بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی مبلمان منزل در یک نگاه
بخشهایی که در این مطلب میخوانید عبارتند از:
در روزهای 24 تا 27 مرداد ماه، نمایشگاه بینالمللی تهران میزبان انبوه فعالان صنایع مبلمان و نیز خانوادهها و افرادی که به دنبال یک دکور داخلی زیبا یا اجزائی از آن بودند شد. این نمایشگاه در چهار گروه مجزا مبلمان کلاسیک، مبلمان مدرن و راحتی، مبلمان کودک و نوجوان و گروه تشک در 4 منطقه مختلف از 45000 متر مربع فضای خالص (73000 متر مربع فضای ناخالص) و شامل حدود 30 سالن برگزار شد.
با 4 درصد افزایش مشارکت نسبت به سال گذشته، این نمایشگاه را میتوان بزرگترین نمایشگاه تخصصی در کشور و خاور میانه دانست. هافکس مانند بسیاری از نمایشگاههای قبلی مورد توجه و بررسی کارگشا قرار گرفت. پیش از هر چیز، امکانات رفاهی نمایشگاه و خدمات تدبیر شده توسط ستاد برگزاری نمایشگاه قابل تقدیر بودند که البته در کنار مزایای بسیار، ضعفهایی نیز در رابطه با گرمای بسیار و اطلاع رسانی غرفهها وجود داشت.
این نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته خاصتر بود، بهخصوص به علت کاهش چشمگیر شرکتهای واردکننده و حضور قابل توجه تولیدکنندگان و کارخانجات داخلی. علاوه بر بازدیدکنندگان، غرفهداران نیز از فرصت مغتنم تبادل دانش و ارتباطات و فرصتهای کاری جدید حداکثر استفاده را بردند.
نوآوری و خلاقیت
هرچند برخی از محصولات و حتی برخی دکورهای اجرا شده در غرفهها، نسخه سه بعدی تصاویر آرشیوها، شبکههای اجتماعی مجازی و سایتهای خارجی بودند ولی رشد خلاقانه طرحهای داخلی و نوآوریهای صورتگرفته بر اساس زندگی خانواده ایرانی و انواع نیازهای داخلی و خاص کشورمان، غیرقابل انکار است. تنوع محصولات ارائه شده در این نمایشگاه به حدی بود که علاوه بر سالنهای متعدد، فضای خارجی سالنها نیز تعداد زیادی از غرفههای مستقل جای دهند.
تنوع محصولات و خدمات
بسیاری از غرفههای کوچک و برخی غرفههای بزرگ فروشنده مبلمان منبت سنتی که در بسیاری از خانهها دیده میشود بودند که البته در حال حاضر استان همدان پرچمدار تولید این نوع مبلمان است.
از سوی دیگر غرفههای متعددی نیز مبلمان مدرن و حتی مبلمان به سبک کمینه گرا (minimalist) که در شهرهای بزرگ طرفداران روزافزونی دارد را عرضه میکردند.
در غرفههای بسیاری نیز ـ علاوه بر مبل، یا بهصورت مستقل ـ تختخواب، کمد، بوفه، میزهای مختلف و دیگر لوازم دارای ابعاد بزرگ که بیشتر در خانههای بزرگ قابل استفاده هستند ارائه میشدند.
در دیگر غرفهها محصولات تاشو، جمعشو، مدولار، چندکاربردی و غیره که بهترین گزینه برای آپارتمانها و فضاهای کوچک هستند ارائه میشدند.
غرفههای معدودی البته تولید یا واردکننده مبلمان نبودند اما به واسطه ارتباط زمینه کاریشان در نمایشگاه حضور داشتند که از لوازم دکوراتیو تا قطعات و مواد اولیه مانند روکش مبل و کفی صندلی را میشد در آنها دید. در این میان غرفههایی نیز به تولید سفارشی یا تعمیرات و خدمات مشاوره میپرداختد.
جذابیتهای بصری نمایشگاه
یکی از جذابیتهای این نمایشگاه، سالن مبلمان و دکوراسیون اتاق کودک بود که رنگها و فرمهای جذابی داشت.
هرچند بعضی از آنها را میتوان کپی برابر اصل شبکههایی مثل پینترست یا سایتهای معروف مبل و دکور دانست اما حضور گسترده صنایع مبل و دکور کودک، خبری خوش برای صنعت مبلمان است. البته به عقیده کارگشا، گام بعدی طراحی برای گروهها و قشرهای خاص (معلولین، بانوان باردار و بیماران خاص) یا گروههای سنی خاص (مثل سالمندان و نوجوانان) باشد که کمتر به آنها پرداخته میشود.
جذابیت دیگر این نمایشگاه که نباید از قلم بیفتد، سنگ تمامی بود که برندهای مختلف برای طراحی غرفههای خود گذاشته باشند تا بهعنوان متولیان دکوراسیون، گوشهای از توانمندیهای خود را بهصورت عملی به عرضه گذاشته باشند. میتوان نمایشگاه مبلمان منزل را نمودی چشمگیر از خلاقیت و قدرت طراحی دانست.
برخی غرفهها، به اصطلاح با یک تیر دو نشان را هدف گرفته و از طریق ایجاد فضاهایی مانند یک رستوران یا بار کوچک در بخشی از غرفه، هم دکور مرتبط با آن که محصولی از خودشان بود را ارائه داده بودند و هم غرفهای متفاوت و خاص در نمایشگاه داشتند.
جمعبندی
در مجموع میتوان گفت علیرغم اینکه رنگها تنوع بیشتری نسبت به سالهای گذشته پیدا نکردهاند، اما تغییرات حاضر اقتصادی کشورمان خود را در کاهش تعداد غرفههای واردات مبلمان نشان داده است.
امید کارگشا این است که به موازات این پدیده، شاهد افزایش صادرکنندگان در نمایشگاههای خارجی باشیم و با توجه به گروههای بیشتری از استفادهکنندگان در طراحی و تولید، صنعت مبل ایران را به گزینهای مطرحتر در دنیای صادرات بدل سازیم.