محوطهمصالح

انواع سنگ فرش حیاط : ترکیب ایده‌آل و مناسب خانه شما چیست؟

فرقی نمی‌کند که حیاط خانه شما چه اندازه و در چه مکانی قرار گرفته باشد، در هر صورت باید سنگ فرش مناسبی را برای آن در نظر گرفت. از مصالح طبیعی و مصنوعی مختلفی می‌توان در سنگ فرش کردن حیاط خانه‌ها و ویلاها استفاده کرد که هر یک از آن‌ها مزایا و معایب خاص خود را خواهند داشت و تحت شرایط خاصی باید استفاده شوند. از این رو در این مطلب از ویکی ساختمون به بررسی انواع این سنگ فرش‌ها و کاربردهای آن‌ها می‌پردازیم.

بهترین انواع سنگ فرش مناسب حیاط

در ادامه فارغ از کاربری و اندازه حیاط، صرفاً به ذکر نام بهترین انواع سنگ فرش حیاط خانه‌ها و ویلاها اکتفا می‌کنیم و در ادامه به بررسی بیشتر آن‌ها می‌پردازیم.

  • موزاییک
  • کاشی
  • بتنی
  • آجری
  • آهکی
  • تراورتنی
  • گرانیتی
  • اسلیتی

سنگ فرش موزاییک

موزاییک متداول‌ترین پوشش استفاده شده در کف حیاط در ساختمان‌های مسکونی است. موزاییک در ابعاد و انواع مختلفی برای کفپو‌ش فضاهای داخلی و محوطه‌های خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. باید دقت داشت که ماندگاری موزاییک‌ها مانند تمامی انواع سنگ ‌فرش باغ به کیفیت اجرای آن‌ها بستگی خواهد داشت. در همین رابطه باید دقت داشت که در هر نوع زمینی مثل زمین خشک، نیمه خشک و مرطوب و یا در هر طبقه‌ای نمی‌توان به طور مستقیم فرش موزاییک را روی خاک یا عایق‌کاری انجام داد. از این رو باید ابتدا کفسازی را اجرا کرده و سپس به فرش کردن موزاییک اقدام شود.

 موزاییک

در خصوص مزایای استفاده از موزاییک به عنوان سنگ فرش حیاط می‌توان عنوان داشت که این انواع از مصالح از زیبایی متمایزی برخوردار هستند. از طرفی هم محصولاتی مهندسی شده هستند و از مقاومت بالایی در شرایط آب‌وهوایی مختلفی برخوردار هستند. با این همه از معایب آن‌ها نیز نباید غافل شد. از معایب سنگ فرش موزاییکی باید به قیمت نسبتاً بالای آن در مقایسه با سایر انواع سنگ فرش اشاره کرد. از این رو استفاده از آن در مقیاس وسیع به ویژه در حیاط ویلا‌ها زیاد دیده نمی‌شود. بعضی از انواع موزاییک‌ها هم که جلا داده‌شده‌اند، در صورت خیس شدن حالتی لغزنده به خود می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: مصالح کف سازی محوطه، ۱۱ متریال پرکاربرد + مزایا و معایب

سنگ فرش کاشی

کاشی‌ها در واقع از انواع سنگ فرش‌های مصنوعی و مهندسی شده به شمار می‌روند. کاشی‌ها در مرحله نازک کاری ساختمان، ساخت بنا استفاده می‌شود. کاشی فرآورده‌ای سرامیکی، متشکل از دانه‌های ظریف متبلور و متخلخل است که معمولاً در حرارت بالاتر از ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گراد پخته شده و در انواع لعاب دار و بدون لعاب تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: تفاوت کاشی پرسلان با معمولی چیست؟!

در حال حاضر به دلیل گستردگی طرح و اندازه، از آن‌ها در بسیاری از فضاهای عمومی و خصوصی استفاده می‌شود. کاشی‌ها از انواع محصولات مهندسی شده هستند و به دلیل گستردگی در مقاومت انواع لعاب به کار رفته در ساخت کاشی‌ها، در محیط‌های شیمیایی مختلف و فضاهایی مانند کارخانه‌های دارای محیط شیمیایی و یـا آزمایشگاه‌ها، کاشی تنها مصالح مورد مصرف خواهد بود. به همین دلیل هم یکی از بهترین گزینه‌ها برای استفاده به عنوان سنگ فرش حیاط به شمار می‌روند.

سنگ فرش کاشی

از مزایای بالقوه کاشی می‌توان به مقاومت بالای آن در برابر تغییرات درجه حرارت اشاره کرد که همین موضوع آن را برای استفاده در مکان‌های جغرافیایی مختلف مناسب می‌سازد. از طرفی هم از مقاومت بالایی در برابر درجه حرارت‌های بالا و آتش سوزی برخوردار هستند. مقاومت بالای کاشی در برابر نور خورشید و ثابت ماندن طرح و رنگ آن از مهم‌ترین نقاط قوت این نوع از سنگ فرش‌ها تلقی می‌شود. در خصوص معایب سنگ فرش کاشی نیز شاید بتوان به شکنندگی آن در برابر ضربات ناگهانی و فشارهای بالا اشاره کرد. البته از نظر هزینه نیز استفاده از آن در مقیاس‌های وسیع مانند حیاط ویلاها شاید چندان مقرون به صرفه نباشد.

سنگ فرش‌های بتنی

استفاده از بتن در محوطه سازی ساختمان بسیاری از حیاط‌ها در مقیاس‌های مختلف می‌تواند بهترین انتخاب باشد. اجرای اصولی و مناسب سنگ فرش‌های بتنی می‌تواند به شکل گیری یک کف بادوام و مستحکم منجر شود. در غیر این صورت و عدم دقت در اجرای آن، باعث شکل گیری ترک‌های کوچک و بزرگ و کم شدن ماندگاری آن خواهد شد.

به طور کلی، بتن‌ها به دو صورت درجا یا پیش ساخته به عنوان سنگ فرش حیاط استفاده می‌شوند که در هر دو صورت رعایت یک سری اصول الزامی است. یکی از مهم‌ترین اصول اجرای انواع سنگ فرش‌های بتنی، برقراری یک زیرسازی مناسب است. سنگ فرش بتنی درجا در حیاط از نظر هزینه ارزان‌تر از بتن‌های پیش ساخته خواهند بود اما در مقابل فرآیند اجرای آن طولانی‌تر است. در سوی دیگر سنگ فرش‌ها از نوع بتن پیش ساخته به راحتی هر چه تمام‌تر و در مدت زمانی اندک اجرا خواهند شد.

کاشی

از نقاط قوت سنگ فرش‌های بتنی باید به هزینه پایین آن‌ها در مقایسه با انواع سنگ فرش‌های مانند کاشی و موزاییک اشاره کرد. از طرفی هم اجرای آن زمان کمتری خواهد برد. به همین دلیل هم برای حیاط‌های با مساحت بزرگ مانند ویلاها بسیار مناسب هستند. از نقاط ضعف آن‌ها هم می‌توان به جنبه زیباشناسی ضعیف آن‌ها اشاره کرد و به منظور غلبه بر این موضوع باید سعی کرد از بتن در کنار سایر مصالح استفاده کرد.

سنگ فرش آجری

کاربرد فناوری‌های مختلف در مراحل ساخت آجر منجر به عرضه انواع مهندسی شده از این مصالح به بازار شده است و همین موضوع نیز استفاده از آجر را در بخش‌های مختلف ساختمان سازی همچون کفسازی را ممکن ساخته است. سنگ فرش‌های آجر به عنوان محصولاتی مصنوعی از مقامت خوبی در برابر عوامل مختلفی مانند شرایط آب‌وهوایی، رطوبت، حرارت، نور خورشید و ضربه‌های مکانیکی برخوردار هستند و خیال فرد از ماندگاری آن‌ها راحت است.

آجری

از نظر زیباشناسی هم آجر‌ها به دلیل ویژگی‌های ساختاری که دارند، با مصالح مختلف به راحتی هماهنگ می‌شوند و از این رو محدودیتی در استفاده از آجر با سایر مصالح نمی‌توان در نظر گرفت. از نظر هزینه نیز جز مصالح ارزان قیمت برای سنگ فرش حیاط در مقیاس‌های مختلفی به شمار می‌روند. به رغم این همه مزایایی که استفاده از آجر می‌تواند در پی داشته باشد، عدم زیرسازی مناسب و پدید آمدن پستی و بلندی‌هایی روی سطح و همچنین فرسایش به مرور زمان از جمله مهم‌ترین معایب استفاده از آجر به عنوان سنگ فرش حیاط هستند.

سنگ فرش آهکی

در اجرای سنگ فرش حیاط، جنبه‌های زیادی را باید تحت شرایط مختلف در نظر گرفت. زیبایی از مهم‌ترین هاست که باید در کفسازی حیاط خانه‌ها و ویلا‌ها حتماً آن را مد نظر داشت. استفاده از آجر و بتن درست است که ارزان و شاید سریع باشد اما از نظر زیبایی در سطح پایین‌تری از مصالحی همچون سنگ آهک قرار دارند.

رنگ‌های روشنی که برای سنگ ‌آهک استفاده می‌شود معمولاً در اقلیم‌های گرم استفاده می‌شود زیرا گرما را منعکس نمی‌کنند، همچنین بیشتر در فضاهای سبز دیده می‌شوند. اگر محیط شما کوچک است و حیاط نسبتاً کوچکی دارید می‌توانید از این سنگ فرش‌ها استفاده کنید یک روشنایی زیبا به محیط شما می‌دهد.

سنگ فرش آهکی

سنگ ‌آهک از جمله سنگ‌های طبیعی است که در کنار مقاومت و ماندگاری بالا از ویژگی‌های زیباشناسی بسیار خوبی برخوردار است. سنگ فرش سنگ ‌آهک از مقاومت بالایی در برابر سایش، نور خورشید و شرایط آب و هوایی مختلف برخوردار است. با این همه سنگ ‌آهک از نظر هزینه جز سنگ فرش‌های گران قیمت است و استفاده از آن در مقیاس زیاد بسیار پر هزینه خواهد بود. از طرفی هم مقاومت کمتری در برابر فشارهای بالا و ضربه‌های ناگهانی دارند.

سنگ فرش تراورتن

تراورتن هم از جمله انواع سنگ فرش‌ها هستند که می‌تواند نقش مهمی در ارتقای سطح زیباشناختی حیاط داشته باشند. تراورتن نیز در واقع نوعی از انواع سنگ آهک است؛ اما شیوه تشکیل شدن آن متفاوت است. تراورتن از مقاومت بالاتری نسبت به سنگ ‌آهک برخوردار است که دلیل آن نیز‌ این است که تراورتن در چشمه‌های آهکی و در شرایطی مشابه با سطح زمین تشکیل شده‌اند و از طرفی ساختاری منسجم‌تر و متراکم‌تر دارند.

بیشتر بخوانید: انواع سنگ‌فرش پیاده‌روها ، به عابرین احترام بگذاریم!

تراورتن به عنوان یک سنگ فرش طبیعی از مقاومت خوبی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، رطوبت، سایش و فشار برخوردار است و از آن می‌توان در بخش‌های مختلف حیاط بهره برد. از طرفی هم ساختاری متخلخل دارد که در صورت خیس شدن مانع از شکل گیری یک سطح لغزنده خواهد شد. از نظر رنگ هم تنوع خوبی دارد و در رنگ‌های کرم، قرمز، طوسی، بژ و زرد در دسترس هستند. سطح ساخته شده از تراورتن خنک بوده و بسیار مناسب استفاده از در شرایط آب و هوایی گرم است. از مقاومت بالایی هم در برابر نور خورشید برخوردار است و رنگ آن دچار محو شدگی نخواهد شد.

سنگ فرش تراورتن

با این همه باید نیم نگاهی هم به نقاط ضعف مربوط به استفاده از تراورتن به عنوان سنگ فرش داشت. تراورتن‌ها از جمله سنگ‌های گران قیمت هستند و به همین دلیل هم استفاده از آن‌ها بیشتر در مساحت‌های کوچک دیده می‌شود.

سنگ فرش گرانیت

همه ما این ضرب‌المثل را شنیده‌ایم که می‌گویند «هیچ گرانی، بی حکمت نیست» و این موضوع کاملاً در رابطه با گرانیت صدق می‌کند. گرانیت تقریباً نسبت به تمامی انواع سنگ فرش گران‌تر است اما فارغ از هزینه‌ای که برای فرد می‌تراشد، از بسیاری لحاظ نتیجه‌ای خاص و مورد انتظار را به دست خواهد داد.

سنگ فرش گرانیت در حیاط به دلیل ویژگی‌های منحصر فردی که نمی‌توان در سایر انواع سنگ فرش‌ها دید، گزینه مناسبی برای ایجاد طرح‌های خاص و ایجاد مقداری تفاوت در سنگ فرش‌ها هستند. گرانیت از نظر زمین‌شناسی از جمله سنگ‌های آذرین است که از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و دلیل آن هم به کوارتز موجود در آن بر می‌گردد. از نظر مقاومت کوارتز دارای مقاومت ۷ است. برای درک درست از این مقاومت بهتر است بدانید که سخت‌ترین ماده طبیعی جهان یعنی الماس سختی برابر با ۱۰ دارد.

سنگ فرش گرانیت

از این رو از نظر مقاومت در مقابل شرایط مختلف آب‌وهوایی، رطوبت، فشار، ضربه‌های ناگهانی نه چندان شدید، نور خورشید و استفاده روزمره از مقاومت بسیار خوبی برخوردار هستند. از طرفی هم در خصوص معایب آن باید عنوان داشت که رنگ‌های تیره آن با جذب نور خروشید باعث گرم شدن فضای محیط می‌شوند. هزینه بالایی که در پی خواهند داشت از مهم‌ترین عواملی است که کمتر کسی جرات نزدیک شدن به آن را به خود می‌دهد و از همین رو بیشتر در مقیاس‌های بسیار کوچک به کار برده می‌شوند.

سنگ فرش اسلیت

اسلیت هم از انواع سنگ‌های طبیعی است که جزء دسته دگرگونی‌ها قرار می‌گیرد و به همین دلیل هم از مقاومت بالایی برخوردار است و گزینه مناسبی برای اجرای سنگ فرش در حیاط هستند. اسلیت که به آن سنگ لوح نیز گفته می‌شود در طیف رنگی زغالی تا سبز یشمی دیده می‌شود. اسلیت و سنگ لوح را نمی‌توان چندان جلا داد و بعد از جلا دادن نیز ظاهری کدر و غیر براق به خود می‌گیرد. در مقایسه با سایر سنگ فرش‌های طبیعی مانند گرانیت و سنگ ‌آهک، ارزان‌تر است.

سنگ فرش اسلیت

سنگ فرش اسلیت در صورت استفاده در حیاط می‌توان سطحی بسیار سخت و مقاوم در مقابل انواع فشار‌ها و ضربات مکانیکی، شرایط مختلف آب‌وهوایی، گرما، سرما و رطوبت را به دست دهد. برش و جلا دادن آن سخت است. از طرفی هم انواع آن به طیف رنگ‌های تیره محدود می‌شود و از این رو بیشتر سعی می‌شود از آن در ترکیبی با سایر مصالح استفاده شود.

عایق کاری ساختمان را با متخصصان کارگشا انجام دهید.

سخن آخر

کلید داشتن یک حیاط با سنگ فرش مورد انتظار و مناسب از جنبه‌های مختلف، شناخت درست از انواع مصالح و استفاده از آنها در ترکیب با یکدیگر است. بدون شک استفاده از یک نوع سنگ فرش در یک مساحت بزرگ چندان نتیجه مطلوبی به دست نخواهد داد و از این رو بهتر است که از ترکیب ایده آل انواع سنگ‌ها در حیاط استفاده کنیم. در انتخاب نوع سنگ فرش برای بخش خاصی از حیاط به کاربری آن بخش نیز توجه داشته باشید. شرایط آب‌وهوایی را نیز حتماً مد نظر داشته باشد.

منبع
homestratospheremykukunmedium
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا