سیستم اطلاعاتی مدیریت پروژه (PMIS) چیست؟
سیستم اطلاعاتی مدیریت پروژه (PMIS) چیست؟
مدیران برای حل مسائل خود باید با استفاده از اطلاعات تصمیم گیری کنند زیرا تصمیم خوب تصمیمی است که براساس اطلاعات باشد.
هدف اساسی سیستم های اطلاعاتی مدیریت (MIS) درآغاز پیدایش؛ ارائه شناخت ها، راه حل ها و تدوین اصول و فنون علمی لازم برای متخصصان رشته ی مدیریت، مدیران و تصمیم گیران جامعه، در جهت طراحی، ایجاد و مدیریت سیستم های اطلاعاتی اتوماتیک در سازمان ها و مدیریت بود.
امروزه با توجه به رشد نیازهای بشر، پروژه های بسیار زیادی برنامه ریزی و اجرا می شوند. از این رو با تغییرات به وجود آمده در ماهیت و ابعاد پروژه ها، مدیران پروژه نیازمند راه هایی برای بهینه سازی ارتباطات و تصمیم گیری های دقیق تر و مناسب تر می باشند. در این راستا سیستم های اطلاعاتی مدیریت پروژه (PMIS) می توانند کمک شایانی به مدیران پروژه نمایند.
سیستم اطلاعاتی مدیریت پروژه (PMIS) در واقع سیستمی است که از ابزارها و تکنیک هایی برای جمع آوری، ترکیب و یکپارچه سازی، و توزیع خروجی های فرآیندهای مدیریت پروژه تشکیل شده است. سیستم اطلاعاتی مدیریت پروژه تمامی بخش های پروژه را از فاز آغازین تا فاز اختتامی در بر می گیرد، با استفاده از این سیستم می توان تغییرات پروژه را کنترل نمود، گزارش گیری را تسهیل نمود و تصمیم گیری دقیق تر و بهتری را انجام داد.
مدیران پروژه معمولا برای دریافت اطلاعات مورد نیاز خود، گزارشات و یکپارچگی اطلاعات پروژه دچار مشکلاتی هستند، لذا برای حل این گونه مشکلات می توانند از سیستم های اطلاعاتی مدیریت پروژه استفاده نمایند. در همین راستا در نظر داشته باشید که طراحی سیستم مدیریت پروژه بایستی بر اساس شاخص های مورد نیاز صورت گرفته و از تنوع اطلاعات و اقداماتی که منجر به سردرگمی و عدم تصمیم گیری صحیح مدیران می شود اجتناب نمود.
بر اساس گزارشی که در سال 2005 توسط گروه Gartner ارائه گردید، بیان شد که حدود 75 درصد پروژه هایی که از سیستم های اطلاعاتی مدیریت پروژه (PMIS) استفاده می نمایند، موفق می شوند و حدود 75 درصد از پروژه هایی که از سیستم اطلاعاتی مدیریت پروژه بهره نمی برند، شکست می خورند. این آمار نشان دهنده نقش مهم سیستم های اطلاعاتی در مدیریت پروژه ها محسوب می گردد.
در آخر می توان گفت یکی از راه های مدیریت بهینه تر پروژه ها بهره گیری از سیستم های اطلاعاتی مدیریت پروژه است، با این وجود باید توجه داشت که در فرآیند استفاده از سیستم های اطلاعات مدیریت پروژه، توجه مدیران پروژه به محدود کردن و سفارشی سازی حجم اطلاعات دریافتی خود به منظور دقت و تمرکز بر الویت های پروژه است. از این رو افزایش بی رویه شاخص ها و اطلاعات ارائه شده توسط سیستم های نرم افزاری، بدون طرح ریزی متناسب و سفارشی شدن آن ها توسط متخصصین مدیریت پروژه، باعث گرفتار شدن مدیران پروژه در میان حجم وسیع و متنوعی از اطلاعات و گزارش هایی خواهد شد که کارایی سیستم اطلاعاتی را از میان خواهد برد، لذا این موضوع منجر به عدم کارایی و هدر رفت سرمایه گذاری انجام شده در نرم افزارهای PMIS خواهد شد.
به منظور پیاده سازی انواع سیستم های مدیریت اطلاعات در سازمان و یا پروژه خود با سامانه جامع کارگشا همراه باشید.
منبع: