مقالات کارگشا

آشنایی با انواع برج خنک کن ها و جزئیات نحوه عملکرد آن ها

انواع برج خنک کن ها:

به طور معمول برج خنک کن ها با توجه به نحوه دریافت هوا به دو دسته مکش اجباری و مکش طبیعی تقسیم می شوند که در ادامه به توضیح هر کدام از این مدل ها خواهیم پرداخت.

مکش طبیعی:
برج های مکش طبیعی می تواند هر سیستمی از حوضچه اسپری مقابل ساختمان تا یک برج بالای یک ساختمان باشند. عملکرد برج خنک کن های مکش طبیعی و حوضچه اسپری به جریان باد محیط وابسته است و هر چه میزان جریان باد شدید تر باشد آب را تا دمای پایین تری خنک می کنند. این سیستم ها به علت عملکرد وابسته به جریان باد توانایی کاهش دما تا دمای 10درجه فارنهایت را دارا می باشند.

حوضچه های اسپری می توانند در سطح زمین ویا حتی در پشت بام ساختمان راه اندازی شوند اما در هر مکانی که نصب شوند اسپری ها باید در داخل حوضچه ها قرار بگیرند. آب اسپری شده امکان دارد توسط جریان باد به خارج از حوضچه منتقل شود و شرایط نامطلوبی را برای افراد به وجود بیاورد. اسپری ها در مکان های مشخصی داخل حوضچه ها یا برج ها قرار می گیرند که باعث بهبود الگوی اسپری آب می شود. نکته قابل توجه نازل اسپری ها می باشد که همواره باید تمیز باشند در غیر این صورت موجب می شود که آب به طور مناسب پودر نشود. پودر کردن آب نیازمند به توانی از پمپ است که باعث داشتن ملاحضاتی در هزینه ها به علت حجم زیاد آب مصرفی می شود.

مکش اجباری:

در این نوع از برج خنک کن ها به منظور گردش هوا در داخل برج از فن استفاده می شود. امروزه این مدل از برج به علت کارایی و قابلیت اطمینان بیشتر نسبت به مدل مکش طبیعی دارای محبوبیت بیشتری نزد طراحان می باشد. در بعضی از این برج ها از فن های سانتیریفیوژ استفاده می شود مخصوصا در مکان هایی که باید هوای برج به خارج از ساختمان منتقل شود زیرا این فن ها توانایی غلبه بر فشار استاتیکی را دارند. برج های دارای فن ها گریز از مرکز معمولا کوچک تر اند  از این رو برای بسیاری از کاربرد ها مناسب تر اند. این برج برای چیلر هایی تا 500 تن در دسترس می باشند. برج های بزرگتر از فن های پروانه ای استفاده می کنند.

فن ها معمولا توسط تسمه ها و چرخ دنده های هدایت کننده کنترل می شوند. فن های تسمه ای به طور مرتب نیاز به تعمیر دارند در صورتی که فن های چرخ دنده ای تنها در تایم های مشخص زمانی به روغن کاری نیاز دارند.

منبع:

کارگشا، سامانه جامع صنعت ساختمان

کتاب air conditioning and refrigeratiin technology , bill whitman

مطالب مرتبط:

سیستم های گاز رسانی (قسمت اول)

چیلر های توربوکر (بدون روغن)

محاسبات بویلر چگالشی ( قسمت اول)

مرگ خاموش را جدی بگیریم !

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا