مقالات کارگشا

اجرای نمای خشک، از سنگ و سرامیک تا چوب و آلومینیوم

در این مقاله نماهای اجرا شده بوسیله مصالحی نظیر سنگ و سرامیک بدون استفاده از ملات و همچنین نماهای اجرا شده بوسیله چوب و لووورهای آلومینیومی را به عنوان نمای خشک معرفی می نماییم. این در حالی است که تصور و تعریف عامیانه از نماهای خشک، تنها اجرای نماهای سنگی و سرامیکی بدون استفاده از ملات است. مهندسین در پی پیدا نمودن راهکارهای اجرایی برای برطرف کردن مشکلات موجود در نماهای سنتی، دست به ابتکاراتی زدند که بخشی از آنها را در اینجا خواهید خواند.

روش نمای خشک چگونه ابداع شد؟

با توجه به میزان وزنی که اجرای نماهای سنتی بر روی سازه یک ساختمان وارد می نماید و همچنین مشکلات متداولی نظیر جدا شدن سنگ از نما و یا حتی ترک برداشتن مصالح آن که پس از اجرای آنها دیده می شود، مهندسین در پی پیدا نمودن راهکارهای اجرایی برای برطرف کردن این مشکلات، دست به ابتکاراتی زدند که در دهه هفتاد میلادی منجر به نصب سنگ بر روی نما، بدون استفاده از ملات در آمریکا و اروپا گردید. با بررسی های اجرایی و مشخص شدن مشکلات موجود در این نوع روش اجرا، مهندسان توانستند تجهیزات متنوعی را برای نصب سنگ و سرامیک بر روی نما پیدا کنند و این تجهیزات را به شکل امروزی در آورند.
جهت اجرای نماهای خشک چهار مرحله اجرای اصلی وجود دارد که شامل: اجرای عایق حرارتی، چهارچوب نگهدارنده یا شاسی کشی زیرکار، زیرسازی متناسب با نوع مصالح نازک کاری و در نهایت اجرای مصالح نما با اتصالات مناسب است.

 

اجرای نمای خشک، از سنگ و سرامیک تا چوب و آلومینیوم

اجرای نمای خشک سنگی و سرامیکی

در این روش جهت نصب سنگ و یا سرامیک بر روی دیوار، ابتدا زیرسازی لازم در صورت نیاز بوسیله شاسی کشی اجرا می شود. سپس پروفیلهای آلومینیومی بصورت عمودی نصب شده و پس از آن عایق های حرارتی را به کمک چسب و یا گیره های ویژه روی دیوار نصب می کنند. پروفیلهای عمودی زیر کار معمولا به صورت L شکل هستند ولی با توجه به نوع گیره های سنگ و روش نصب، می تواند متفاوت نیز باشد.

برای اجرای نماکاری ساختمان می‌توانید در این صفحه ثبت سفارش انجام دهید.

پس از نصب پروفیلهای عمودی، پروفیلهای افقی را که در حقیقت نگهدارنده اصلی سنگ و یا سرامیک هستند، بوسیله پیچ و یا پرچ روی پروفیلهای عمودی نصب می کنند. این قطعات نیز، با توجه به نوع اتصال سنگ و سرامیک متفاوت خواهد بود. در برخی از مواقع گیره های نگهدارنده مصالح نما، پس از پایان کار نمایان و در برخی دیگر بصورت مخفی خواهد بود. در نهایت، مصالح مورد نظر را روی زیرسازی متصل می نمایند و در صورت نیاز به استفاده از درزگیر، با توجه به میزان فاصله مابین صفحات سنگی و سرامیکی، این مرحله را نیز انجام خواهند داد.

اجرای نمای سنگی، از سنگ و سرامیک تا چوب و آلومینیوم

یکی دیگر از روشهای نصب سرامیک و سنگ بر روی نما، استفاده از چسب های ویژه است. با پیشرفت علم شیمی، مهندسان توانسته اند چسب هایی را تولید نمایند که می توان به کمک آنها، سنگ و یا سرامیک را بدون هیچگونه نگرانی به نما متصل نمود. جهت اجرای این نوع نماکاری ساختمان، ابتدا، قسمتهای مورد نظر را با استفاده از پروفیلهای فلزی ۴۰*۴۰ و با فواصل منظم (با توجه به نوع چسب و همچنین ابعاد و اندازه قطعات نازک کاری متفاوت خواهد بود.) شاسی کشی کرده و پس از آن با استفاده از چسب، قطعات را به شاسی کشی می چسبانند.

اجرای نمای خشک چوبی

جهت زیرسازی نماهای چوبی روی سطوح صافی که سفت کاری آن آجر، بلوک و یا مصالح مشابه باشد، می توان با اندود کردن توسط ملات ماسه و سیمان بصورت کاملا تراز و شاقول، به ضخامت حداقل ۵ سانتی متر زیرسازی کاملاً مناسبی برای نصب چوب ایجاد کرد. در بیشتر مواقع جهت نصب چوب برروی نما، نمی توان از ملات های ماسه سیمان استفاده نمود. زیرا بدلیل عدم دقت در اجرای آن و همچنین احتمال جدا شدن ملات، نمای اجرا شده چوبی دارای ظاهر نازیبایی خواهد بود. به همین علت پیشنهاد می گردد جهت زیرسازی نماهای چوبی با استفاده از قوطی های فلزی  ۴۰*۴۰ میلی متر با فاصله های متناسب با نوع نازک کاری (قوطی های موازی هم حداکثر ۵۰ سانتیمتر باید باشد و در طول نیز ساپورت هایی با فاصله حدود ۱۰۰سانتیمتر) اقدام به نصب زیر سازی فلزی گردد. پس از اتمام زیرسازی فلزی، به دو روش می توان ترمووود را به زیرسازی متصل نمود. در روش اول با استفاده از گیره های مخصوص که زبانه چوب نما در داخل آن قرار می گیرد می توان عملیات نازک کاری نهایی را اجرا نمود و در روش دیگر می توان با استفاده از پروفیلهای چوبی و یا آلومینیومی و عمود بر جهت ترمووود نما، بستر مناسب جهت نصب چوب نما را فراهم آورد. پس از اتمام زیرسازی، قطعات ترمووود بوسیله پیچ روی سطح مورد نظر نصب می گردد.

اجرای نمای خشک شیدر و لوورهای آلومینیومی

یکی از مباحثی که در طراحی نظر معماران را به خود جلب کرده است، بحث اتلاف انرژی در ساختمان های مدرن که از سطوح شیشه ای گسترده ای برخوردارند است. امروزه این مهم توسط اجرای لوور آلومینیومی و شیدر آلومینیومی تامین شده است. شیدر دوکی آلومینیومی، با توجه به قابلیت نصب در زوایای مختلف، کمک شایانی در مبحث اتلاف انرژی در کنار زیبایی بخشیدن به نمای ساختمان نموده است. این شیدرها در سایزهای مختلف بر اساس نیاز و طراحی نمای ساختمان قابل اجرا هستند. لوور آلومینیومی با مقطع مستطیلی قابلیت نصب و اجرا در طول های بلند بدون دستگاه های نگهدارنده و در زاویه های مختلف را دارا است.

مطالب مرتبط با این مقاله را دنبال کنید:

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. سلام صفری هستم از شرکت تجهیز نما تولید کننده مصالح زیر سازی سرامیک و سنگ خشک در کشور اگر پروژه ای داشتید خوشحال میشم از ما بنده هم استعلام بگیرید
    ۰۹۱۲۶۸۵۴۶۳۰

  2. شرکت مهندسی ایستا بتن شیمی تولید کننده انواع رزین های پشت سنگ وسرامیک جهت چسباندن مش های فایبر گلاس این رزین ها اب پایه بوده که پس از خشک شدن بی رنگ ومنعطف وضد اب میباشند از رزین فوق برای بسیاری از پروژه ها استفاده میگردد 44276148

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا