عملیات اجرای ساختمان

کروم بندی، روش اجرای کروم بندی کف و سقف و دیوارها

جهت هدایت نمودن آب در سطوح به سمت آبروها و یا لوله های فاضلاب، نیاز به اجرای شیب بندی آن سطح داریم. این امر در صورتی که بدون دقت کافی انجام شود، امکان دارد مشکلاتی همچون جمع شدن آب در یک قسمت و یا حتی نفوذ آب به بخش های داخلی ساختمان بوجود آورد. جهت جلوگیری از این اتفاق، نیاز است عملیات شیب بندی با دقت بالا صورت پذیرد که می توان این دقت اجرایی را بوسیله ایجاد کروم (کروم بندی) بوجود آورد.

هر گونه عملیات سفت کاری ساختمان را در کارگشا ثبت نمایید.

روش اجرای کروم بندی و شیب بندی

جهت اجرای کروم بندی، بخصوص در صورت نیاز به ایجاد کروم یا شیب، نیاز است بالاترین نقطه و پایین ترین نقطه (نقطه خروجی آب) مشخص شود. اختلاف تراز این دو نقطه را بدست آورده و فاصله طولی بالاترین نقطه (که از این پس نقطه a نامیده می شود.) را با توجه به شیب مورد نیاز، تا پایین ترین نقطه (که از این پس نقطه b نامیده می شود.) اندازه گیری شود. حال نکته اینجاست که نقطه a باید چقدر بالاتر از نقطه b باشد تا آب به درستی هدایت شود؟

با توجه به شیب مورد نیاز (بطور معمول در پشت بام ۱٫۵% و در آبریزهای دیگر ۱% درنظر گرفته می شود) و فاصله طولی نقطه a تا b، نقطه a را بالاتر در نظر گرفته شود. با فرض کروم بندی پشت بام، اگر فاصله طولی نقاط a تا b، برابر ۱۰ متر باشد، به ازای هر متر فاصله، نقطه a را ۱٫۵ سانتیمتر بالاتر می بریم (۱۰٫۵ سانتیمتر). سپس بوسیله ریسمان کار، نقاط مورد نظر را به یکدیگر متصل می نماییم تا شیب مورد نیاز مشاهده گردد. با قرار دادن شمشه در کنار ریسمان، مسیر مشخص شده توسط ملات ماسه سیمان و آجر، اجرا شود تا به پایین ترین نقطه برسد. این عملیات در نقاط مشابه در کل فضای مورد نظر، تکرار شود تا شیب آن ناحیه به سمت محل خروجی هدایت شود. بعد از اینکه کروم بندی بصورت شیبدار اجرا گردید، کافی است فضای مابین کروم ها بوسیله مصالح سبک، مانند فوم بتن و یا پوکه پر شود و روی آن بصورت کامل، سطحی صاف را ایجاد نماییم تا عملیات عایق (مصالحی مانند ایزوگام یا قیر گونی) روی آن اجرا گردد.

کروم بندی

مطلب پیشنهادی: کف سازی ساختمان، با انواع مصالح و نکات اجرایی آن

کروم بندی عمودی و نقطه ای

کروم بندی بطور کلی جهت مشخص نمودن میزان مصالح مورد نیاز، برای اندود نمودن یک سطح اجرا می گردد و در حقیقت شاخصی برای آن است. از این رو نه تنها این امر را برای شیب بندی بلکه بصورت عمودی و یا حتی نقطه ای نیز اجرا می کنند.

جهت واضح بودن روش اجرای کروم بندی عمودی و نقطه ای، آن را با یک مثال بیان می نماییم.

فرض کنید، می خواهید سطح یک دیوار را بوسیله گچ پوشش دهید. اگر سطح این گچ دارای پستی و بلندی باشد، قطعا ظاهر زیبایی نخواهد داشت. در نتیجه برای جلوگیری از ایجاد پستی و بلندی و همچنین، عمود (شاقول) اجرا شدن آن ابتدا باید دیوار را کروم بندی نمایید.

ابتدا، شاقول و یا شمشه ای را به همراه تراز روی دیوار قرار دهید تا در صورت وجود ناشاقولی و یا اعوجاج روی دیوار آن را مشاهده نمایید. سپس مقداری گچ را بصورت نقطه ای در بالای دیوار (حدود ۵۰ سانتیمتر پایین تر از سقف) با حداقل ضخامت ممکن جهت گچ کاری (بیرون ترین نقطه دیوار) قرار می دهیم. شمشه آلومینیومی را به همراه تراز بصورت کاملا عمودی (شاقول) روی کروم نقطه ای بالا قرار دهید و در پایین دیوار پشت شمشه را بوسیله گچ پر کنید. دو نقطه ایجاد شده، در حقیقت کروم های نقطه ای خواهند بود.

کافی است فاصله مابین این دو را بوسیله گچ و بصورت کاملا عمودی پر کنید تا کروم عمودی را نیز ساخته باشید. همین روال را با فاصله ۱ الی ۲ متر از هم روی دیوار تا انتها تکرار کنید تا سطح بصورت کامل کروم بندی شود. اینک می توان فضای میان کروم ها را بوسیله گچ پر کرد تا دیوار بصورت کامل گچ کاری شده باشد.

نازک کاری ساختمان را با متخصصان خبره اجرا نمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا