مقالات کارگشا

معرفی انواع گچبری مدرن دیوار و سقف، گچبری را به چه کسانی بسپاریم؟

قرن‌هاست گچ خود را به عنوان ماده ایده آل برای ایجاد عناصر معماری داخلی از جزئیات پیچیده و ظرافت طراحی اثبات کرده است. گچ را می‌توان به هر شکل قابل تصور ریخت و امکاناتی برای طراحی نامحدود فراهم کرد. استحکام بالا و دوام فوق‌العاده باعث شده است، گچ به انتخاب طراحان و معماران برای قالب‌های معماری داخلی تبدیل شود. گچبری در طرح و مدل‌های مختلف سالیان سال است که در فرهنگ‌های مختلف به کار برده می‌شود و امروزه نیز همچنان به قوت خود باقی است. در این مقاله مروری بر گچبری مدرن داریم، با ما همراه بمانید.

گچبری چیست؟

گچبری به هنری گفته می‌شود که طی آن با استفاده از مخلوط پودر گچ و آب بر روی دیوارها و سقف فضاهای داخلی اشکال مختلف ایجاد می‌شود. گچ به دلیل سهولت در کاربرد و رنگ زیبایی که دارد مورد استفاده در تزیینات داخلی است و امروزه بیشترین کاربری گچ در سفیدکاری دیوارهای داخلی و ایجاد تزیینات خاص به عنوان گچبری به شمار می‌آید.

ثبت درخواست «اجرای انواع گچبری» در سامانه جامع ساختمانی کارگشا

واژه گچبری در فارسی به دلیل نوع استفاده از گچ و شیوه ایجاد نقش و نگار روی دیوار با استفاده از آن رایج شده است. در گچبری ابتدا یک طرح انتخاب می‌شود و سپس مخلوط گچ و آب مناسبی تهیه می‌شود و با ابزارهای خاصی روی بخش خاصی از دیوار که ایجاد طرح باید روی آن انجام شود، قرار می‌گیرد و سپس با ابزارهای دیگری به بریدن گچ و درآوردن آن به شکل دلخواه، اقدام می‌شود.

انواع گچبری

علاوه بر دسته بندی‌هایی که در خصوص مواد به کار رفته در گچبری‌ها وجود دارد، به طور کلی انواع گچبری را بر اساس سبک می‌توان به دو نوع مدرن و کلاسیک تقسیم بندی کرد. هر یک از این دو سبک طرفداران و کاربردهای خاص خود را دارند. در انتخاب هر یک از این‌ها باید در وهله اول سلیقه خود و سپس معماری کلی فضایی که قرار است گچبری در آن اجرا شود را مد نظر قرار داد.

انواع گچبری

گچبری مدرن چه ویژگی‌هایی دارد؟

در ذهن افراد بسیاری از گچبری، تصویری از یک دیوار و یا سقفی است که با تزیینات گچی به شکل بته جقه، گل و مرغ و یا هر طرح کلاسیک دیگری شکل می‌گیرد. درست است که هنر گچبری متعلق به سالیان گذشته است و از آن در طراحی داخلی امکان بزرگ و عمومی مانند کاخ‌ها، کلیساها، معابد، مساجد، موزه‌ها، سالن‌های مترو و … استفاده می‌شد و با فکر کردن به آن یک دکوراسیون داخلی کلاسیک اروپایی یا کلاسیک ایرانی متصور می‌شود، ولی گچبری هم مانند هر هنر دیگر سیر تحول خود را در طول زمان طی کرده است و اکنون در جایی قرار دارد که می‌توان از آن بهره برداری‌های زیادی از جمله گچبری مدرن نیز داشت.

گچبری مدرن چه ویژگی هایی دارد؟

گچبری مدرن در برابر گچبری کلاسیک

گچبری مدرن امروزی را می‌توان در راهی میان کلاسیک و مدرنیته دانست. گچبری های کلاسیک عمدتاً دارای قواعد و حاشیه‌های مشخص در طرح بود ولی با گذر زمان گچبری مدرن را می‌توان بدون حاشیه و قاعده‌ای برای اطراف یک طرح دانست. در گچبری کلاسیک حمال و متقارن بودن طرح‌ها از جمله اصول اصلی به شمار می‌رفت در حالی که این اصل در گچبری مدرن به حاشیه رانده شده است و تقریباً هیچ اثری از آن دیده نمی‌شود.

در گچبری های کلاسیک، نقوش گیاهی و انسانی فراوان بود در حالی که نقش حیوانات در گچبری مدرن به خوبی احساس می‌شود و حتی پا را فراتر می‌گذارد و تا جایی پیش می‌رود که نقوش حیوانات خیالی نیز در برخی از آثار دیده می‌شود. استفاده از نقوش انتزاعی در گچبری کلاسیک آن‌چنان که در ظروف و دیگر وسایل تزیینی وجود دارد، دیده نمی‌شود ولی حضور آن در گچبری مدرن در حال شکل گیری است.

گچبری مدرن با توجه به دکوراسیون داخلی

گچبری مدرن برای خانه‌ای با دکوراسیون داخلی مدرن را بهتر است ساده‌ترین مدل انتخاب کرد. استفاده از گچبری گلویی ساده برای حدفاصل بین سقف و دیوار، ایجاد کلوخی‌های کم عمق و زاویه‌دار، هشته‌های کمتر برجسته و حتی فرورفته و استفاده از طرح‌های مشبک و توپر و توخالی برای بخشی از سقف را می‌توان گزینه‌های خوبی برای یک خانه با دکوراسیون داخلی مدرن عنوان کرد.

اگر خانه دارای دکوراسیون داخلی کلاسیک اروپایی است بهتر است از انواع طرح‌های گچبری زبره، توپر و توخالی، مشبک، اسلیمی و هشته‌های کم ضخامت با دور گیری زیاد و ایجاد چارچوب‌هایی در دیوار و سقف استفاده کرد. بهتر است اگر از طرح‌هایی شبیه کلوخه استفاده می‌شود، طاق بالایی آن‌ها به صورت هلال باشد نه خشتی چون طلاق خشتی به دوره اسلامی برمی‌گردد و از ویژگی‌های معماری اسلامی به شمار می‌آید.

اگر از سبک‌های دکوراسیون داخلی گذار یا ترنزیشنال در طراحی فضای داخلی بهره برده شده است. پیشنهاد می‌شود از گچبری های مشبک همراه با ختایی و اسلیم با چارچوب سازی‌های ناکامل برای دیوارها استفاده شود. البته استفاده از سبک‌های اسلیم درشت و بدون حاشیه نیز برای سقف فضاهای با سبک دکوراسیون داخلی ترنزیشنال مناسب هستند.

استفاده از گچبری کلاسیک در دکوراسیون داخلی مدرن

ممکن است تصور عام بر این باشد که چون سبک دکوراسیون داخلی مدرن و وسایلی که از آن‌ها استفاده شده است، مدرن هستند پس حتماً تزیینات دیوار و سقف‌ها هم باید مدرن باشند. البته چیدمان و طراحی دکوراسیون داخلی کاملاً سلیقه‌ای است. یک خانه مدرن می‌تواند وسایل و امکاناتی مدرن داشته باشد ولی تزیینات دیوار و سقف‌های آن کلاسیک باشد. این دسته ایده‌ها معمولاً در جاهایی اتفاق میافتد که افرادی اقدام به خری خانه‌های قدیمی می‌کنند و در طراحی چیدمان داخلی از وسایل مدرن استفاده می‌کنند.

مدل‌های گچبری مدرن

در ادامه و بعد از بررسی ویژگی‌های شاخص گچبری های مدرن، به ارائه چند مدل از این نوع گچبری پرداخته‌ایم.

مدل های گچبری مدرن

مدل های گچبری مدرن

مدل های گچبری مدرن

مدل های گچبری مدرن

مدل های گچبری مدرن

سخن آخر

اگر به دنبال گروه و افرادی هستید تا کار گچبری مدرن را به خوبی و مطابق با سلیقه شما انجام دهند، به شما پیشنهاد می‌شود از گروه‌ها و شرکت‌های مشغول در این زمینه که کارگشا به شما معرفی می‌کند، یکی را برگزینید. شرکت کارگشا به منظور ارائه بهترین خدمات به مشتریان و مخاطبان خود از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کند و همواره با بهترین شرکت‌های فعال در زمینه خدمات ساختمانی همکاری دارد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا