مقالات کارگشا

5G به کمک شهرداری ها می آید

5G نسل پنجم شبکه های تلفن همراه است. در تعریفی ساده می توان گفت انقلاب فن آوری های شهری پایه ای اساسی برای رشد وسیع اقتصادی در شهرهای بزرگ و کوچک به وجود آورده است. نسل بعدی زیرساخت شبکه بیسیم ( وایرلس)  با استفاده از شبکه های سلولی کوچک و فن آوری وایرلس 5G ساخته خواهد شد. 
ظرفیت اتصال و محاسباتی ای که توسط این شبکه های وایرلس با سرعت بالا راه اندازی شده است. قدرت ارائه راه حل های شهر هوشمند برای شهرداری های سراسر کشور را دارد. این موضوع می تواند اقتصاد محلی را تغییر دهد. تحقیقات نشان داده است که راهکارهای شهر هوشمند برای مدیریت ترافیک وسایل نقلیه و شبکه های برق می تواند با کاهش مصرف انرژی، کاهش تراکم ترافیک و کم کردن هزینه های سوخت 160 میلیارد دلار به شهرها سود برساند. 

5G به کمک شهرداری ها می آید
این ویژگی های 5G شهرها را قادر می سازد تا زمان های رفت و آمد را کمتر کرده، امنیت عمومی را بهبود ببخشند و تولید و راندمان شبکه های هوشمند را افزایش دهند. 
فراتر از مزایایی که تکنولوژی های فراگیر شهر هوشمند دارند، مزیت هایی که از استقرار چنین فن آوری هایی  به دست می آید بسیار زیاد است زیرا انتظار می رود که اپراتور های مخابراتی در حدود 275 میلیارد دلار در زمینه زیرساخت سرمایه گذاری کنند که می توانند حدود 3 میلیون شغل ایجاد کرده و تولید ناخالص داخلی را با 500 میلیارد دلار افزایش دهند. 
هر چند تحقق کامل رشد اقتصادی  و صرفه جویی در هزینه ها با استفاده از راهکارهای شهر هوشمند روی زیرساخت 5G انجام خواهد شد اما همه اینها بستگی به این دارد که  چگونه شبکه های 5G به طور محلی مستقر شده و به چه رویکردهای متفاوتی از آنچه که در گذشته استفاده می شده است نیاز خواهیم داشت.
5G به ما این اطمینان را خواهد داد که در آینده‌ با میلیاردها دستگاه متصل به اینترنت، بتوانیم ارتباطات خود را حفظ کنیم.

5G به کمک شهرداری ها می آید

 

بدون 5G، اینترنت اشیا وجود نخواهد داشت. شاید این ادعا در سال ۲۰۱۷ بعید به نظر برسد؛ اما در سال ۲۰۲۰ که ۲۰ میلیارد دستگاه متصل‌ به‌ هم وجود دارند، چندان بعید نخواهد بود. به عبارت دیگر، تعداد زیادی کاربر و تعداد زیادی دستگاه می‌خواهند به‌طور هم‌زمان،‌ فضای یکسانی (اینترنت) را اشغال کنند.

 

 

ساخت شبکه 5G آنتن دهی تا ده برابر بیشتر از 3G  یا 4G را ارئه می دهد و نیز شبکه موبایل 5G قادر خواهد بود به سرعتی بین 10 تا 50 گیگابیت در ثانیه دسترسی پیدا کند. در بسیاری  از موارد ، 5G شبیه وای‌فای خواهد بود تا ارتباطات موبایلی. فرستنده‌های 5G به‌جای برج‌های بلند، در مکان‌هایی نزدیک به زمین نصب می‌شوند. 5G بیشتر در مناطق باز قابلیت سیگنال دارد و اگر پشت مانعی مانند دیوار قرار بگیرید سیگنال را از دست خواهید داد. 
5G نه‌تنها به بهتر کردن و سرعت بخشیدن به ارتباطات به وسیله مبلمان شهری هوشمند متصل به اینترنت کمک می کند، بلکه راه را برای اتصالات بیشتر و هوشمند تر کردن شهر هموار می کند. برای اینکه اینترنت اشیاء در بستر یک شهر هوشمند اجرائی شود باید بتوان مقدار زیادی داده تولید و انتقال داد در نتیجه 5G مانند یک رابط قوی اینترنت اشیاء را رونق خواهد بخشید. 

5G به کمک شهرداری ها می آید
این سلول های کوچک هم در سرعت و ظرفیت پیشگام هستند و هم شمار زیادی از دستگاه هایی که در آینده به شبکه متصل خواهند شد را پشتیبانی می کنند. در واقع پیش نیاز استفاده از اینترنت اشیاء ، وجود سرعت بالای اینترنت است که به شما کمک می کند داده ها را با سرعتی معقول بین اشیاء ردو بدل نمایید.  
 استقرار چنین سیستمی برای شهرداری ها مستلزم این است که برای تعیین زیرساخت ها و تنظیم مکان مناسب و مجاز آن یک فرایند مجوز را طی کنند.

 

اجرای 5G هزینه بالایی خواهد داشت. بر خلاف تکنولوژی‌های وایرلس پیشین که بیشتر هزینه در رابط‌های هوایی بود، 5G نیاز به سرمایه‌گذاری زیادی در مراکز داده و دفاتر مرکزی خواهد داشت ضمن اینکه 5G ابتدا در مراکز خرید و پارک ها قابلیت استقرار دارد. 

 

 با این تفاسیر اگر رهبران شهرداری و نظارتی مایل به بهره مندی از مزایای اقتصادی، از جمله اشتغال زایی و رشد تولید ناخالص داخلی، و سرعت بخشیدن به فرایند تبدیل کردن شهرها به شهر هوشمند باشند، باید گرفتن مجوزهای لازم را در اولویت قرار داده و بسترهای لازم را برای آن فراهم کنند تا بتوانند شهر را به سمت هوشمندتر کردن پیش برده و اینترنت اشیاء را در شهر جهت رفاه حال شهروندان رونق دهند.

 

منبع: کتاب How 5G can help municipalities Became vibrant smart cities

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا