10 راهکار مفید برای استفاده بهینه از حمام های کوچک
آنچه در این مطلب می خوانید:
1. دقت در طراحی دیوارها و کاشی ها
2. استفاده کاربردی از تمامی دیوارها و گوشه های حمام
3. استفاده از قفسه و کمد های ذخیره سازی
4. استفاده از شیرآلات و تجهیزات کوچک و فشرده
5. استفاده از پارتیشن دیواری در تقسیم بندی فضا
6. وان و کابین دوش جداگانه داشته باشید
8. استفاده از مبلمان با سطوح رفلکس دار و آینه
9. از نورپردازی های مختلف استفاده کنید
10. از کمد و کنسول های آینه دار استفاده کنید
با نگاه به عملکرد و جایگاه حمام ها در حفظ سلامتی و دفع برخی از بیمار ی ها، در می یابیم که اصول و ساختار شکلی و عملکردی حمام ها منطبق با نیاز انسان به پاکیزگی است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، طراحی دکوراسیون حمام و سرویس های بهداشتی از اهمیت زیادی برخوردار است ولی به دلیل روند رو به رشد ساخت خانه های کوچک، در بیشتر منازل متراژ کمی به این فضا اختصاص داده شده است. در همین راستا تمامی صاحبان سرویس های بهداشتی و حمام های کوچک به دنبال ایده هایی هستند تا فضای خود را به گونه ای طراحی کنند تا علاوه بر راحتی در استفاده و افزایش فضای مفید، هزینه کمتری را برای تجهیز آن پرداخت کنند.
فاکتورهای مختلفی در طراحی داخلی حمام و سرویس بهداشتی نقش دارند که هر یک از آن ها می توانند متناسب با نیاز و ابعاد فضا در ایجاد فضای ایده آل و مناسب تاثیرگذار باشند. توجه به نورپردازی، متریال ها و بافت ها، رنگ های به کاربرده شده در حمام و از همه مهم تر چیدمان این فضا، باعث می شود که حتی کوچکترین حمام ها را به فضایی چند منظوره و کاربردی تبدیل کرد تا احساس راحتی بیشتری در محیط داشته باشید.
امروزه در خانه های مدرن حمام تنها یک اتاق برای شستشوی بدن بعد از یک کار سخت نیست، بلکه فضایی برای ریلکس شدن، آرایش کردن، لباس شستن و قرار دادن انواع لوازم آرایشی و بهداشتی و شوینده های شیمیایی و… می باشد.
جهت بهینه سازی فضا برای داشتن فضای مناسب برای تک تک موارد ذکر شده، طراحان پیشنهاداتی را مطرح می کنند که در ادامه به 10 مورد کاربردی آن اشاره می کنیم.
1. دقت در طراحی دیوارها و کاشی ها
اگر شما حمام کوچکی دارید، استفاده از کاشی های بزرگ ولی ریز بافت همراه با تونالیتههایی از رنگ اصلی کاشی برای بزرگ کردن فضا مناسب هستند و انتخاب رنگ روشن مانند آبی آسمانی، لیمویی، سبز روشن و گلبهی (از دسته رنگهای ملایم) علاوه بر آرامشبخش نمودن حمام، از نظر بصری هم به فضا وسعت میدهد. اما نباید از چند رنگ متفاوت با میزان زیاد در فضاهای کوچک استفاده کرد زیرا باعث شلوغ شدن محیط شما می شود.
به منظور ایجاد عمق در فضا، یک دیوار را به رنگ روشن و دیواره های کناری را تیره تر انتخاب کنید. همچنین برای اینکه ارتفاع حمام بلندتر به نظر برسد، سقف را به رنگ روشن و ساده رنگ آمیزی کنید. نکته مهم در مورد کف حمام و توالت، استفاده از رنگ های تیره تر نسبت به دیوارها و سقف آن است تا حمام شما بزرگتر جلوه کند.
2. استفاده کاربردی از تمامی دیوارها و گوشه های حمام
هر جزئیاتی که در حمام کوچک مورد استفاده قرار می گیرد باید دارای هدف مشخصی باشد. زیرا به دلیل محدود بودن فضا باید کارآمدی اشیاء در الویت قرار بگیرد. از آنجا که بیشتر حمام های کوچک همراه با پرتی و قناسی در دیوارها همراه هستند، می بایست به همه فضاهای ریز و دیتیل های کوچک توجه کرد و از فضاهای نامنظم و پرت شده استفاده مفید تری داشت. تا در نهایت به این نتیجه رسید که چگونه می توان در یک فضای کوچک، توالت، وان، روشویی، کمد و قفسه های نگهدارنده و … را در جای مناسب آن قرار داد به نحوی که امکان رفت و آمد در فضا مختل نشده و استفاده از هرکدام از آنها دچار مشکل نشود.
مبلمان یا شیرآلات نصب شده درگوشه های حمام، فضای کمتری را نسبت به طول دیوار اشغال می کنند. بنابراین با استفاده از مبلمان کنجی مانند دوش، روشویی، کابین وان و قفسه ها نگهدارنده، فضای مفید مرکز حمام را افزایش دهید. قرار دادن شلف های گوشه ای با توجه به وجود انواع شوینده ها، حوله ها و ابزارها در ابعاد کوچک در فضای سرویس بهداشتی ها، می توانند گزینه ای مناسب برای نظم دهی به حمام باشند.
3. استفاده از قفسه و کمد های ذخیره سازی
استفاده از فضاهای ذخیره سازی، راه کار هوشمندانه است که به اما اجازه می دهد تا فضای مفید و قابل استفاده در حمام را برای قراردادن لوازم ضروری به بیشترین مقدار آن برسانیم. اما از انجا که حمام های کوچک معمولا دارای فضایی محدود برای جاسازی اشیاء هستند، می بایست قفسه هایی طراحی شود تا بیشترین فضا را برای قراردادن لوازم مورد نیاز داشته باشد و از حداقل فضا بیشترین استفاده را داشته باشیم. استفاده از کمدها و قفسه های بلند (از زمین تا سقف) در گوشه ها یا قسمتهای پرت شده، ایده بسیار کاربردی و خلاقانه است.
همچنین استفاده از قفسه های بدون درب یا پرده دار به منظور عدم نیاز به فضای بازشو کاربرد بهتری دارد. در این موارد می توان به راحتی از شوینده های یا شیشه های عطر قرار داده شده روی آن استفاده کرد. همچنین می توان از سبدهای مخصوص قرار دادن خوشبو کننده ها، حوله ها و انواع لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده نمود.
4. استفاده از شیرآلات و تجهیزات کوچک و فشرده
استفاده از شیرآلات ساده با حداقل لوازم جانبی در کابینت ها و روشویی ها بسیار اهمیت دارد. داشتن طراحی منطقی و حساب شده در استفاده از شیرآلات و تجهیزات مینیمال و جانمایی مناسب لوله کشی ها، دوش، وان و کابینت ها و … باعث می شود تا هر سانتی متر از فضا برای ما قابل استفاده و مفید باشد.
همچنین با استفاده از روشویی ها و کابینت های بدون پایه و یا آویزان، می توان فضای زیرین آنها را به کمدهای ذخیره سازی لوازم حمام و یا سبد لباس و چیزهای دیگر اختصاص داد. همچنین با استفاده از خشک کن های چند منظوره و طبقه دار در حمام، علاوه بر خشک کردن لباس های خیس، می توان با قرار دادن یا آویزان کردن حوله ها بر روی آن، همیشه حوله گرم در هنگام استفاده داشته باشیم.
5. استفاده از پارتیشن دیواری در تقسیم بندی فضا
از آنجا که در اکثر خانه های کوچک حمام و سرویس بهداشتی مشترک هستند، یکی از مهمترین عواملی که در دکوراسیون مشترک باید در نظر گرفت جداسازی فضای حمام از سرویس بهداشتی است. برای جدا کردن این فضاها بهتر است از دیوارهای شیشه ای استفاده کنید، این دیوارها فضای حمام شما را بزرگتر نشان می دهند و ظاهر خاص تری به دکوراسیون حمام کوچک شما می بخشند.
6. وان و کابین دوش جداگانه داشته باشید
کابین دوش یکی از اساسیترین مواردی است که در چیدمان حمام و سرویس های بهداشتی مشترک باید از آن استفاده کرد. با انتخاب کابین دوش شیشهای میتوانید از خیس شدن فضای داخلی جلوگیری کنید در غیر این صورت، پردههایی مناسب برای حمام تهیه کنید تا در زمان استفاده از دوش، آب به طور مستقیم سمت دیگر سرویس را خیس نکند.
7. ایجاد فرورفتگی در دیوار
اگر دیواره های شما این اجازه را می دهد، برش ها و تورفتگی های ساختگی درکنار دوش یا محل شیرآلات برای قرار دادن شوینده ها استفاده کنید. اگر تورفتگی هایی از قبل در حمام خود دارید، با یک حرکت هوشمندانه آن را به طبقات دکوراتیو برای قرار دادن گلدان، شمع یا انواع لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده کنید.
8. استفاده از مبلمان با سطوح رفلکس دار و آینه
استفاده از کابینت ها و سینک های براق و همچنین پارتیشن و دیوارهای شیشه ای یا آینه ای، به مقدار زیادی به روشن شدن و بزرگ نمایی فضا کمک خواهد کرد. کابینت های آینه دار برای سرویس بهداشتی بهترین گزینه هستند، زیرا هم کار جاسازی اشیاء و هم کار آینه را با هم انجام می دهند. حتی می توانید کابینتی را انتخاب کنید که دارای درب آینه ای باشد.
9. از نورپردازی های مختلف استفاده کنید
استفاده از نور کافی در حمام که توسط لامپهای کوچک در قسمتهای مختلف ایجاد میشود، هم حمام را بزرگتر جلوه میدهد و هم در مواقع مختلف کارایی لازم را دارد. با استفاده از چراغ های دیواری زیبا، دکوراسیون فضای حمام را به طور کامل تغییر دهید. چراغ های دیواری می توانند به شکلی قرار بگیرند که بخش خاصی از دیوار و یا یک وسیله را به شکلی خاص روشن کنند. همچنین استفاده از نورهای تزئینی در اطراف آینه حمام، باعت ایجاد تمرکز روی آینه و قسمت روشویی شده و سایه ای بر روی آینه نمی اندازد. برای این کار سعی کنید از چند کلید متفاوت و یا حداقل از کنترلکننده نور در حمام استفاده کنید.
10. از کمد و کنسول های آینه دار استفاده کنید
استفاده از آینه های دیواری یا کمدهای آینه دار در قسمت های مختلف حمام، یک گزینه کاربردی و مهم است که به دو برابر کردن نوردر فضا و بزرگتر جلوه دادن آن کمک می کند. زیرا تصویر درون آینه به فضای شما عمق داده و کمک می کند تا شما احساس بهتری در آن فضا داشته باشید.
مطالب مرتبطی که جهت مطالعه پیشنهاد می شود:
چک لیست نصب تجهیزات داخلی (شیرآلات و لوازم بهداشتی)
توالت های متحرک؛ راهکار کمبود سرویس های بهداشتی
در انتها:
شما عزیزان می توانید به منظور آشنایی بیشتر با این مبحث و رسیدن به جواب سوال های خود و یا ارائه هر گونه انتقاد و پیشنهاد به بخش مشاوره فنی و مهندسی کارگشا مراجعه فرمایید.
لطفا نظرات خود را در خصوص مطلب فوق در پایین صفحه درج نمایید و اگر می خواهید دیگران نیز این مطلب را بخوانند از طریق شبکه های اجتماعی روبرو، آن را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید.