بیل بکهو و کاربردهای این ماشین سبک در انجام عملیات عمرانی
بیل بکهو را میتوان یک ابزار قدرتمند و همه فن حریف یا آچار فرانسه صنعت راه و ساختمان دانست. البته از این بیل در کشاورزی و باغداری هم استفادههای فراوان میشود. تعریف بیل بکهو، ویژگیها و مزایا و معایب آن را در این مقاله مورد بررسی قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.
بیل بکهو چیست؟
بیل بکهو یک بیل مکانیکی است که با سیستم فشار هیدرولیک کار میکند. این نوع بیل در ابتدا بر روی بدنه یک ماشین سنگین کم وزن مانند تراکتور سوار کردند و از آن برای انجام خاک برداریهای سبک یا درون شهری که جای زیادی برای مانور نیست، استفاده میکردند. با اضافه کردن یک بازوی لودر بر تراکتور به تدریج کاربریهای آن افزایش یافت و تعادل وزنی هم برقرار شد؛ حالا نام لودر بکهو شایسته این تراکتور تجهیز شده است. حداکثر سرعت این ماشین 39 کیلومتر بر ساعت و حداقل آن 35 کیلومتر بر ساعت است.
بیل بکهو یا بکهولودر از چه بخشهایی تشکیل شده است؟
بکهولودر از بخشهایی مانند لودر، بیل بکهو، پایههای تعادل، سیستم فشار هیدرولیک و موتور تشکیل شده است؛ که هر کدام در حین عملیات ساختمانی یا هر عملیات دیگری وظیفهای دارند و مورد استفاده قرار میگیرند. بیل بکهو برخلاف لودر توانایی چرخش دارد و این امکان را میدهد تا بدون جابجایی ماشین کار دپو انجام شود که این عمل در زمان، صرفه جویی زیادی میکند.
بکهولودر چه کاربردی در عملیاتهای اجرایی دارد؟
بهطورکلی چون این ماشین بیل کوچکی دارد از آن بیشتر برای کارهای کوچک عمرانی و کشاورزی استفاده میشود. از بیل بکهو بیشتر در خاکبرداری با حجم کم و در خاکهای نرم بهره برده میشود. بارگیری کامیونهای حامل خاک را هم معمولاً با بیل بکهو انجام میدهند زیرا سرعت عمل زیادی دارد، کار با آن راحت است و جای زیادی را هم اشغال نمیکند. لایروبی هم به دلیلی باکت کوچکی که بکهولودر دارد یکی از کاربردهای ویژه آن است. کندن کانالهای مخصوص لوله گذاری هم از تخصصهای بکهولودر است. باکت کوچک و همچنین اندازه کوچک ماشین باعث میشود تا در کوچههای تنگ هم بتوان از آن بهره برد. در صورت نبود دیگر ماشین آلات از بیل بکهو برای حمل لوله هم استفاده میشود. به جز عملیاتهای عمرانی و کارهای ساختمانی از بیل بکهو در کشاورزی و باغداری هم استفاده می شوند. این ماشین به دلیل اندازه کوچکی که دارد به راحتی میتواند بین درختان حرکت کند و شخم زنی را تسهیل کند.
مطلب پیشنهادی: جدیدترین ماشین آلات ساختمانی + معرفی انواع رایج ماشین آلات
انواع بکهولودر کدام است؟
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، بکهولودر شامل یک بدنه تراکتور است که بیل بکهو و یک بیل لودر به آن متصل شده است. در ابتدای ابداع این ماشین امکانات زیادی نداشت و با گذشت زمان و با ایجاد نیاز، امکانات بیشتری نیز به آن اضافه شد که کار را بسیار راحتتر و سریعتر به انجام میرساند.
از انواع اولیه بیل بکهو میتوان به بکهو ثابت اشاره کرد. بکهولودر ثابت ماشینی است که شامل لودر و بکهو با زاویه چرخش 180 درجهای است.
نوع کمی پیشرفتهتر بکهولودر، بکهولودر گردان است؛ که قابلیت حرکات کشویی را دارد و برای انجام عملیاتهای حفاری عمیق مناسب نیست، حرکت در جهت بالا و پایین آن محدود است. زاویه چرخش این ماشین تا 270 درجه است و گاهی میتواند بدون لودر هم باشد.
بکهولودر کشویی نوعی ماشین است که حرکات در جهت افق آن انعطاف بیشتری داشته و از فناوری پیشرفتهتری نسبت به بکهو گردان برخوردار است. این نوع بکهو از نمونههای بهسازی شده است و کاربرد بیشتری دارد.
بکهولودر کشویی مکانیکی نوع پیشرفته بکهو ثابت است که کاربرد بیشتری دارد و از آن بیشتر برای عملیاتهای شهری بهره گرفته میشود.
لازم به یادآوری است که همه روزه به امکانات عملیاتی و رفاهی بکهولودرها اضافه میشود که کاربری آن را بهتر و پیشرفتهتر میکند. به طور مثال انواع جدید بکهو برای راحتی راننده دو میز فرمان دارد و شیشههای بلندتری برای دید بهتر تعبیه شده است.
برتری و کاستی بکهولودر
یکی از بزرگترین برتریهای بکهولودر را میتوان سرعت دادن به عملیات دانست. از آنجایی که بیل بکهو قابلیت چرخش در جهات مختلف تا 270 درجه را دارد نیازی به چرخش کل وسیله در هنگام عملیات برای دپو خاک نیست و همین امر در زمان صرفهجویی میکند و سرعت انجام عملیات را بالا میبرد. اندازه کوچک این ماشین هم یکی از مزیتهای آن به شمار میآید که در عملیاتهایی که کمبود فضا وجود دارد میتوان حضوری مفید و کاربردی داشته باشد.
از کاستیهای بیل بکهو هم میتوان تنها به قدرت کم این ماشین برای انجام کارهای سنگین است که ایراد واقعی به نظر نمیآید، زیرا این ماشین برای انجام کارهای متوسط طراحی و ساخته شده است که انتظار انجام کارهای سنگین از این ماشین توقع بیجا و زیاده از حدی است.
سخن پایانی
بیل بکهو یا بکهولودر ماشینی همه کاره است که برای انجام عملیاتهای ساختمانی سبک تا متوسط و عملیاتهای خاکبردای با حجم کم و در فضاهای کم طراحی و ساخته شده است. از بیل بکهو علاوه بر عملیات های ساختمانی در کارهای کشاورزی و باغداری هم استفادههای زیادی میشود.