۳ روش تبدیل توالت ایرانی به فرنگی و مراحل اجرایی آن به ترتیب
تبدیل توالت ایرانی به فرنگی دلایل مختلفی میتواند داشته باشد. شاید خانهای چند ساله خریداری کردهاید و قصد بازسازی ساختمان را به شکل اصولی دارید و شاید هم چندان رابطه خوبی با توالت ایرانی نداشته باشید. در هر صورت، تغییر توالت ایرانی به فرنگی برخلاف باور بسیاری نه کار سختی است و نه هزینه آنچنانی میطلبد. در این مقاله از ویکی ساختمون به فرآیند تبدیل توالت ایرانی به توالت فرنگی خواهیم پرداخت.
۳ روش تبدیل توالت ایرانی به فرنگی
اول از همه و قبل از پرداختن به فرآیند این تبدیل، باید عرض کرد که این تبدیل را میتوان به ۳ روش مختلف به سرانجام رساند. در مقاله «طریقه نصب توالت فرنگی چگونه است؟ راهنمای مراحل از صفر تا صد» به طور مفصل به مراحل نصب توالت فرنگی پرداخته شده است.
- تبدیل توالت ایرانی به فرنگی با استفاده از توالتهای آماده
- تبدیل توالت ایرانی به فرنگی بدون تخریب
- تبدیل توالت ایرانی به فرنگی به صورت اصولی و با کمک گرفتن از تخریب
روش اول؛ استفاده از توالتهای آماده
سادهترین روش برای تبدیل یک توالت ایرانی به فرنگی استفاده از توالتهای فرنگی آمادهای است که در شکلها و اندازههای مختلف در بازار موجود هستند. این توالتها که حالت تاشو دارند در مواقع لازم باز شده و به طور مستقیم روی توالت ایرانی قرار میگیرند.
این توالتها درست است که کار راهانداز هستند و در شرایط خاص بهترین گزینه هستند اما دردسرهای خود را دارند. شستشو در هر بار استفاده، آن هم به صورت کاملاً دستی، باز کردن و تا کردن بعد از هر بار استفاده و نشیمنگاههای غیر استاندارد از مهمترین دشواریهای استفاده از این توالت فرنگیهای آماده هستند.
روش دوم؛ تبدیل بدون تخریب
روش دیگری که به منظور تبدیل توالت ایرانی به فرنگی به کار برده میشود، کمی بهتر از روش قبلی و بدون تخریب ساختمان است. این روش بیشتر توسط خانوادههایی استفاده میشود که یا زمان کافی برای تبدیل اصولی ندارند یا به دلایلی قادر به پرداخت هزینه زیاد نیستند.
در روش بدون تخریب، لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی در گودی توالت ایرانی انجام میشود. به این شکل که با استفاده از یک صفحه کامل سطح توالت ایرانی به کلی پوشانده میشود و تنها یک لوله از روی سطح توالت تا درون سوراخ توالت ایرانی به شکلی که مسدود نشود و راه آن کاملاً باز باشد تعبیه میشود.
بیشتر بخوانید: ترمیم شکستگی کاسه توالت چگونه است؟ علت شکستگی آن چیست؟!
مزیت این روش هزینه کم، سادگی و سرعت در اجرای کار و صد البته عدم نیاز به تخریب است. بعد از نصب توالت فرنگی میتوانید توالت ایرانی را مسدود و کاملاً بپوشانید.
یکی از اصلیترین معایب تبدیل توالت ایرانی به فرنگی بدون تخریب، امکان ظهور آلودگی در محیط دستشویی است. به دلیل اینکه در حالت تبدیل توالت بدون تخریب نوع لوله کشی به طور کامل عوض نشده و فقط به وسیله یک لوله چاه توالت ایرانی به فرنگی متصل میشود، این امر میتواند بروز آلودگی را افزایش دهد، زیرا نحوه لوله کشی دو نوع توالت با هم متفاوت هستند. آلودگیهایی نظیر بروز مشکلات قارچی و ویروسی و انگل از جمله مشکلات احتمالی هستند. به همین دلیل اگر قصد تغییر توالت را به طور دائمی دارید، بهتر است کل ساختار را تغییر دهیم.
از طرفی هم تغییر توالت ایرانی به فرنگی بدون ایجاد خرابی میتواند مشکلات دیگری را نیز با خود همراه داشته باشد. یکی از مشکلات آن عدم دسترسی فیزیکی و بصری به بخش پوشانده شده توالت ایرانی است.
هنگامی که توالت ایرانی را به طور کامل میپوشانید، دیگر به آن دسترسی ندارید و در صورت بروز آلودگی احتمالی در آنجا که بسیار مستعد نیز است، ممکن است تا مدتها متوجه این آلودگی نشوید. در چنین شرایطی تنها زمانی از آن مطلع شوید که آسیبهایی از آن به شما وارد شده باشد.
روش سوم، روش اصولی با تخریب
بهترین و اصولیترین روش به منظور تبدیل توالت ایرانی به فرنگی استفاده از تخریب و برداشتن کامل توالت ایرانی است. این روش اگرچه هم زمانبر و هم هزینهبر است اما بهترین و دلخواهترین نتیجه ممکن را ایجاد میکند. برای این کار اغلب اوقات به ۲ روش زیر عمل میکنند:
- روش اول؛ ساختار توالت ایرانی به طور کلی تخریب و نصب توالت فرنگی با استفاده از لوله کشی مجدد و مناسب صورت میگیرد.
- روش دوم؛ کف توالت با دقت تا رسیدن به سطح عایق بندی شده یا همان قیرگونی تخریب و کنده میشود. لوله کشیهای قدیمی تخریب نمیشوند.
مراحل تبدیل توالت ایرانی به فرنگی
فرآیند تبدیل اصولی توالت ایرانی به توالت فرنگی با استفاده از تخریب را میتوان در چند مرحله که در زیر تشریح شده است، خلاصه کرد:
مرحله اول: بررسی توالت ایرانی
اولین گام در گذار به توالتهای فرنگی این است که ساختار توالت ایرانی را به طور کامل بررسی کرد و محل دقیق شیرها و لولهکشیها مشخص شود. طی بررسی ممکن است مشخص شود که نیاز به برداشتن کاشی و سرامیک قبلی است یا خیر.
مرحله دوم: برداشتن کاسه توالت ایرانی
برداشتن کاسه توالت ایرانی میتواند با تخریب کم یا زیاد همراه باشد که این موضوع با بررسیهایی که در مرحله قبل صورت گرفته است مشخص خواهد شد.
برداشتن اغلب با کندن کاشی و سرامیکها و سپس کندن حاشیه کاسه توالت ایرانی تا عمق مشخص به پیش میرود. حال تخریب میتواند با لوله کشی مجدد همراه باشد یا از لولهکشیهای از قبل موجود استفاده شود که این موضوع هم در مرحله بررسی مشخص خواهد شد.
مرحله سوم: انسداد لولههای فاضلاب
بعد از برداشتن کاسه توالت ایرانی، قبل از انجام هر کاری باید تمامی مجاری فاضلاب به طور کامل مسدود شوند تا از هر گونه گرفتگی در اثر ریزش مصالح و تفالههای ساختمانی جلوگیری شود.
مرحله چهارم: لوله کشی
بعد از مسدود کردن مجاری فاضلاب، نوبت به مشخص کردن سیستم لوله کشی است. اگر نیاز به لوله کشی مجدد باشد باید با در نظر گرفتن جانمایی توالت فرنگی صورت گیرد. لوله مربوط به توالت فرنگی با دو زانوی ۴۵ درجه جدا شده و سیفون نصب میشود.
در صورتی که نیازی به تغییر و نوسازی سیستم لوله کشی نبود، میتواند تمهیدات لازم از جمله اطمینان از آسیب ندیدن حین تخریب کف توالت، از آن دوباره استفاده کرد.
مرحله پنجم: عایق کاری
در مواقعی که به تخریب کامل کف توالت اقدام میشود، باید حتماً نسبت به عایق کاری مجدد اقدام شود؛ زیرا کوچکترین آسیب به لایه عایق میتواند به تدریج مشکلات بزرگتری در پی داشته باشد.
مرحله ششم: جانمایی توالت فرنگی
در گام بعد از تبدیل توالت ایرانی به فرنگی با توجه به بررسیهایی که از پیش صورت گرفته است و همچنین سیستم لوله کشی نصب شده است، نسبت به قرار دادن کاسه توالت فرنگی در جای مشخص شده اقدام میشود.
مرحله هفتم: نصب کفپوش
بعد از جانمایی و مشخص کردن محل دقیق کاسه توالت فرنگی، باید عملیات کاشی کاری مجدد یا نصب هر کفپوشی که مد نظر است را شروع کرد.
مرحله هشتم: آب بندی کردن
بعد از کاشی کاری و نصب کفپوش نوبت به آب بندی کردن میرسد. عملیات آب بندی باید با دقت در خصوص توالت فرنگی و همچنین کفپوش استفاده شده، اجرا شود.
نکات مهم در تبدیل توالت ایرانی و فرنگی
- بسته به نیاز و بودجهای که در اختیار دارید، یکی از سه روش بالا را انتخاب کنید.
- در روش تبدیل بدون تخریب، نظافت پیوسته بسیار مهم است و باید با دقت صورت گیرد.
- حین تخریب در صورتی که قصد استفاده مجدد لوله کشی را دارید باید از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید.
- به هنگام خرید توالت فرنگی به محتویات داخل پکیج توجه کنید که حتماً سالم باشد.
- نصب بوگیر توالت فرنگی روی فاضلاب فراموش نشود.
- حداکثر ۱۲ ساعت بعد از نصب توالت فرنگی از آن استفاده نکنید.
نصاب توالت فرنگی از کجا پیدا کنیم؟
بسترهای آنلاینی که در خصوص نصب و اجرای سیستم توالت فرنگی فعالیت میکنند، مجریان متخصص و کاربلدی را در اختیار شما قرار میدهند. در کارگشا به عنوان سامانه تخصصی خدمات ساختمانی، با چند کلیک ساده در تاسیسات مکانیکی ساختمان میتوانید تغییرات مدنظر را اعمال کنید.
سخن آخر
تبدیل توالت ایرانی به فرنگی میتواند دلایل خاص هر خانواده را داشته باشد. سه روش برای این تغییر و تبدیل وجود دارد که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند. در این مقاله به مراحل تبدیل اصولی توالت ایرانی به توالت فرنگی پرداخت شد.