مبلمان و وسایل

انواع روشویی : از آفتابه لگن سنتی تا روشویی کابینتی مدرن

روشویی از المان‌های مشخص سرویس‌های بهداشتی و حمام به شمار می‌آید و طبیعتا سبک آن نیز باید با سبک کلی دکوراسیون داخلی خانه یکی باشد و از آن پیروی کند. انواع روشویی و سبک‌های دکوراسیون داخلی آن کدام‌اند؟ کدام روشویی با چه مشخصاتی برای چه خانه‌ای مناسب است؟ در این مقاله مروری بر انواع روشویی داریم. در ادامه با ویکی ساختمون همراه باشید.

برای نصب و یا تعویض روشویی، درخواست خود را در تاسیسات مکانیکی ساختمان ثبت نمایید.

انواع روشویی و نحوه روی کار آمدن آن کدام است؟

حتما در فیلم‌های قدیمی نظیر هزاردستان، پهلوانان نمی‌میرند یا کمال الملک با صحنه شستشوی دست‌های مهمانان در یک لگن کوچک با آبی که از یک آفتابه کوچک سرازیر می‌شود، روبرو شده‌اید. آفتابه لگن یکی از وسایل نظافت لوکس ایرانی است که معمولا از جنس فلز (برنج و مس) ساخته می شود. همین آفتابه لگن در دکوراسیون داخلی کلاسیک اروپایی از جنس چینی ساخته شده است و بر روی یک میز در اتاق خواب قرار گرفته است. آفتابه لگن‌های قدیمی چینی و فلزی را می‌توان از نیاکان روشویی‌های امروزی به حساب آورد که با پیشرفت تکنولوژی و در دسترس بودن آب لوله کشی در خانه‌ها به شکل امروزی در آمده است.

امروزه روشویی‌ها از جنس‌های مختلف فلزی، چینی، سفالی، سیمانی، رزینی، شیشه‌ای و پلاستیکی ساخته می‌شوند. حال روشویی‌ها یا دارای پایه‌ای از جنس خودشان هستند یا دارای کمدی هستند که روی آن قرار می‌گیرند و یا با بست و پیچ به دیوار متصل شده‌اند.

آفتابه لگن چینی و کنسول

روشویی در چه قسمت‌هایی از خانه کاربرد دارد؟

قرارگیری روشویی در سرویس بهداشتی و حمام به دلیل ماهیت نظافت آن امری اجتناب ناپذیر است و روشویی‌ها در این مکان‌ها حتما نصب می‌شوند. اما در برخی اتاق‌ها مانند رختشورخانه، زیرزمین، حیاط و تراس نیز ممکن است بنا به کاربری آن، نیاز به نصب روشویی وجود داشته باشد.

روشویی چینی در رختشورخانه

روشویی رختشورخانه را باید از نوع عمیق استفاده کرد زیرا از آن روشویی به منظور شستشوی لباس، کفش و … استفاده می‌شود بر این اساس نیز به فضای بیشتری نیاز است. روشویی حیاط یا تراس نیز با توجه به کاربری باید نصب شود. اگر روشویی نزدیک باربیکیو است و به منظور شستشوی ظروف از آن استفاده می‌شود باید عمیق و بزرگ باشد ولی اگر تنها کاربرد شستشوی دست دارد، می‌توان از انواع کوچک نیز استفاده کرد.

روشویی فلزی فضای باز

روشویی سفالی فضای باز

روشویی کابینتی

این نوع روشویی چندی است که در ایران با استقبال زیادی مواجه شده است. روشویی کابینتی شامل یک کابینت و یک کاسه از جنس چینی، سنگ، شیشه و … است. با توجه به نوع روشویی شیر آب می‌تواند از کابینت یا کاسه روشویی بیرون آمده باشد. کابینت روشویی خراطی شده به رنگ‌های قهوه‌ای، سفید و طلایی، کاسه چینی یا سنگی، شیر آب برنجی، آینه چوبی خراطی شده یا استیل را می‌توان مناسب خانه‌های با سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک دانست. کابینت ساده به رنگ سفید، طوسی و …، کاسه شیشه‌های چینی و سفالی، شیر آب استیل نقره‌ای با آینه و نورپردازی مخفی ساده را نیز می‌توان برای خانه‌های با سبک دکوراسیون داخلی مدرن یا معاصر متصور شد.

برای انجام تغییرات کلی، درخواست خود را در بازسازی ساختمان ثبت نمایید.

روشویی کابینتی پایه دار

روشویی کابینتی دیواری

روشویی اجرا در محل

انواع روشویی کابینتی پایه‌دار، بدون پایه، روشویی چینی و … همگی جز روشویی‌هایی هستند که خریداری و سپس در محل نصب می‌شوند. در این میان روشویی‌هایی نیز وجود دارند که در محل ساخته می‌شوند. از این دست روشویی‌ها می‌توان به روشویی سنگی، کاشی و سیمانی (بتنی) اشاره کرد.

با بستن قرارداد با شرکت‌ها و افراد متخصص در این زمینه و مشخص کردن محل نصب روشویی در حمام یا سرویس بهداشتی می‌توان اقدام به ساخت روشویی کرد. معمولا این روشویی‌ها با استفاده از قلوه سنگ‌های رودخانه‌ای، کاشی شکسته و بتن ساخته می‌شوند و با کابین دوش همخوانی دارند یا به اصلاح ست هستند.

مطلب پیشنهادی: مراحل بازسازی سرویس بهداشتی و ابزارهای مورد نیاز آن

انواع روشویی مناسب حمام

نصب روشویی در حمام و تعیین نوع آن به میزان فضا در اختیار، سبک دکوراسیون داخلی خانه و سلیقه کارفرما بستگی دارد. در حمام‌های کوچک با متراژ کم بهتر است از روشویی‌های کوچک چینی بدون پایه (دیواری) استفاده کرد. اگر حمام دارای کابین دوش است و آب به درون فضای روشویی نفوذ نمی‌کند، استفاده از روشویی‌های دیواری کابینت دار نیز گزینه خوبی است (آب به مرور زمان باعث سریع‌تر پوسیده شدن کابینت چوبی یا ام دی اف روشویی می‌شود.)

در حمام‌های بزرگ که فضا برای روشویی، وان و کابین دوش به اندازه کافی وجود دارد، بهترین گزینه استفاده از روشویی‌های دوقلو است. این نوع روشویی‌ها برای اتاق‌های مستر و اتاق‌هایی که به دو نفر تعلق دارد، کاربردی‌تر است.

روشویی دوقول

انوع روشویی مناسب سرویس‌های بهداشتی

سرویس‌های بهداشتی کوچک و با متراژ کم بهتر است از انواع روشویی دیواری کوچک استفاده شود. روشویی کابینی در سرویس‌های بهداشتی ایرانی ممکن است زودتر از آنچه مورد نظر است پوسیده و خراب شوند پس بهتر است از انواع چینی استفاده شود. در سرویس‌های بهداشتی که فضا به اندازه کافی است، سرویس ایرانی از روشویی فاصله دارد و تهویه به خوبی انجام می‌شود و استفاده از انواع روشویی کابینتی چوبی و ام دی اف بلامانع است.

روشویی سنگی

بهترین سبک دکوراسیون داخلی مناسب سرویس بهداشتی و حمام کدام است؟

بسیاری سبک دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی و حمام را طوری طراحی می‌کنند که با سبک دکوراسیون داخلی کل خانه همخوانی داشته باشد. از آنجایی که حمام و سرویس بهداشتی محلی از خانه است که بیشترین حضور آب در آن است و فضای آن معمولا مرطوب است، سبک دکوراسیون داخلی استوایی یا ساحلی را برای آنها می‌توان مناسب دانست. انواع روشویی کابینتی با کاسه چینی، چوبی و سفالی برای این سبک مناسب است، سبدهای حصیری و آینه با قاب بامبو و حوله خشک کن با طرح چوب، فرش‌های حصیری، کمد و قفسه ساخته شده با بامبو نیز از اکسسوری‌های این نوع دکوراسیون داخلی مناسب حمام و سرویس‌های بهداشتی هستند.

روشویی شیشه ای

سخن آخر

انواع روشویی را بر اساس نحوه قرارگیری آنها به دو نوع پایه‌دار و دیواری تقسیم کرد. روشویی کابینت‌دار و بدون کابینت هم از انواع دیگر محسوب می‌شوند که به مناسبات و نحوه قرارگیری آنها در بالا نیز به اختصار اشاره شد. در انتها نیز لازم به یادآوری است که برای نصب انواع روشویی کابینت دار، بدون کابینت، دیواری و پایه‌دار می‌توانید به سامانه آنلاین خدمات ساختمانی کارگشا مراجعه کنید.

نماکاری ساختمان را با متخصصان کارگشا انجام دهید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا