عوارض نوسازی چیست و آیا عدم پرداخت آن جریمه دارد؟
پیش از آنکه به این سوال پاسخ داده که عوارض نوسازی چیست و نحوه پرداخت این عوارض، از طریق سایت مربوط به آن، به چه صورت می باشد، لازم است تا در مورد مفهوم عوارض و تفاوت آن با مفهوم مالیات، توضیح داده و سپس، به این سوال پاسخ دهیم که عوارض نوسازی چیست.
در هر یک از شهرهای کشور ما، شهرداری آن شهر، خدمات متنوعی را به شهروندان ساکن در آن شهر، ارائه می کند که از جمله این خدمات، می توان به جمع آوری زباله و نخاله ها از سطح شهر، آسفالت و مسطح کردن خیابان ها و کوچه ها و مدیریت فاضلاب شهری، اشاره نمود.
مسلما، شهرداری، بابت انجام این فعالیت ها و ارائه این خدمات، هزینه های سنگینی را متقبل می گردد. اما با توجه به اینکه، شهرداری ها از بودجه کل کشور، وجهی را دریافت نمی کنند، لازم است تا بهای این خدمات عمومی را از شهروندان ساکن در آن شهر، دریافت کنند.
به بهای خدمات شهرداری که از شهروندان ساکن در آن شهر، دریافت می گردد، عوارض شهرداری گفته شده که پس از پرداخت این عوارض، گواهی تحت عنوان مفاصا حساب شهرداری، برای پرداخت کننده، صادر می گردد. عوارض شهرداری، اقسام گوناگونی داشته که از جمله مهم ترین آن ها می توان به عوارض خودرو و موتور سیکلت و عوارض کسب و پیشه، اشاره نمود.
اما علاوه بر عوارض شهرداری، مفهوم دیگری که بسیار با آن مواجه می شویم، مفهوم مالیات می باشد. مالیات، بخشی از درآمدها و سود حاصل از فعالیت تجاری یا دارا بودن اموال در محدوده مرزهای یک کشور است که از سوی شهروندان آن کشور، به دولت پرداخت می گردد. درآمد حاصل از مالیات های مستقیم و غیر مستقیم اخذ شده از شهروندان، صرف ایجاد و گسترش زیرساخت های کشور می گردد.
یکی از انواع عوارض شهرداری، عوارض نوسازی بوده که بسیاری از افراد، این تصور اشتباه را در مورد آن داشته که صرفا مربوط به املاک و ساختمان های نوساز شهری می باشد، حال آنکه این چنین نبوده و این نوع از عوارض، دارای تعریف و دامنه شمول بسیار وسیعتری می باشند.