مدیریت و کنترل پروژه

روش محاسبه بیمه قراردادهای پیمانکاری در طرح های عمرانی و غیر عمرانی

قراردادهای مشمول ماده ۳۸ قانون تأمین اجتماعی از نظر احتساب حق بیمه به ۳ دسته تقسیم می شوند:
۱- قراردادهای مشمول ضوابط طرح های عمرانی
۲-  قراردادهای غیر عمرانی
۳- موارد خاص قراردادهای غیر عمرانی

چنانچه قصد ایجاد تغییرات اساسی در منزل و محل کار را دارید، درخواست خود را در بازسازی ساختمان ثبت نمایید.

در این مطلب قراردادهای مشمول ضوابط طرح های عمرانی و قراردادهای غیر عمرانی بررسی خواهد شد.

بخش اول: قرار دادهای مشمول ضوابط طرحهای عمرانی

الف) شرایط لازم

طبق مصوبات ۱۲۹ و ۱۴۳ شورایعالی سازمان تأمین اجتماعی قراردادهایی مشمول ضوابط طرح‌های عمرانی تلقی می شوند که ۲ شرط زیر را توأماً دارا باشند:

  1. قرارداد براساس فهرست بهاء پایه سازمان مدیریت و برنامه ریزی (قراردادهای پیمانکاری) یا ضوابط تیپ سازمان مذکور (قراردادهای مشاوره ای) منعقد شده باشد.
  2. تمام یا قسمتی از بودجه عملیات از محل اعتبارات عمرانی دولت (اعتبارات ملی ،منطقه ای، استانی) تأمین شده باشد.

قرارداد عمرانی

ب: مأخذ حق بیمه پیمانهای طرحهای عمرانی

اخذ حق بیمه کلیه قرارداد های واجد شرایط ضوابط طرحهای عمرانی براساس مصوبات ۱۲۹ و ۱۴۳ شورایعالی تأمین اجتماعی از تاریخ ۶۳/۴/۱۶ به بعد به شرح ذیل می باشد:

۱ -قراردادهای مشاوره ای

حق بیمه قراردادهای مشاوره ای مقطوعا ۱۴% ناخالص کارکرد به اضافه ۱٫۶% بعنوان حق بیمه بیکاری جمعاًبه میزان ۱۵٫۶% ناخالص کارکرد می باشد. (۳٫۶% سهم مهندس مشاور و ۱۲% سهم کارفرما)

حق بیمه کلیه قراردادهای مشاوره ای که قبل از تاریخ مذکور خاتمه یافته و یا قراردادهایی که قبل از ۶۳/۴/۱۶ شروع و بعد از آن خاتمه یافته است طبق حسابرسی از دفاتر قانونی ودر مورد قراردادهای پیمانکاری (اجرایی) به ماخذ ۳٫۲% محاسبه می شود.

۲ -قراردادهای پیمانکاری (اجرایی)

حق بیمه قراردادهای اجرایی مقطوعاً ۶% ناخالص کارکرد به اضافه ۶ دهم % بعنوان بیمه بیکاری جمعاً به میزان ۶/۶% ناخالص کارکرد می باشد (۱٫۶% سهم پیمانکار و ۵% سهم کارفرما)

بخش دوم: قراردادهای غیر عمرانی

بیمه کلیه قراردادهای فاقد شرایط اشاره شده در بخش طرح‌های عمرانی، قراردادهای غیر عمرانی تلقی می شود. مأخذ و نحوه احتساب حق بیمه قرار دادهای غیر عمرانی با توجه به مصوبات شورایعالی تأمین اجتماعی به شرح زیر می باشد:

۱- قراردادهای منعقد قبل از ۱۳۷۰/۰۱/۲۴

حق بیمه قراردادهای مذکور براساس ضرایب دستمزدی که با توجه به نوع عملیات قرارداد و نحوه تهیه مصالح (توسط واگذارنده کار و یا پیمانکار ) تعیین شده است با استفاده از فرمول زیر و به کار بردن ضریب مربوطه حسب نوع عملیات قرارداد محاسبه می شود.

(۲۷ درصد ضریب دستمزد عملیات قرارداد * کل ناخالص کارکرد =حق بیمه قرارداد)

برای محاسبه حق بیمه قراردادهایی که قسمتی از مصالح توسط کارفرما و قسمتی توسط پیمانکار تهیه شده است با افزودن قیمت مصالح واگذاری به پیمانکار به مبلغ ناخالص کل کارکرد از ضریب دستمزد مربوط به ستون مصالح بعهده پیمانکار حسب نوع عملیات قرارداد استفاده می شود.

کلیه فعالیت های مربوط به نازک کاری ساختمان را در کارگشا ثبت نمایید.

۲- قراردادهای منعقده از ۱۳۷۰/۰۱/۲۴ به بعد

به استناد مصوبه مورخ ۷۰/۱/۲۴ حق بیمه قراردادهای پیمانکاری و مهندسین مشاور از تاریخ مذکور به بعد منعقد شده و می شوند با توجه به تعهد طرفین و نحوه اجرای کار به ترتیب زیر محاسبه می شود:

۱-۲- حق بیمه قراردادهایی که در اجرای آنها تهیه مصالح مصرفی کلاً بعهده و هزینه پیمانکار می باشد و یا موضوع قرارداد ارائه خدمات بوده و نوع کار ایجاب نماید که کلاً به صورت مکانیکی انجام گیرد به ماخذ ۷% ناخالص کل کارکرد به اضافه یک نهم آن بعنوان حق بیمه بیکاری می باشد.

۲-۲- حق بیمه کلیه قراردادهای دستمزدی و خدماتی که به صورت غیر مکانیکی انجام می گیرد و یا تجهیزات و وسایل مکانیکی توسط کارفرما تهیه و به صورت رایگان در اختیار پیمانکار قرار داده می شود به ماخذ ۱۵% ناخالص کارکرد به اضافه یک نهم آن بعنوان حق بیمه بیماری می باشد.

قرارداد ساختمانی

۳-۲- در مواردی که تهیه قسمتی از مصالح به عهده و هزینه پیمانکار و قسمتی به عهده و هزینه واگذارنده کار می باشد، ارزش مصالح واگذاری به پیمانکار به ناخالص کل کارکرد افزوده می شود و سپس حق بیمه طبق بند ۲-۱ محاسبه می شود.

۴-۲- قیمت تجهیزات وارده از خارج از کشور که پیمانکاران از طریق گشایش اعتبار خریداری می نمایند مشمول کسر حق بیمه نمی باشد، همچنین قیمت مصالح انحصاری، اختصاصی آسانسور و تأسیسات، ماشین آلات، آهن آلات در قراردادهای سوله سازی که تهیه آن در اختیار واگذارندگان کار است، پارچه در قراردادهای دوخت ودوز، آسفالت در قراردادهای جاده سازی و آسفالت خیابانها و محوطه ها، موکت و کفپوش و کابینت در صورتی که توسط کارفرما تهیه و به صورت رایگان به پیمانکار تحویل شود بعنوان مصالح واگذاری تلقی نشده و قیمت آنها به کل کارکرد اضافه نمی شود.

۵-۲- در مواردی که موضوع قرارداد ارائه خدمات بوده و نوع کار ایجاب نماید قسمتی از عملیات به صورت مکانیکی (با وسایل و ماشین آلات مکانیکی متعلق به پیمانکار) و قسمتی به صورت دستی انجام گیرد در این حالت حق بیمه بخش (درصد) مکانیکی به مأخذ ۷% و حق بیمه بخش (درصد) دستی به مأخذ ۱۵% به اضافه یک نهم بابت بیمه بیکاری محاسبه می شود.

۶-۲- در مواردی که پیمانکار اصلی بخشی از عملیات پروژه را با انعقاد قرارداد به پیمانکاران فرعی واگذار نماید حق بیمه قراردادهای پیمانکاران فرعی نیز با توجه به تعهدات طرفین مندرج در پیمان طبق ضوابط محاسبه و وصول و در صورت ارائه مفاصا حساب پیمانکاران فرعی به هنگام احتساب حق بیمه پیمانکار اصلی معادل کارکرد پیمانکاران فرعی که مفاصا حساب داشته اند از کارکرد پیمانکار اصلی کسر می شود.

طبق تبصره ۶ مصوبه مورخ ۷۰/۰۱/۲۴ مأخذ احتساب حق بیمه پیمانکاران و مهندسین مشاور طرف قرارداد با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یک درصد کمتر از درصدهای قید شده در ماده اول و دوم مصوبه مذکور بوده و به ترتیب ۱۴% و ۶% بابت حق بیمه و آن بعنوان حق بیمه بیکاری محاسبه می‌شود.

سفت کاری ساختمان را با متخصصان ماهر کارگشا انجام دهید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. باسلام
    خواستم بدونم قرارداد اجاره یکدستگاه بیل مکانیکی پیکور دار با راننده به مدت ۱۰ روز، که دستگاه دولتی با پیمانکار (شرکت)منعقد میکنه، چند درصد حق بیمه اش میشه؟
    از این حق بیمه چند درصد سهم کارفرما و چنددرصد سهم پیمانکار میشه؟

  2. سلام ، در حال حاضر من یک شرکت مشاور در کارهای مهندسی دارم که با دستگاه دولتی قرار داد عمرانی داریم ، دستگاه دولتی تاکنون سهم بیمه را پرداخت نکرده است ، بیمه ادعا دارد که پول می خواهد و اصلا مهم نیست که این شرکت مشاور سهم بیمه را پرداخت کند یا دستگاه دولتی که باهاش قرارداد داریم.
    آیا این ادعای بیمه درست است. چون اصولا بی معنی است که شما قراردادی بسته باشید ، پرداخت حق الزحمه با تاخیر باشد و ضمنا بیمه هم تاکنون نداده باشند ، (یعنی دولت پول ندهد، سهم بیمه خود را پرداخت نکند) اما برای سهم بیمه، همان دولتی که پول نمی دهد ، پرداخت هایش را انجام نمی دهد، مدعی باشد و به زور از یک شرکت خصوصی بخواهد پول بگیرد.
    واقعا امکان پذیر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا