مقالات کارگشا

دکوراسیون داخلی؛ 12 پیشنهاد برای داشتن دکوراسیون ایده آل

آنچه در این مطلب می خوانید:

آرگونومی فضا با بررسی تاثیرات آلودگی صوتی در محیط کار

راهکارهای پیشنهادی برای نزدیک شدن به دکوراسیون خانه ایده آل

با در نظر گرفتن استانداردها در فضای داخلی محیط کاری، میزان بهره وری را افزایش دهیم.

ویژگی های فیزیکی و روانی افراد تاثیر گرفته از دو عامل مشخص وراثت و محیط است. فضای خانه دیگر فضایی که انسان امروزی بیشترین وقت خود را در آن سپری می کند نیست و به واسطه زندگی مدرن انسان وقت زیادی را در محل کار خود می گذراند. به همین دلیل عوامل موجود در محیط کار به راحتی می توانند عملکرد و حتی رفتار و خلق و خوی فرد را تحت تاثیر قرار‌ دهد. موضوع بهره‌وری و بالا بودن کارایی فضاهای کاری از جمله موضوعاتی است که نحوه برخورد بامحیط کاری را در همان ابتدای کار تحت تاثیر قرار می دهد و همچنین مهم‌تر از آن نیروی انسانی را متاثر می سازد.

آرگونومی نور در محیط کار

می دانیم که به نسبت شغل های مختلف، محیط‌های کاری گوناگون تعریف می شود. گاهی مشاغل در محیط باز و گاهی در مکان‌های بسته قرار می گیرند. بی شک میزان و چگونگی تنظیم نور در محیط بسته بسیار حائز اهمیت است. کمبود و استفاده بیش از حد نور تاثیرات بدی بر نیروی کار و همچنین راندمان کار دارد. موضوع نور علاوه بر تاثیر بر بینایی، بر مسایل روانی افراد هم تاثیرگذار است. به عنوان مثال کار در محیط بسته با نور کم‌ و همچنین در فضای پرنور نه تنها موجب خستگی چشم که باعث بالا رفتن تحریک‌پذیری روانی فرد می شود. دیده می شود، افرادی که در چنین محیط‌ هایی فعالیت می‌کنند بازده مناسبی نخواهند داشت و همچنین ویژگی های منفی روانی از خود نشان می دهند.

توصیه ها و پیشنهاداتی برای فضای داخلی اداری و فضای منزل

آرگونومی فضا با بررسی تاثیرات آلودگی صوتی در محیط کار

روزانه تعدادی از سلول ‌های شنوایی در اثر مواجهه با صدای زیاد در محیط کار از بین می‌ روند که البته این موضوع کاملا به نوع کار و میزان آلودگی صوتی محیط کار بستگی دارد. در فضاهای اداری و محیط های بسته این اتفاق کمتر نمود فیزیکی دارد و بیشتر خود را به صورت آسیب روانی بروز می دهد. خسارات ناشی از آلودگی صوتی شدید تنها به گوش محدود نمی ‌شود، بلکه کل بدن را در برمی ‌گیرد.

آلودگی صوتی واکنش‌ هایی که نشان دهنده به خطر افتادن سلامت جسم و روان ‌است، ایجاد می‌ کند:

  1. سردردهای مزمن بعد و در حین کار، ناراحتی های معده، خستگی مفرط و غیر عادی، کاهش مقاومت بدن در مقابل آسیب ‌ها و آسیب‌ پذیری بسیار شدید در مقابل بیماری ‌های قلبی‌ عروقی.
  2. صدای محیط کار به بهداشت روانی نیز آسیب می‌رساند. بی صبری، تحریک‌پذیری، استرس، عدم تمرکز و دشواری در برقراری ارتباط با همکاران دیگر در محیط کار نیز از عوارض آلودگی صوتی است.

خوشبختانه امروزه تدابیر زیادی در این زمینه اندیشیده شده که به راحتی می توان محیط کار و زندگی را کاملا از هرگونه آلودگی صوتی نجات داد و بهترین شرایط را برای افراد در محیط ایجاد کرد که در عین حفظ آرامش جسمی و روانی افراد، میزان کارآیی و بهره وری را نیز افزایش داد.

توصیه ها و پیشنهاداتی برای فضای داخلی اداری و فضای منزل

راهکارهای پیشنهادی برای نزدیک شدن به دکوراسیون خانه ایده آل

به قول رابرت فراست، شاعر امریکایی:

«خانه همان جایی است که وقتی قراراست به آن برگردیم، همه اجزایش آدم رابه سمت خودش می کشد.» 

بدون آنکه بخواهیم موارد معنوی را در نظر بگیریم، مثل حس تعلق خاطر، عاطفه میان افراد خانواده و … بی شک یکی از این اجزایی که به قول رابرت فراست انسان را به سمت خانه اش می کشد، سلیقه و نحوه چیدمانی است که در چیدمان اجزا و گوشه کنار خانه به کار رفته است. 

بیشتر بخوانید: دکوراسیون داخلی منزل ؛ معرفی 12 سبک پرطرفدار با 70 عکس از زیباترینها

پیشنهاد اول: از نصب کردن تابلوهای کوچک روی دیوارهای بزرگ خودداری کنیم. با این کار دیوار خانه کوچک به نظر می رسد. و همچنین تابلوهای هنری باید دو سوم پهنای دیوار را پوشش دهند تا بشود آنها را یک عنصر دکوراتیو لحاظ کرد.

پیشنهاد دوم: اگر قصد داریم دیوارهای فضای داخلی مرتفع به نظر بیاید، از تعدادی تابلوی عمودی در کنار هم یا کاغذ دیواری با خطوط عمودی و یا متریال های دیگر که نمایانگر خط عمودی هستند مثل الوارهای چوبی عمودی استفاده کنیم.

توصیه ها و پیشنهاداتی برای فضای داخلی اداری و فضای منزل

پیشنهاد سوم: همچنین اگر قصد داریم دیوارهای اتاق مان پهن و طویل به نظر بیآید، تعدادی تابلوی افقی را در کنار هم قرار دهیم. همچنین می توانیم از کاغذ دیواری با خطوط افقی و یا متریال دکوراتیو افقی مثل الوار چوب هم استفاده کنیم.

توصیه ها و پیشنهاداتی برای فضای داخلی اداری و فضای منزل

پیشنهاد چهارم: قبل از اینکه بخواهیم فضا را رنگ آمیزی کنیم لازم است از علاقه کارفرما مطمئن شویم. شاید بهتر است ترکیب رنگ دلخواهمان را در گوشه کوچکی از فضا امتحان کنیم و هنگامی که از شدت روشنی، تیرگی و یا درخشندگی رنگ اطمینان پیدا کردیم آن را برای کل دیوارها به کار ببریم. و همچنین لازم است رنگ انتخابی خود را در همان نوری که قرار است قرار بگیرد، امتحان کنیم.

پیشنهاد پنجم: نورها می توانند روی رنگهایی که در فضا استفاده کردهایم تاثیر گذارند. مثلا، نورهای زرد مقداری گرما و زردی را به رنگ اضافه می کنند. همچنین نور سفید، سبب اضافه شدن مقداری رنگ آبی به بقیه رنگ های موجود در فضا می شود.

پیشنهاد ششم: استفاده از تابلوهای نقاشی باعث ایجاد هماهنگی و هر چه زیباتر شدن فضامی شود. تنها باید در هنگام نصب تابلوها ارتفاع و فاصله استاندارد آنها را در نظر گرفت. برای به دست آوردن ابعاد و اندازه های استاندارد می توانیم از کتاب های مرجع استاندارد استفاده کنیم. 

پیشنهاد هفتم: چنانچه می دانید استفاده از رنگهای تیره و روشن می تواند در بزرگتر و با کوچکتر نمایش دادن فضا به ما کمک کند. به عنوان مثال، رنگ های روشن فضا را بزرگتر و وسیع تر و بر عکس، رنگ های تیره فضا را کوچکتر نشان می دهند.

توصیه ها و پیشنهاداتی برای فضای داخلی اداری و فضای منزل

پیشنهاد هشتم: اگر برای انتخاب، در میان طرح ها و رنگ های گیر کردهایم و نمی توانیم راحت انتخاب کنیم، بهتر است با استفاده از عکاسی از زوایای مختلف فضایی که می خواهیم تغییر دهیم، تصمیم گیری را راحتتر کنیم. در این صورت با ترکیب کردن طرح ها و رنگ های مختلف و همچنین چیدمان مختلف و دیدن آن از زاویه های مختلف دوربین می توانیم ترکیب بندی دلخواه خودمان را ایجاد کنیم. همچنین خیلی ضروری است که در هنگام خرید و انتخاب رنگ، عکس های فضا را به همراه داشته باشیم.

پیشنهاد نهم: اگر در انتخاب و تصمیم گیری بخشی از فضا دچار مشکل و سردرگمی شده ایم، نگذاریم که آن موضوع پروژه ما را فلج کند و به بقیه موارد رسیدگی کنیم. چنانچه می دانیم مدیریت زمان پروژه بخش بسیار مهم و تاثیر گذار در روند انجام پروژه است که طراحان باید بدانند مثلا تردید در انتخاب رنگ نباید باعث عدم حرکت رو به جلو پروژه شود. نگذاریم تردید در تصمیم گیری ما را فلج کند.

پیشنهاد دهم: اگر قصد تغییر دکوراسیون فضا را داریم و لازم است که تعدادی از وسایل قدیمی را به درخواست کارفرما نگه داریم و در پروژه استفاده کنیم کاملا باید به ترکیب بندی جدید فضا و لوازم دقت کنیم. مانع به هم ریخته به نظر رسیدن فضا باشیم و در همخوانی لوازم در کنار هم بسیار دقت کنیم چرا که در غیر این صورت فضایی کاملا آشفته و سردرگم خواهیم داشت.

پیشنهاد یازدهم: اگر علاقه زیاد کارفرما را نسبت به رنگ های خنثی می بینید هیچ مانعی وجود ندارد. در واقع طراحان هستند که با تکنیکهای درست و استاندارد مانع کسل کننده جلوه کردن فضا می شوند. به واسطه نقاشی یک دیوار و یا استفاده از کوسنها و یا تک مبل های راحتی، در فضا با یک رنگ شاد و جسورانه مانع خنثی و کسل کننده بودن فضا شویم. 

توصیه ها و پیشنهاداتی برای فضای داخلی اداری و فضای منزل

پیشنهاد دوازدهم: شاید بزرگترین ترس طراحان مبتدی، انتخاب رنگ است. بدون شک این ترس با تجربه کردن کار رفته رفته کم خواهد شد اما هیچگاه نباید از اهمیت انتخاب رنگ درست غافل شویم. بهتر است همیشه کالیته و چرخه رنگ را در هنگام انتخاب رنگ همراه داشته باشیم.

رنگ آمیزی و انتخاب درست و اصولی رنگ در فضای داخلی:

توصیه اول: اگر لازم است در یک اتاق جذابیت ایجاد کنیم، لازم است از وسایلی که درست همرنگ دیوار است استفاده نکنیم. برای انتخاب رنگ دیوار می بایست لوازم منزل را در نظر بگیریم و با توجه به رنگهای موجود در رنگ ها، رنگ مناسب را انتخاب کنیم. فراموش نکنیم که ترکیبات متنوع با رنگ های متنوع، فضایی پویا و پر انرژی را ایجاد می کند.

توصیه دوم: اگر برای هر اتاق رنگی متفاوتی مد نظر داریم، فضای ما بین اتاق ها مانند راهرو، ورودی ها و راه پله را بهتر است به رنگ خاکستری ملایم باته رنگی از رنگ دیوار اتاق ها در آوریم تا تبادل بصری رنگ ها به یکدیگر نزدیکتر و زیباتر شود.

توصیه سوم: رنگی را که قصد داریم برای فضای خود در نظر بگیریم بهتراست درغالب حجم های متفاوت در فضاها استفاده کنیم. این رنگ می تواند در یک فضا با هویت رنگ غالب، و در فضایی دیگر به عنوان رنگ مغلوب و چاشنی فضا دیده شود.

توصیه چهارم: انتخاب رنگهای مناسب باعث می شودکه فضای اتاق را با نظر کارشناسی بزرگ تر و روشن تر و یا کوچک تر و دنج تر نمایش دهیم. 

توصیه پنجم: بهتر است برای اینکه رنگی که می خواهیم با کیفیت کامل دیده شود، لازم است بتونه کاری و آستری آن را هم از همان رنگ بزنیم. 

توصیه ششم: اگر در قسمت های معماری مشکلی داشتیم و لازم بود پوشانده شود، رنگ های خنثی می توانند نجات دهنده باشند و مشکلات را برطرف نمایند. 

توصیه هفتم: رنگ روشن سقف را بلندتر نمایش می دهد، به همین دلیل اگر سقف کوتاه داریم و حاشیه گچکاری دور تا دور سقف داریم با روشن کردن رنگ سقف و حاشیه آن می توانیم سقف را بلندتر جلوه بدهیم. 

توصیه ها و پیشنهاداتی برای فضای داخلی اداری و فضای منزل

توصیه هشتم: طراحان با تجربه می توانند با تکنیک فاکتور گرفتن از رنگ آمیزی 20 تا 30 سانتی متر مانده به سقف، برای کوتاهتر نمایش دادن سقف های خیلی بلند استفاده کنند. البته تیره کردن سقف می تواند به کوتاه نمایش دادن سقف کمک کند. 

توصیه نهم: این امکان وجود دارد که با رنگ آمیزی دیوار کوتاه به رنگ روشن و دیوارهای بلند به رنگ تیره می توانیم در بلندتر یا کوتاه تر نمایش دادن دیوارها اقدام نماییم.

توصیه دهم: در صورتی که رنگ سقف را سفید انتخاب کرده ایم، بهتر است از همان رنگ سفید در رنگ دیوار استفاده کنیم. این کار باعث می شود که ته مایه رنگ سقف را روی دیوارها داشته باشیم. 

مطالب مرتبط پیشنهادی

قدم های اصولی در طراحی داخلی (5 گام اساسی در طراحی فضا)

ایده هایی خلاقانه جهت صرفه جویی در اشغال فضاهای درونی-سری دوم

«اشتباهاتی رایج» در طراحی دکوراسیون داخلی

منابع:

  1. گیل گریت هانا، عناصر طراحی، ترجمه علی شیرکرمی
  2. پیترل.فیلیپس،ترجمه سلمان یافت آبادی،1394،دیزاین بریف تفهیم نامه طراحی ،چاپ و نشر نظر،چاپ نخست
  3. جیمزاستیون، دیکشنری تخصصی معماری،چاپ دوم
  4. جوزف دچیارو،جولیوس پانرز،مارتین زلنیک،مترجمان امیرحسین سیفی ،محمدرضا بیات،استانداردهای جامع معماری داخلی و طراحی فضا،انتشارات شهر آب
  5. مجله دکومان، رنگ در فضای داخلی، انتشارات نمایشگاه

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا