هجدهمین همایش سیاست های توسعه مسکن برگزار شد
هجدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران صبح شنبه هفتم مهرماه با حضور عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.
آقای دکتر خلیلی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در زمینه سخنرانی و ارائه خود در زمینه توسعه دریا پایه، فرصتی برای دستیابی به الگوی نوین شهرسازی با شهرهای نسل نو بیانات زیر را ارائه نمود:
به عنوان مقدمه باید بگویم در حال حاضر چالش های جهانی شهرها در این موارد خلاصه می شوند:
1- تغییرات آب و هوایی و چالش های اقلیمی
2- ضعف اقتصاد محلی شهرها
3- جهانی شدن و تحولات نوظهور اقتصاد بین الملل
4- تمرکز در کلانشهرها و فقر فضایی پیرامون
5- ظهور شهرمنطقه ها و تحولات نظام های سکونتگاهی
ما باید ببینیم چگونه با وجود این چالش ها می توانیم به سمت شهرهای نسل نو حرکت کنیم. عملکردهای منطقه ای در هبیتات 3 هم که به عنوان یکی از اسناد جهانی فرادست در این موضوع می باشد اخطارهایی برای راه های رسیدن به شهرهای نسل نو در نظر گرفته شده است.
همچنین ضرورت توجه به زیرساخت های منطقه ای، ضرورت توجه به طرح های اقتصادی ویژه، گذر به مناطق یا شهرهای چند هسته ای، دسترسی به مسکن مناسب و عملکردهای بهتر شهری، حمایت از مناطق جدید تولید انرژی از موارد دیگری است که در این سند جهانی به آن توجه شده است.
پیش نویس سند ملی شهرهای جدید که هنوز مصوب نشده به این موضوع خیلی جدی پرداخته که ما برای احداث شهرهای نسل نو رویکردهای نوینی می خواهیم که بیشتر در حوزه اقتصادی، کار آفرینی شهری و شهرهای اکولوژی حرکت کنند.
در تجربه های جهانی 15 مورد را بررسی کردیم و به این موضوع پرداختیم که چطور می توانیم از این تجارب برای مطالعات امکانسنجی و مکانیابی استفاده کنیم. از این 15 مورد 6 حوزه اصلی براساس تجربه های جهانی منتخب شدند. ولی خط مشخص حتمی ندارند بلکه قابل جابه جایی هستند.
نتیجه اینکه به جای شهرهای جدید می توان در سکونت گاه های نوظهور خوشه های خدماتی را گسترش و سامان دهیم که پاریس یکی از این نمونه هاست.
یکی از مهمترین معیارهایی که می شود از نمونه ها استخراج کرد « قابلیت توانمندسازی سکونت گاه های غیررسمی» است. سکونتگاه هایی که باید با یک فضای حیاتی دوباره احیا کنیم. توسعه و بهبود فضای سکونت و کار، تعادل بین فضای سکونت و کار، ایجاد فضاهای دانشگاهی، شبکه ارائه خدمات در مقیاس منطقه، فناوری های هوشمند از دیگر کاربری هایی هستند که می توان به آن ها در سرزنده کردن یک فضا اقدام کرد.
از دیگر آموزه هایی که به دست می آید این است که مانند پارک نرم افزار هاگنبرگ خیلی از پروژه هایمان را در مناطق جنوبی می توانیم به این شکل پیاده کنیم و نیز با ایجاد شبکه های زیرساخت منطقه ای، تولید انرژی های پاک و بازیابی محصولات کشاورزی را داشته باشیم.
منبع:
سامانه کارگشا