پاییزهتاسیساتدانشنامه ساختمان

پکیج چیست؟ سود و زیان های پکیج برای ساختمان های مسکونی

پکیج دیواری چیست ؟

پکیج وسیله ای است که به عنوان جایگزین بسیار مناسب برای سیستم موتورخانه گرمایشی منازل مورد استفاده قرار می گیرد. پکیج دیواری از اندازه و حجم بسیار کوچکی (به اندازه آبگرمکن دیواری) برخوردار است که این امر از مزایای بسیار مهم این وسیله می‌باشد.

اگر قصد نصب و یا تعمیر پکیج را دارید، درخواست خود را در تاسیسات مکانیکی ساختمان ثبت نمایید.

پکیج برای گرمایش رادیاتور و تامین روزانه آب گرم مصرفی منازل و آپارتمان بسیار مناسب است. پکیج های نسل جدید دارای سرو صدای خیلی کم، سیستم حفاظت در برابر یخ زدگی، راندمان حرارتی نزدیک به ۹۵درصد، سیستم عیب یاب الکترونیکی، فن و دودکش دو جداره جهت تامین هوای کافی فضای زندگی و خروج کامل دی اکسیدکربن و همچنین قابلیت برنامه ریزی کارکرد روزانه و هفتگی می‌باشند.

پکیج ها عموما با برق و گاز (نسل جدید با انرژی خورشیدی) کار می‌کنند. قیمت پکیج ها با توجه به ظرفیت، نوع سیستم گرمایش، تعداد مبدل های حرارتی و کشور سازنده از ۱ میلیون تا ۵ میلیون متفاوت است.

همه چیز در مورد پکیج دیواری – زمینی

 گرمایش مطبوع محل سکونت و آب گرم بهداشتی، همواره از نیازهای اولیه بشر بوده و هست. شاید هنوز هم استفاده از کرسی‌ های زغالی و بخاری‌های نفتی را در بعضی از نقاط کشور عزیزمان شاهد باشیم، ولی حقیقت این است که با توجه به فراوانی گاز طبیعی، امکان دسترسی به این موهبت الهی، تکنولوژی را بر آن داشته است که راهکارهای جدیدی را برای بشر مهیا سازد. پکیج دیواری دستگاهی است که جایگزین موتورخانه مرکزی شوفاژ گردیده و آب گرم مورد نیاز جهت تامین گرمایش محیط، به‌وسیله رادیاتورها و آب گرم بهداشتی جهت مصارف روزمره از قبیل شستشو، استحمام و غیره را فراهم می‌نماید.

در حال حاضر، پکیج دیواری متداول‌ترین وسیله ایجاد گرمایش شوفاژ در سراسر دنیا است. عدم اشغال فضای مفید، ایمنی بسیار بالا، استقلال کامل هر واحد مسکونی و رضایت کامل و کافی از عملکرد پکیج دیواری، تقریباً جایی برای تردید در استفاده از این سیستم در منازل و واحدهای تجاری باقی نمی‌گذارد. راندمان بالا و مصرف بهینه سوخت گاز، از دیگر عواملی هستند که دستگاه‌های اجرایی را نیز تشویق به توسعه استفاده از پکیج دیواری می‌نماید.

پکیج دیواری، که فقط نوع فن دار آن از نظر استانداردهای معتبر دنیا تائید می‌گردد، علاوه بر تأمین گرمایش داخل خانه یا محل تجاری، از طریق رادیاتور یا فن‌کوئل یا گرمایش از کف، آب گرم بهداشتی را نیز به‌صورت فوری در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد. همچنین ترکیب این دستگاه با کولرگازی از طریق یک کویل آب گرم، می‌تواند علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی، گرمایش مطبوع‌ تر و ارزان‌تری را برای مصرف‌کننده مهیا سازد.

استفاده از دودکش مخصوص، کواکسیال (دوجداره) در هنگام نصب پکیج دیواری، این امکان را فراهم می‌نماید که علاوه بر خروج دود ناشی از کارکرد دستگاه به محیط خارج، هوای مصرفی مورد نیاز دستگاه نیز از محیط خارج تأمین گردد و در نتیجه ایمنی کاملی برای مصرف‌کننده فراهم می‌شود.

مزایا و معایب پکیج دیواری و زمینیعملکرد پکیج ها:

روش عملکرد زمستانی 

پکیج دیواری در فصل زمستان، آب گرم مدار گرم‌کننده را تأمین می‌کند. وقتی شیر آب گرم مصرفی باز شود با عبور جریان آب از سنسور فشار میکروسوِئیچ این سنسور فعال شده و با ارسال فرمان به شیر سه طرفه برقی از طریق برد کنترل الکترونیک ،مدار رادیاتور ها موقتاً قطع شده و آب مدار گرم‌کننده به مبدل حرارتی ثانویه پوسته لوله هدایت می‌شود. به‌ این‌ ترتیب آب گرم مصرفی به‌صورت فوری تأمین می‌گردد. بلافاصله پس از بسته شدن شیر آب گرم مصرفی شیر سه‌طرفه برقی به‌طور خودکار آب گرم مدار گرم‌کننده را به مدار رادیاتور هدایت می‌کند.

برای تعمیر و هواگیری شوفاژ، درخواست خود را در خرده کاری ساختمان ثبت نمایید.

نحوه عملکرد تابستانی 

در این حالت پکیج دیواری تنها در زمان نیاز به تأمین آب گرم مصرفی به‌ صورت خودکار روشن می‌شود. هنگامی‌که مصرف‌کننده یکی از شیرهای آب گرم را باز می‌کند، فرمان روشن شدن مشعل از طریق میکروسوئیچ سنسور فشار بورد کنترل الکترونیک صادر شده و آب گرم مصرفی با بهره‌گیری از مبدل حرارتی ثانویه پوسته و لوله به‌صورت فوری تأمین می‌شود. با بسته شدن آب گرم مصرفی بلافاصله دستگاه خاموش خواهد شد.

مزایای پکیج دیواری 

مزایای پکیج دیواری عبارتند از: استقلال واحدهای مسکونی از یکدیگر، استقلال هر واحد مسکونی در تأمین آب گرم مصرفی و گرمایش محیط، عدم نیاز به احداث موتورخانه مرکزی، امکان کنترل سیستم در داخل ساختمان، عدم هزینه شارژ ماهانه و تعمیر و نگهداری، سهولت در نصب، راه‌اندازی، سرویس و نگهداری، راندمان بالاتر نسبت به موتورخانه مرکزی، امنیت بالاتر به خاطر وجود سنسورهای آب گرم مصرفی و شوفاژ و سنسور دود و … عدم اشغال فضای مفید در ساختمان‌ها، ابعاد کوچک، تقریباً به‌اندازه یک دستگاه آبگرمکن دیواری معمولی تنظیم دما به میزان دلخواه، تامین آب گرم دائم و فراوان در کمترین زمان و جلوگیری از اتلاف انرژی، تامین گرمایش واحدهای مسکونی تا متراژ حداکثر ۳۵۰ مترمربع به‌ صورت کامل، کارکرد آرام و بدون صدا، راندمان حرارتی بالا همزمان با صرفه‌ جویی در مصرف سوخت، کوتاه شدن مسیر لوله‌های انتقال آب گرم رادیاتور و آب گرم مصرفی به محل مورد نظر و در نتیجه جلوگیری از اتلاف انرژی و زمان.

معایب پکیج دیواری 

علاوه بر مزایای فوق، تنها عیب پکیج دیواری این است که فضایی معادل یک کابینت از حجم آشپزخانه را اشغال می‌کند.

انواع پکیج :

انواع پکیج عبارتند از: زمینی، دیواری، دودکش دار و فن دار.

پارامترهای مهم برای انتخاب و تعمیر پکیج 

۱- دودکش ساختمان

۲- متراژ ساختمان

۳- مقدار مورد نیاز آب گرم مصرفی

۴- تامین اکسیژن مورد نیاز دستگاه

نکته بسیار مهم در انتخاب پکیج دیواری شرایط دودکش ساختمان است که برای برطرف شدن مشکل دودکش، در ساختمان‌ هایی که دودکش مناسب جهت راه‌اندازی دستگاه‌ها را ندارند، دستگاه‌ها در دو نوع دودکش دار و فن دار طراحی‌ شده‌اند.

علاوه بر اینکه به ازای هر کیلووات توان دستگاه یک مترمکعب فضا نیاز است، فضای اتاق محل نصب دستگاه نیز باید با هوای آزاد بیرون از اتاق محل نصب دستگاه به‌وسیله یک دریچه دائماً باز ارتباط داشته باشد تا اکسیژن مورد نیاز دستگاه از محیط بیرون از اتاق محل نصب دستگاه تأمین گردد و هم در صورت نشتی احتمالی، گاز در محیط اتاق جمع نشود.

محل نصب پکیج دیواری باید دارای شرایط ذیل باشد: 

  • بالای اجاق گاز و سایر وسایل گرمازا نباشد.
  • حداقل فاصله دستگاه از دیوار مقابل ۱ متر باشد.
  • حداقل فاصله از دیوار یا کابینت مجاور از طرفین ۱۵سانتیمتر باشد.
  • حداقل فاصله از کف تا زیر پکیج ۱۲۰ سانتیمتر باشد.
  • حداقل فاصله ی عمودی از کلاهک تعدیل پکیج تا دریچه دودکش باید ۳۰ سانتیمتر باشد.

چنانچه قصد تعمیرات اساسی در منزل را دارید، درخواست خود را در بازسازی ساختمان ثبت نمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا