فراوان به صورتی که هر گالن از رنگ دی کالر مساحتی حدود ۲۰ تا ۳۰ مترمربع را روی سطوح گچی پوشش می دهد. کاملا سازگار با محیط زیست می باشند و به دلیل نداشتن حلال های آلی هیچ گونه حالت سمی برای انسان ندارند. با توجه به زمان خشک شدن سریع این نوع رنگ های ساختمانی اجرا و رنگ آمیزی سریع از مشخصات بارز آن می باشند. بدون بو بودن از مشخصات دیگر آن است، به صورتی که اماکنی مانند منازل مسکونی، بیمارستان ها و هتل ها که امکان تخلیه آن نمی باشد پس از ۳ ساعت، رنگ آمیزی قابل استفاده هستند. مقاومت و دوام بسیار بالا در برابر عوامل فرسایشی جوی از قبیل نور خورشید و باران های اسیدی و همچنین حفظ ماهیت رنگ نما از ۱۰ الی ۱۵ سال. تنوع بیش از ۲۰۰۰۰ شید رنگی و تکرار پذیری آن بدون خطا بوسیله سیستم ترکیب رنگ کامپیوتری cps color آلمان. غبارگریز بودن و آب گریز بودن رنگ های نما این امکان را به شما می دهد که نمای شما همیشه در مقابل باران و دود و غبارات شهری مقاوم و تمیز بماند.

منابع:

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا