تکنولوژی پوشیدنی چگونه کار میکند؟ از دستکش برقی تا پشتیبان بازو
امروزه گامهای نخستین در تکنولوژی پوشیدنی برای افزایش ایمنی و بهرهوری در صنعت ساختمان برداشته شده است. هدف این فناوری کاهش فشار انباشت حاصل از کارهای تکراری و طولانی مدت در طول روز کاری است. از پیچاندن پیچ و مهرههای ماشین آلات در یک کارخانه گرفته تا سوراخکاری در سقف، این وسیله دارای وظایف بسیار گستردهای است. تکنولوژی پوشیدنی با حمایت از کمر، پاها و دستهای کارگران، از کل بدن آنها در برابر آسیب حمایت میکند. برای شناخت بیشتر این فناوری با ویکی ساختمون همراه باشید.
تکنولوژی پوشیدنی چیست؟
تکنولوژی پوشیدنی (Construction Exoskeletons)، ماشینهای پوشیدنی متناسب با اتصالات موتوری هستند که هدف آنها به حداقل رساندن فشار و آسیب با ارائه پشتیبانی از بالا بردن تجهیزات، پراکندگی وزن، اصلاح وضعیت بدن و سایر قابلیتها است.
از تکنولوژی پوشیدنی گاهی اوقات به عنوان «استخوان بندی خارجی» نیز یاد میشود. این ماشینها عمدتاً برای توان بخشی فیزیکی استفاده میشوند اما به طور فزایندهای توسط کارگران در ساختوساز و تولید، استفاده خواهند شد. بسیاری از پیمانکاران اطمینان دارند که این فناوری، صنعت ساختمان را رو به جلو برده است.
شاخص ساختوساز تجاری Q4 2018 موارد زیر را نشان داده است:
- ۲۳ درصد از پیمانکاران معتقدند که در سه سال آینده فناوری پوشیدنی را در کارگاه ساختمانی به کار میگیرند.
- تقریباً سه چهارم پیمانکاران معتقدند که فناوری پوشیدنی، ایمنی در کارگاه ساختمانی را بهبود میبخشد.
- بسیاری از پیمانکاران معتقدند که فناوری پوشیدنی میتواند بهره وری نیروی کار را افزایش دهد.
تکنولوژی پوشیدنی کاملاً مکانیکی است یا با ترکیبی از مکانیک و برق کار میکند. این فناوری بسته به نوع پوشش و عملکرد آن میتواند از مواد سختی مانند فلز یا مواد نرمی مانند پارچه و منسوجات ساخته شده باشد.
تکنولوژی پوشیدنی مکانیکی با برق کار نمیکند. کاربران نیز میتوانند از این نوع پوشیدنی لذت ببرند زیرا نیازی به شارژ مجدد ندارند و همچنین نیازی به حمل منبع تغذیه توسط کاربر نیست. اکثر تکنولوژی پوشیدنی مکانیکی، وزن را از ناحیه خاصی از بدنه (مانند بازوها و شانهها) گرفته و برای کاهش فشار و خستگی آن را به قسمت دیگری (مانند کمر) توزیع میکنند.
تکنولوژی پوشیدنی جزئی یا کاملاً الکتریکی، معمولاً قدرت بیشتری نسبت به تکنولوژی پوشیدنی مکانیکی دارد و وزن بیشتری را تحمل میکند. این فناوری میتواند مناطق خاصتری مانند دست را هدف قرار دهد و در صورت لزوم فشار و قدرت را افزایش میدهد. مشکل اصلی تکنولوژی پوشیدنی برقی، نیاز آن به نیروی برق است اما این مشکل با وجود باتری قابل شارژ برطرف میشود.
مزایای تکنولوژی پوشیدنی
کارهای ساختمانی شامل چندین کار مختلف هستند که میتوانند به طور بالقوه منجر به آسیب بدنی شوند. در واقع، فعالیتهای روزمره مانند بلند کردن و حمل اشیاء سنگین، علت اصلی صدمات ناشی از فشار در ساختوساز هستند. برخی از تکنولوژی پوشیدنی ساختمانی مستقیماً با این مسائل مقابله میکنند. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) گزارش داده است که استفاده از تکنولوژی پوشیدنی باعث کاهش فشار بر ستون فقرات و کاهش خستگی میشود.
در زیر چند مزیت استفاده از تکنولوژی پوشیدنی در صنعت ساختمان آورده شدهاند:
- آسیب و فشار را کاهش میدهد: تکنولوژی پوشیدنی وزن را به طور مساوی توزیع میکند و فشار را بر روی قسمتهای مختلف بدن کاهش میدهد. این مهم میتواند منجر به کاهش خطر صدمات طولانی مدت برای کارگران ساختمانی شود.
- بهره وری را افزایش میدهد: کارگرانی که از فناوری پوشیدنی ساختمانی استفاده میکنند، خستگی کمتری را تجربه خواهند کرد و به دلیل کاهش فشار میتوانند کارهای بیشتری را انجام دهند که بدن آنها معمولاً این فشارها را تحمل نمیکند.
- فرصتهای شغلی را فراهم میکند: پیمانکارانی که به طور معمول از نظر سن و تواناییهای جسمی محدود هستند، میتوانند فعالیتهای سنگینتری را تحمل کنند.
تکنولوژی پوشیدنی چگونه کار میکنند؟
فناوری پوشیدنی بسته به قسمتی از بدن که به آن مجهز شدهاند و نوع تجهیزات آن به روشهای مختلفی کار میکند. از تکنولوژی پوشیدنی برای کاهش فشار مداوم بدن، افزایش استقامت و بهبود بهره وری، وزن کاربر را از یک قسمت به قسمتهای دیگر مانند بازوها تا پاها تغییر میدهد.
روند تحقق این امر در انواع مختلف تکنولوژی پوشیدنی متفاوت است. به عنوان مثال، برخی از این پوششها با استفاده از یک توازن که وزن را روی بازو به سمت پایین منتقل میکند، به این هدف میرسند. هدف دیگر فناوری پوشیدنی، افزایش قدرت کاربر است. به عنوان مثال میتوان از دستکش برقی برای افزایش قدرت گرفتن وسایل سنگین استفاده کرد. این امر با استفاده از سنسورهای موجود در دستکش برای افزودن نیروی اضافی به دست کاربر انجام میشود.
مطلب پیشنهادی: واقعیت افزوده چیست و چگونه کار میکند
فناوری پوشیدنی ساختمانی متناسب با نوع بدن کاربر ساخته شدهاند و اکثر آنها در اندازههای مختلفی ارائه میشوند. امروزه تکنولوژی پوشیدنی سبکتر طراحی میشود تا پوشیدن آن در طول یک روز طولانی و کار کردن با آن آسانتر شود. برخی از شرکتها همچنین به مشتریان اجازه میدهند محصول را آزمایش کنند تا بتوانند نحوه عملکرد آنها را ببینند.
انواع تکنولوژی پوشیدنی
انواع مختلفی از فناوری پوشیدنی وجود دارند که به طور خاص به کارگران ساختمانی در انجام کارهای مختلف کمک میکنند. ما این لباسها را بر اساس نواحی بدن که پشتیبانی میشوند، طبقه بندی کردهایم:
دستکش برقی
دستکشهای برقی در اطراف دست قرار میگیرند تا مهارت فرد در انجام کارهای دستی را افزایش دهد. در هنگام حمل ابزارهای سنگین دستی یا برداشتن اشیا این وسیله استفاده میشود. دستکش زمانی کار میکند که کاربر قصد دارد یک شی را بگیرد و بر اساس وزن آن قدرت را افزایش دهد. این دستکش همچنین دادههایی برای ارزیابی شرایط گیرایی که خطر ارگونومیکی برای کاربر به همراه دارد را جمع آوری میکند.
پشتیبانی از بازو و شانه
این تکنولوژی پوشیدنی از کارگرانی که ابزار و مواد سنگین را از بالای کمر برمیدارند، پشتیبانی میکند. رباتهای پوشاننده بازو برای کارهایی مانند حفاری، برش و سنگ زنی ایدهآل هستند. آنها از هر دو شانه و بازو پشتیبانی میکنند تا فشار نگه داشتن مداوم ابزارهای سنگین، برای مدت زمان طولانی کاهش یابد.
پشتیبانی از کمر
تکنولوژی پوشیدنی مخصوص کمر معمولاً در اطراف شانهها و کمر قرار میگیرد تا فشار ناشی از بلند کردن اجسام سنگین را از کمر کم کند. برخی از این پوشیدنیها بسته به سازنده، وضعیت بدن کاربر را هنگام خم شدن یا بلند کردن اصلاح میکند. در حقیقت، این وسیله بیشتر مانند یک مربی عمل میکند.
پشتیبانی از ایستادن و خم شدن
این نوع فناوری پوشیدنی در جای خود قفل میشود تا فشار وارده بر زانوها و پاها را کاهش دهد و وزن را به زمین تقسیم کند. این وسیله باعث میشود فشار بر روی مفاصل و عضلات در حالت ایستاده یا خمیده برای مدت زمان خاصی کاهش یابد. این گزینه همچنین به کاربران این امکان را میدهد که در صورت عدم دسترسی به صندلیها بتوانند به راحتی بنشینند. این مهم یک ویژگی مفید برای کارگران ساختمانی است که در بیشتر زمان روز کاری خود به صورت ایستاده کار کردهاند.
سخن آخر
تکنولوژی پوشیدنی از یک سو به حداقل رساندن فشار و از سویی دیگر به حداکثر رساندن بهره وری و تقویت قدرت استفاده میشود. شما میتوانید رباطهای پوشیدنی تمام بدن را پیدا کنید که هم مکانیکی و هم برقی هستند و هرکدام از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند که قبلاً ذکر کردیم. یک بار شارژ میتواند تا هشت ساعت دوام بیاورد و برای کارکردن هنگام راه رفتن با سرعت نرمال فقط به ۴۰۰ وات نیرو است.