مقالات کارگشا

شبکه توزیع برق وایرلس

شبکه توزیع برق وایرلس یا بی سیم از دیرباز رویای افراد بسیاری بوده است. امکان انتقال انرژی الکتریکی بدون سیم رابط و از طریق امواج بوسیله پیشرفت تکنولوژی و توسعه فناوری محقق شده است. در شبکه توزیع برق وایرلس دیگر نیازی به استفاده از کابل جهت انتقال نیروی الکتریسیته نیست. در شبکه توزیع برق وایرلس انرژی الکتریکی بوسیله یک میدان مغناطیسی از فرستنده به گیرنده منتقل می گردد.

در توزیع برق وایرلس جریان مستقیم DC تولید و توسط مدارهای الکتریکی موجود به جریان برق AC با فرکانس بالا تبدیل می گردد. برق وایرلس در مواقعی که استفاده از کابل های رابط نامناسب و یا خطرناک بوده و یا امکان استفاده از کابل به دلیل شرایط نامناسب محیطی وجود نداشته کاربرد زیادی داشته و بسیار سودمند است.

در تعریف برق وایرلس یا بی سیم باید گفت که در هر نقطه ای که انتقال جریان الکتریکی از یک منبع به سمت گیرنده یا امپدانس بدون وجود هر گونه رابط و کابل صورت پذیرد جریان برق وایرلس برقرار است. نکته قابل تامل این است که انتقال انرژی الکتریکی وایرلس و شبکه توزیع برق وایرلس با انتقال اطلاعات بی سیم و از طریق امواج متفاوت است. امواج رادیویی این خاصیت را دارند که انتقال اطلاعات از راه بی سیم در آنها انتقال می یابد.

برق وایرلس

پیشینه شبکه توزیع برق وایرلس  

پیشینه شبکه توزیع برق وایرلس به قرن نوزده میلادی بر می گردد. در آن زمان فردی به نام نیکلا تسلا طرحی در دست اجرا داشت که در آن برج ۲۹ متری به نام واردن کلیف می بایست انرژی الکتریسیته را انتقال دهد. گرچه پروژه وی به دلیل مشکلات مالی نیمه تمام ماند ولی ایده اولیه توزیع برق وایرلس از آنجا شروع شد. در سال ۲۰۰۶ میلادی محققان دانشگاه MIT توانستند سیستم آزمایشی انتقال نیروی برق بی سیم را با موفقیت به سرانجام برسانند. در این آزمایش آن ها موفق شدند یک لامپ ۶۰ واتی را از فاصله دو متری بدون هیچگونه کابل و سیم رابط روشن کنند. آزمایش آنها موفق آمیز بود و آنها همچنین اعلام نمودند میزان بازدهی انرژی بیش از ۴۰ درصد گزارش شده بود.

روش های انتقال شبکه توزیع برق وایرلس

روش های انتقال شبکه توزیع برق وایرلس به سه دسته تقسیم بندی می گردد. این سه دسته عبارتند از:

امواج رادیوئی:

در این روش انتقال برق از فرستنده و گیرنده های رادیوئی استفاده می گردد. معمولا محدوده فرکانس در سیستم امواج رادیوئی مابین صفر تا پانزده گیگاهرتز متغیر است. افزایش میزان فرکانس عملکرد و بازدهی سیستم توزیه برق وایرلس را بالا برده ولی نکته ای که در مورد امواج رادیوئی قابل ذکر است این است که برای مصارف صنعتی که نیاز به برق با ولتاژ زیادی دارند مناسب نیست.

امواج پرتو لیزر:

در روش پرتو لیزر شبکه توزیع برق وایرلس نیروی الکتریکی به پرتوهای لیزر تبدیل و سپس توسط سلول های نوری منتقل و به انرژی الکتریکی تبدیل می شود. روش امواج پرتو لیزری در شبکه توزیع برق وایرلس جهت مسیرهای مستقیم بکار می رود و بطور متوسط دارای راندمان تبدیل انرژی ۴۰ تا ۵۰ درصد است. این سیستم توزیع برق وایرلس در محیط های خارج از جو کره زمین و در صنایع هوا فضا بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.    

امواج مغناطیسی:

در این روش با ایجاد میدان مفناطیسی در مدار اولیه و انتقال آن به مدار ثانویه استفاده می گردد.

استفاده از امواج القای مغناطیسی در حال حاضر برترین روش در شبکه توزیع برق وایرلس بشمار می رود.

شبکه توزیع برق وایرلس

مزایای استفاده از شبکه توزیع برق وایرلس

از جمله مزایای استفاده از شبکه توزیع برق وایرلس می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • کاهش هزینه های ناشی از نگهداری و حفاظت از خطوط انتقال نیرو و کابل های الکتریکی.
  • در سیستم توزیع برق وایرلس وسایل الکتریکی به سهولت و آسانی شارژ می شوند.
  • شبکه توزیع برق وایرلس یک شبکه ایمن محسوب می شود. در توزیع برق وایرلس بسیاری از مشکلات ناشی از انتقال نیروی برق از طریق کابل همانند اتصالی، آتش گرفتن و … وجود ندارد.
  • شبکه توزیع برق وایرلس به دلیل ایمنی بالای آن موجب کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات و خسارت های جانی و مالی می گردد. در این روش می توان هزینه ها و خطرات احتمالی را به خوبی کنترل و مدیریت نمود.
  • شبکه توزیع برق وایرلس و نیروی برق وایرلس جهت استفاده در وسایل برقی دوار به دلیل ایجاد میدان مغناطیسی بسیار مناسب است.   

معایب شبکه توزیع برق وایرلس

شبکه توزیع برق وایرلس دارای معایبی است که از جمله معایب آن می توان به خارج شدن و انتقال پرتوهای انرژی از اتمسفر اشاره نمود. مورد دیگر اینکه قرار گرفتن دائمی در معرض امواج رادیوئی و میدانهای مغناطیسی می توان بر روی بافت های بدن انسان اثر مخربی داشته باشد. همچنین از دیگر محدودیت های شبکه توزیع برق وایرلس می توان به وجود یک دستگاه و پرتو مجزا جهت شارژ هر دستگاهی که می خواهد از برق وایرلس استفاده نماید عنوان نمود. شبکه توزیع برق وایرلس در ساختمان کارایی زیادی داشته و با توجه به مزایای آن استفاده از آن رو به افزایش است. شبکه توزیع برق وایرلس شما را قادر می سازد که بدون تغییر در نما و ظاهر ساختمان از امکانات بی نظیر آن در جهت امنیت، رفاه و آسایش بهره مند شوید.

مزایا و معایب شبکه توزیع برق وایرلس

مزایای شبکه توزیع برق وایرلس در ساختمان

از جمله مزایای شبکه توزیع برق وایرلس در ساختمان می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

انعطاف پذیری:

انعطاف پذیری به معنی امکان اضافه نمودن تجهیزات اضافی، تغییر در تنظیمات مورد نظر و امکان مدیریت و کنترل از راه دور تجهیزات را نام برد.

سیستم اتوماسیون:

تمامی تجهیزات در شبکه توزیع برق وایرلس بطور اتومات تنظیم می گردند. قابلیت برنامه ریزی و اجرا در زمانبندی مشخص و استفاده از انواع امکانات و تجهیزات بی سیم امکان پذیر است.

قابلیت نظارت:

با نصب دوربین در مکانهای مورد نظر می توانید از هر نقطه ای در دنیا نسبت به کنترل و ضبط تصاویر ساختمان خود اقدام و همه چیز را در کنترل خود داشته باشید.

آسایش و رفاه:

کنترل و تنظیم همه سیستم ها در ساختمان در دسترس شماست. شما می توانید از طریق تلفن همراه و یا پنل کنترل، مدیریت و نظارت تمام امور را در دست خود داشته باشید.

ایمنی:

در شبکه توزیع برق وایرلس با بکار بردن سنسورهای ایمنی در نقاط مختلف ساختمان از جمله سنسور دود، سنسور نور، سنسور حرارت و … حفاظت و ایمنی ساختمان شما تضمین می گردد.

صرفه جویی در مصرف انرژی:

در شبکه توزیع برق وایرلس شما با استفاده از سیستم مدیریت تهویه مطبوع هوشمند و سیستم روشنایی هوشمند می توانید تا ۳۰ درصد صرفه جویی انرژی در بخش تاسیسات سرمایشی و گرمایشی و تا ۱۵ درصد صرفه جویی در برق و روشنایی ساختمان خود داشته باشید.

مزایای شبکه توزیع برق وایرلس

 تجهیزات کنترلی در شبکه توزیع برق وایرلس ساختمان

شما جهت کنترل سیستم های خود در شبکه توزیع برق وایرلس در ساختمان گزینه های متعددی را در اختیار دارید. شما می توانید از تلویزیون هوشمند، گوشی تلفن هوشمند، پنل لمسی، ریموت کنترل ساده و حرفه ای و کلید بی سیم استفاده نمائید. در هر صورت با استفاده از شبکه توزیع برق وایرلس هوشمند در خانه خود امنیت و رفاه را با خود به همراه داشته باشید و از امکانات موجود لذت ببرید. با استفاده از سیستم وایرلس کنترل سیستم های تهویه مطبوع، سیستم های روشنایی، کنترل لوازم برقی و سیستم های امنیتی و حفاظتی موجود تحت کنترل شما هستند.

 با استفاده از شبکه توزیع برق وایرلس و سیستم های هوشمند کنترلی در خانه می توانید از سناریوهای مختلفی در تنظیم نور و روشنایی محیط بر اساس شرایط مختلف، میهمانی ها و مراسم و … استفاده نمائید. در محیط آشپزخانه وسایل برقی زیادی همانند ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، یخچال و … وجود داشته و با نصب انواع سنسورها و وسایل کنترلی همانند سنسور دود، سنسور شعله، سنسور دما و … می توانید همه چیز را تحت نظارت داشته باشید. در محیط اتاق خواب با استفاده از کلید بی سیم می توانید نسبت به تنظیم نور محیط و یا تنظیم پرده ها اقدام نموده و خواب راحتی را تجربه نمائید. اتاق کودکان نیاز به تامین امنیت و کنترل مداوم دارد. با استفاده از شبکه توزیع برق وایرلس این امکان را دارید که با نصب دوربین و تنظیم نور محیط امنیت و آسایش کودکان خود را تامین نمائید. 

موارد قابل کنترل در شبکه توزیع برق وایرلس

 از جمله موارد قابل کنترل در شبکه توزیع برق وایرلس در ساختمان می توان به تنظیم پرده ها، سیستم روشنائی، اندازه گیری مصرف انرژی، سیستم آبیاری، نصب دوربین های کنترلی، فن و تهویه هوا، پارکینگ و درب های ورود و خروج، طراحی سناریوهای مختلف نور محیط، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، موارد امنیتی، وسایل برقی و در بازکن اشاره نمود. همانطور که می بینید سیستم ها و وسایل مختلف قابلیت کنترل از طریق شبکه توزیع برق وایرلس را دارند که مجموعه رفاه، آسایش و امنیت را برای شما به ارمغان می آورند. شما می توانید دمای محیط خود و سیستم های تهویه مطبوع را تنظیم نموده تا بطور اتومات عمل نمایند و یا با نصب سنسورهای مختلف حضور افراد در ساختمان را شناسایی نموده و متناسب با حضور آنها به تنظیم نور و دمای ساختمان اقدام نمائید.

شبکه توزیع برق وایرلس

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا