رنگ

تکنیک های رنگ آمیزی دیوار ، ۱۰ ترفند که حتما باید بدانید!

پیش‌تر در مطالب زیادی به اهمیت دیوار به عنوان یکی از مهمترین المان‌های طراحی داخل خانه پرداخته شده است. رنگ آمیزی دیوار یکی از ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه‌ها برای دادن طرح و سبک خاص به یک دیوار یا بخشی از خانه است. با این وجود رنگ آمیزی اصول و قوانین خاص خود را دارد و از همین رو، بسیاری هم در اجرای آن با مشکلات زیادی مواجه‌ می‌شوند. در این مطلب قصد داریم که به چند تکنیک اشاره کنیم که کمک زیادی به شما در رنگ آمیزی دیوار خواهند کرد.

برای انجام رنگ آمیزی دیوارها، درخواست خود را در نازک کاری ساختمان ثبت نمایید.

تکنیک های رنگ آمیزی دیوار

در ادامه به تشریح تکنیک های رنگ آمیزی دیوار که دانستن آنها ضروری است پرداخته‌ایم.

تکنیک رنگ آمیزی اول: جلوگیری از به جای ماندن اثر غلتک

یکی از مهمترین معضلاتی که افراد مبتدی در رنگ آمیزی با آن مواجه هستند به جا ماندن رد فرچه یا غلتک روی دیوار است که دلیل آن بر‌ می‌گردد به شیوه و استراتژی نامناسبی که فرد در رنگ آمیزی در پیش گرفته است.

تکنیک رنگ آمیزی اول: جلوگیری از به جای ماندن اثر غلتک رو دیوار

برای اینکه از به جای ماندن هر گونه اثر و رد روی رنگ آمیزی جلوگیری شود، باید رنگ آمیزی را از یک قسمت شروع کنید و به سمت دیگر به پیش بروید. به عبارتی نباید هرگز یک قسمت از دیوار یا سقف را به قسمت‌های مختلف تقسیم کرده و هر یک را به طور جداگانه رنگ کرد بلکه باید رنگ آمیزی یک سمت را به طور کامل از بالا تا پایین انجام داد.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشت، این است که باید سمتی که در آخرین تکان غلتک رنگ یا به اصطلاح لبه انتهایی را تر نگه دارید تا با شروع دوباره رنگ آمیزی رد و جای غلتک روی بخش خشک شده به جای نماند زیرا همه‌ می‌دانیم که رنگی که کامل خشک نشده است به مراتب بهتر حالت می‌گیرد. هرگز اجازه ندهید که غلتک کاملاً خشک شود و پیوسته آن را به رنگ آغشته کنید.

تکنیک رنگ آمیزی دوم: اجرای یک رنگ کاملاً یکنواخت

تناژ رنگ‌های ترکیبی به کار گرفته در رنگ دیوار‌های یک بخش به خصوص‌ می‌تواند تفاوت‌هایی جزئی با یکدیگر داشته باشند. این موضوع یکی از رایج‌ترین مشکلات رنگ آمیزی برای افراد کمتر حرفه‌ای است. وقتی از رنگ‌های تک رنگ مانند سفید استفاده‌ می‌کنید به این مشکل بر نمی‌خورید اما در استفاده از رنگ‌های ترکیبی باید این نکته را مورد توجه قرار دهید.

اگر قصد تعمیرات اساسی در منزل را دارید، درخواست خود را در بازسازی ساختمان کارگشا ثبت نمایید.

تکنیک رنگ آمیزی دیوار دوم: اجرای یک رنگ کاملاً یکنواخت

برای غلبه بر این مشکل و داشتن یک رنگ آمیزی کاملاً یکنواخت سعی کنید که مقدار زیادی از رنگ را یکجا تهیه کنید تا دوباره مجبور به تهیه رنگ نشوید. نگران اضافه مقدار رنگ ترکیبی تهیه شده هم نباشید،‌ می‌توانید به راحتی مقدار باقیمانده را به قوطی یا ظرف تمیز برگردانید و مانند سایر رنگ‌ها از آن نگهداری کنید.

تکنیک رنگ آمیزی سوم: تمیزکاری در بخش پایینی دیوار یا قرنیز

رنگ خوردن قسمت‌های پایینی دیوار یا همان قرنیز‌ها یکی دیگر از مشکلات مربوط به رنگ آمیزی دیوار است. استفاده از چسب‌های نواری روی قرنیز‌ها تکنیکی است که به منظور جلوگیری از کثیف شدن قرنیز‌ها استفاده‌ می‌شود. در استفاده از این تکنیک رنگ آمیزی دقت داشته باشید که چسب یا هر چیزی که استفاده کرده‌اید را بعد از خشک شدن کامل رنگ، جدا کنید.

تمیزکاری در بخش پایینی دیوار یا قرنیز

علاوه بر این توجه داشته باشید که کندن یک نوار چندان اقدام مناسبی نخواهد بود و باعث ایجاد یک لبه رنگ آمیزی شده نامنظم خواهد شد و برای جدا کردن نوار چسب بهتر است که آن را با تیغ‌هایی مخصوص برش دهید و سپس آرام آرام آن را جدا کنید. برش ایجاد شده باعث‌ می‌شود که اتصال میان چسب و رنگ خشک شده از بین برود.

تکنیک رنگ آمیزی چهارم: رنگ آمیزی دیوار را از قرنیز‌ها شروع کنید

یکی دیگر از تکنیک‌های رنگ آمیزی که‌ می‌تواند به کیفیت نهایی کار و تمیز کاری آن بسیار کمک کند این است که عملیات رنگ آمیزی را از دیوار شروع نکنید، بلکه در ابتدا قسمت‌های پایینی دیوار یا همان قرنیز‌ها را کاملاً رنگ کنید و بعد از خشک شدن کامل شروع به رنگ آمیزی دیوار کنید.

رنگ آمیزی دیوار را از قرنیز‌ها شروع کنید

تکنیک رنگ آمیزی پنجم: بتونه‌کاری حفرات دیوار

حفرات در اندازه‌های مختلف یکی از مهمترین مزاحم‌ها در عملیات رنگ آمیزی هستند. اگر به درستی به آنها پرداخته نشود تأثیر بسیار بدی بر کیفیت نهایی کار‌ می‌گذارند و یک بافت لکه لکه به رنگ آمیزی‌ می‌دهند. در این تکنیک رنگ آمیزی باید قبل از هر چیز سعی کنید که تمامی حفرات در هر اندازه‌ای که هستند را با بتونه‌کاری پر کنید و بعد از خشک شدن بتونه‌کاری، با استفاده از کاغذ سمباده نسبت به مسطح سازی آن اقدام کنید.

تکنیک رنگ آمیزی ششم: پاک کردن سطوح کثیف

سطوح مورد نظر رنگ آمیزی باید به‌گونه‌ای باشند که رنگ بتواند به آن‌ بچسبد. آلودگی‌ها از هر جنسی که باشند، از گرد و خاک گرفته تا روغن، عواملی هستند که جذب رنگ به سطح را با مشکل مواجه‌ می‌کنند. در این تکنیک باید تمامی قسمت‌های سطح مورد نظر را کاملاً تمیز کرد. تمیز کاری سطوح باید قبل از بتونه‌کاری انجام شود.

تکنیک رنگ آمیزی ششم: پاک کردن سطوح کثیف

تکنیک رنگ آمیزی هفتم: رنگ آمیزی لبه‌ها

رنگ آمیزی لبه‌ها و مناطق نزدیک به آن در بسیاری از مواقع از لحاظ تن رنگی تفاوت‌های با بخش‌های پیرامون خود دارند که دلیل آن موقعیت خاص این قسمت‌ها است. بسیاری برای رنگ آمیزی گوشه و کناره‌ها از قلم‌مو استفاده‌ می‌کنند و واقعاً هم تصمیم درستی است.

در این تکنیک رنگ آمیزی دیوار برای اینکه استفاده از قلم‌مو موجب ایجاد یک بافت متفاوت و غیریکنواخت نشود سعی کنید بلافاصله بعد از رنگ لبه‌ها با قلم‌مو از غلتک استفاده کنید. برای دست‌یابی به نتیجه‌ای بهتر‌ می‌توانید از تکنیک رنگ آمیزی لبه محو یا لبه تر هم استفاده کنید. سعی کنید که اگر به جای قلم‌مو صرفاً از غلتک استفاده‌ می‌کنید، حتماً از غلتک‌های با پهنای ۳ اینچ و با ضخامت یکسان و مشابه با غلتک استفاده شده در سایر بخش‌های دیوار استفاده کنید.

تکنیک رنگ آمیزی هفتم: رنگ آمیزی لبه‌ها

تکنیک رنگ آمیزی هشتم: برای تمیز کاری از پارچه‌های نخی استفاده کنید

یکی از مهمترین اصول رنگ آمیزی دیوار نهایت تلاش در جهت بالا بردن تمیزکاری است اما با این وجود هر چقدر هم حوصله و دقت به خرج دهید باز هم ممکن است که رنگ چکه کند و بخش‌هایی غیر از دیوار به طور ناخواسته کثیف شوند. اولین اقدام برای این کار استفاده از پارچه‌هایی برای تمیز کردن رنگ است. بر اساس این تکنیک رنگ آمیزی دیوار، بهتر است که از پارچه‌های نخی و کتان به جای پارچه‌های پلاستیکی استفاده کنیم.

تکنیک رنگ آمیزی نهم: محو سازی لبه قسمت رنگ آمیزی

گاهی اوقات امکان رنگ آمیزی پیوسته و بدون توقف وجود ندارد و بنابراین نمی‌توان از تکنیک لبه خیس یا تر استفاده کرد. بر اساس این تکنیک در این شرایط باید لبه انتهایی قسمت رنگ آمیزی شده را محو کرد. بدین معنی که نباید رنگ آمیزی آن قسمت را کامل کرد و فقط باید به یک حرکت غلتک اکتفا کرد و با شروع مجدد رنگ آمیزی آن را تکمیل کرد.

تکنیک رنگ آمیزی دیوار نهم: محو سازی لبه قسمت رنگ آمیزی

تکنیک رنگ آمیزی دهم: استفاده از کاغذ سنباده بین هر بار رنگ آمیزی

رنگ آمیزی برخی از سطوح و دیوار‌ها تنها با یک لایه از رنگ به اتمام‌ می‌رسد و نیازی به اجرای لایه بیشتری از رنگ نخواهد بود. این موضوع در مورد تمامی دیوار‌ها صدق نمی‌کند. برخی از دیوارها با توجه به شرایطی که دارند و همچنین مقدار بتونه‌کاری و کثیف بودن آنها به لایه‌ها و مراحل مختلفی از رنگ آمیزی نیاز پیدا خواهند کرد.

بر اساس این تکنیک رنگ آمیزی دیوار، بهتر است که برای ایجاد پیوند قوی و محکم میان لایه‌های مختلف رنگ، بعد از هر بار رنگ زدن و خشک شدن آن از کاغذ‌های سنباده استفاده کنیم و تمامی سطح را صیقل دهیم.

نماکاری ساختمان را با متخصصان کارگشا انجام دهید.

سخن آخر

رنگ آمیزی دیوار یکی از سریع‌ترین و به‌صرفه‌ترین اقداماتی است که‌ می‌توان از طریق آن سطح و سبک دلخواه خود را به دیوار بخشید. هر چقدر هم که این عملیات آسان باشد باز هم افراد مبتدی و کمتر حرفه‌ای باید با یک سری تکنیک آشنا باشند. در این مطلب سعی کردیم که مهم‌ترین تکنیک‌ های رنگ آمیزی دیوار که دانستن آنها برای افراد تازه‌کار لازم است را ارائه دهیم.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

۴ دیدگاه

  1. محتوای خیلی مفیدی برای من بود. چون معمولا دوست دارم خودم رنگ آمیزی خونه و دفترمو انجام بدم و چون حرفه ای نیستم با معضلاتی که در این محتوا بهش اشاره شده، روبرو میشدم. راهکارهای اجرایی خوبی پیشنهاد دادین.
    ممنونم

    1. سلام
      خیلی ممنون از نظر لطفتون
      کاملا با شما موافق هستم.
      من خودم هم هر خانه ای نقل مکان می کنیم اقدام به رنگ کردم می کنم ولی همیشه کلی کثیف کاری داشتم و تازه فهمیدم رنگ کردن چقدر آسون تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا