تاسیسات

برق اضطراری ups چیست؟ مزایای استفاده از آن در زمان قطع برق

هدف برق اضطراری ups، تأمین برق اضطراری (معمولاً توسط باتری سرب و اسیدی) برای زمانی است که منبع تغذیه ورودی از کار افتاده است. ups با سیستم‌های برق اضطراری یا ژنراتورهای آماده به کار متفاوت است؛ زیرا با استفاده از باتری شرایط قطع برق را کنترل می‌کند. از برق اضطراری ups می‌توان برای محافظت از سخت افزاری مانند مراکز داده، رایانه‌ها و سایر تجهیزات الکتریکی استفاده کرد و می‌توان مشکلات جدی مانند از دست دادن داده‌ها، اخلال در تجارت و حتی تلفات را کاهش دهد. با ویکی ساختمون همراه باشید.

برای برقکاری و سیم کشی، درخواست خود را در تاسیسات الکتریکی ساختمان ثبت نمایید.

اهمیت استفاده از برق اضطراری ups

برق اضطراری ups (Uninterruptible Power Supply) برای محافظت از بارهای اساسی در برابر مشکلات برق تأمین شده از طریق آب، قطع شدن جریان هوا، نوسانات و قطعی برق استفاده می‌شود که همه از یک باتری اختصاصی بهره می‌برند.

۳ عملکرد اساسی ups شامل موارد زیر هستند:

  • از صدمه به سخت افزارهای ناشی از اضافه جریان و افزایش ولتاژ جلوگیری می‌کند. بسیاری از مدل‌های UPS نیز به طور مداوم توان ورودی را تنظیم خواهند کرد.
  • بدون UPS، داده‌های ذخیره شده در دستگاه‌های تحت خاموش شدن ناگهانی، می‌توانند خراب شده یا به طور کامل از بین بروند. اگر از یک نرم افزار مدیریت نیرو نیز استفاده شود، UPS امکان خاموش شدن کنترل شده سیستم را فراهم می‌کند و آن را تسهیل می‌بخشد.
  • ضمن جلوگیری از خرابی، در دسترس بودن شبکه و سایر نیازها را تضمین می‌کند. هنگامی که همراه با ژنراتورهای برق استفاده می‌شود، اطمینان ایجاد می‌کند که در صورت قطعی برق، زمان کافی برای روشن ماندن سیستم‌ها وجود دارد.

اهمیت استفاده از برق اضطراری ups

انواع منبع تغذیه برق اضطراری ups

سه منبع تغذیه برای برق اضطراری ups اعم از استاتیک، دینامیکی (چرخشی) و ترکیبی وجود دارد. استاتیک از مبدل‌های الکترونیکی قدرت، دینامیک از موتورهای الکترومغناطیسی (ژنراتورها و موتور) و ترکیبی، از ترکیب استاتیک و دینامیکی استفاده می‌کند.

مطلب پیشنهادی: علت پریدن فیوز برق چیست؟ اقدامات بعد از پریدن فیوز و پیشگیری از آن

بیایید نگاهی بیندازیم که چگونه از این موارد برای الکترونیک استفاده می‌شود:

۱- منبع تغذیه برق اضطراری ups آفلاین و آماده به کار

برق اضطراری ups آفلاین و آماده به کار بسیار پر کاربرد است. این منبع محافظت از افزایش نور و پشتیبان گیری باتری را فراهم می‌کند. در حین کارکردهای عادی، انرژی خود را از منبع اصلی‌اش (به طور کلی یک پریز برق) تأمین می‌کند. هنگامی که متوجه می‌شود که منبع تغذیه اصلی فراتر از حد قابل قبول است یا خراب می‌باشد، به باتری آفلاین یا آماده به کار تبدیل می‌شود و سپس به اینورتر DC و AC می‌رود، به همین ترتیب، زمان انتقال کمی‌ بین منبع اصلی تغذیه و باتری وجود دارد.

اکثر برق اضطراری ups آماده به کار و آفلاین دارای یک سوئیچ هستند که یا از طریق منبع تغذیه اصلی یا از طریق باتری کار می‌کنند. بیشترین قسمت عمده آن در قسمت باتری است زیرا منبع تغذیه اصلی به یکسوساز AC/DC می‌رود که باتری را شارژ می‌کند. پس از آن به یک اینورتر DC و AC وارد می‌شود تا در بار خارج شود.

۲- برق اضطراری ups آنلاین و دو تبدیل

ups تبدیل آنلاین و دو تبدیل با حالت آفلاین یا آماده به کار متفاوت است زیرا اینورتر DC و AC همیشه روشن است. این بدان معناست که هیچ زمان انتقالی بین منبع اصلی برق و باتری وجود نخواهد داشت و محافظت بیشتری در برابر سَر و صدای برق و قطع کامل برق انجام می‌دهد.

حتی در هنگام انجام کارهای عادی در برق اضطراری ups دو تبدیل، جریان به یکسو کننده AC و DC می‌رود، بنابراین هر بار باید از یک اینورتر DC و AC  عبور کند؛ به همین دلیل است که به آن تبدیل دو برابر گفته می‌شود.

اگر به طور ناگهانی اتصالی برق و قطعی داشتید، درخواست خود را در خدمات فوری ساختمان ثبت نمایید.

انواع منبع تغذیه برق اضطراری ups

۳- منبع تغذیه بدون وقفه تعاملی خطی

ups تعاملی خطی، طرحی مشابه آفلاین دارد اما دارای ویژگی‌های تبدیل آنلاین و مضاعف نیز هست. طرح تعاملی خطی با استفاده از یک ترانسفورماتور ولتاژ متغیر چند شیر یا مبدل تقویت فشار، می‌تواند کمی ولتاژ اضافه را کنترل کند. حتی در این ولتاژ کم یا بیش از حد نیز از باتری استفاده نمی‌شود و تا زمانی که ولتاژ زیاد یا بیش از حد زیاد باشد، در حال شارژ وجود دارد.

این منبع تغذیه در خط اصلی دارای ترانسفورماتور خودکار یا مبدل افزایش فشار است. این کار باعث افزایش ولتاژ برای ولتاژهای کم یا ولتاژ برای ولتاژهای اضافه می‌شود.

مزایای برق اضطراری ups

فواید استفاده از برق اضطراری ups به شرح زیر هستند:

۱- نصب آسان

نصب سیستم ups یک فرآیند آسان است و به فضای زیادی احتیاج ندارد. در واقع می‌توان آن را به راحتی درون یک فضای کوچک قرار داد و همچنین، اتصال دستگاه‌های جدید در آن چندان دشوار نیست. ups شامل چندین پورت است که از دستگاه‌های مختلفی پشتیبانی می‌کند.

۲- قابلیت اطمینان

ups در هنگام قطع برق بسیار پاسخگو است. داشتن یک سیستم ups تضمین می‌کند که در صورت قطع برق فوری منبع تغذیه‌ای کاملی وجود خواهد داشت. باتری داخل ups هر زمانی که شارژ شود، به طور خودکار عمل می‌کند.

۳- سازگاری بالا

وقتی ups به یک سیستم متصل باشد، می‌تواند منبع تغذیه مداوم را تضمین کند. برای عملکردهای عادی، ups قادر خواهد بود حدود ۶ تا ۸ ساعت برق تأمین کند. در شرایطی مانند قطع برق دراز مدت، ups فرصتی را برای کاربر فراهم می‌کند تا با خیال راحت سیستم خود را خاموش کند. در هر صورتی که باشد، با استفاده از ups می‌توان به طور مؤثر از تلفات داده‌ها به دلیل قطع برق جلوگیری کرد.

مزایای برق اضطراری ups

۴- محافظت مناسب

داشتن یک سیستم ups اساساً به معنای محافظت نهایی از دستگاه‌های الکتریکی هستند. مدارهای زیادی در این دستگاه‌ها وجود دارند که به طور مداوم سطح الکتریسیته را کنترل می‌کند. هرگاه منبع تغذیه نامناسب باشد، ups بلافاصله شروع به تأمین برق از منبع باتری می‌کند. نه تنها موج‌های برق بلکه سیستم ups می‌تواند به طور مؤثر از جهش، افت و قطعی دیگری نیز جلوگیری کند.

۵- فیلتر کردن جریان

نوع دیگر ups که به ups تعاملی خطی معروف است، جریان مناسب برق به دستگاه‌های متصل را تضمین می‌کند. هر نیرویی که به ups وارد می‌شود، بر این اساس فیلتر شده تا تمام ناهنجاری‌ها برطرف شوند. نتیجه نهایی یک سیستم عاری از قطع برق است.

برای انجام تعمیرات اساسی، درخواست خود را در بازسازی ساختمان ثبت نمایید.

معایب برق اضطراری ups

جوانب منفی برق اضطراری ups به شرح زیر هستند:

۱-هزینه‌بَر بودن

نگرانی عمده سیستم ups هزینه‌های ناشی از آن است. باتری استفاده شده در ups معمولاً گران است. این هزینه حتی برای شرکت‌هایی که به چندین سیستم ups نیاز دارند نیز اضافه می‌شود. بنابراین، همه کاربران توانایی تهیه هزینه‌های آنها را ندارند.

۲- نگهداری دشوار

استفاده از سیستم ups نیز به دلیل نگهداری در آن، ملاحظات زیادی را به همراه دارد. این مورد برای شرکت‌های دارای تعداد زیادی اتصالات ups حتی بدتر نیز هست. برای مدیریت سیستم‌های دارای سیم کشی و اطمینان از خدمات بدون خطا، باید یک برقکار ماهر استخدام شود. علاوه بر این، برای عملکرد صحیح سیستم‌های ups، فضا باید از تهویه کافی برخوردار باشد زیرا به طور منظم دودهایی را منتشر می‌کند.

معایب برق اضطراری ups

۳- دوام کم باتری

از آنجا که باتری در پشت دستگاه عملکرد یک سیستم ups را نشان می‌دهد، به گونه‌ای ساخته نشده است که برای همیشه دوام بیاورد. عملکرد آن مشابه انواع دیگر باتری‌ها است، با گذشت زمان باید تعویض شود. یک ups استاندارد می‌تواند به طور متوسط ​​۱۰ سال دوام داشته باشد و پس از آن، واحد مورد نظر از بین می‌رود. گزینه بازیابی ups در اینجا به معنای تعویض باتری است. از این رو، کاربران باید آماده پرداخت هزینه برای باتری‌های جدید باشند.

۴- محافظت از دستگاه

از آنجا که ups از طریق باتری کار می‌کند، توصیه نمی‌شود در وسایلی که به مقدار قابل توجهی انرژی نیاز دارند، استفاده شود. به عنوان مثال، از ups نمی‌توان به عنوان منبع پشتیبان برای تهویه مطبوع با مصرف برق بالا استفاده کرد. حتی مدت زمانی که ups می‌تواند قدرت پشتیبانی تهیه کند نیز محدود است. بنابراین، اگر در مکان‌هایی زندگی می‌کنید که قطع برق در دراز مدت وجود داشته است، ups بهترین گزینه نخواهد بود.

۵- مصرف برق

همیشه یک سیستم ups بیشتر از یک دستگاه مستقل، برق مصرف می‌کند. این مقدار به طور قابل توجهی بیشتر از مقدار واقعی مورد نیاز دستگاه است. این مورد به این دلیل است که باتری مورد استفاده در ups باید همیشه شارژ باقی بماند. برای این منظور، باید به یک پریز برق متصل شود که این باعث هدر رفتن بیشتر انرژی می‌شود.

سخن آخر

منبع برق اضطراری ups قابل اطمینان‌ترین سیستم در مواقع قطعی برق است و بهترین محافظت را ایجاد می‌کند. این سیستم برای مراکز داده یا واحدهای مراقبتی ویژه عالی است. اگر می‌خواهید ups مطمئن، کارآمد و مناسبی داشته باشید، باید به نوع سیستم، باتری، تولید کننده و نیازهای محیطی خود توجه کنید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا