کنترل پیش بینی شده ساختمان بمنظور بهینه سازی عملکرد انرژی
مراکز تجاری و ساختمان های اقامتی حدود یک سوم انرژی کل جهان را مصرف میکنند که در این میان سیستم سرمایشی/ گرمایشی ساختمانها بیشترین مصرف انرژی را دارا می باشد. حتی در زمان اوج قیمت این انرژی ها نیز باید بالاترین سهم انرژی در بخش سرمایش/ گرمایش ساختمانها بایستی هزینه گردد.
کنترل پیش بینی شده ساختمان (PBC) ، مدیریت و بهره وری انرژی بوسیله پیش بینی های دوره ای و واکنش به تغییرات آب و هوایی، تابش خورشید و تجهیزات سرمایش/ گرمایشی را بهتر می سازد. زیرا آب و هوا و بارهای سرمایشی/گرمایشی بطور کلی در طول روز تغییر می کنند. پیش بینی هوشمندانه میتواند تاثیرمعنادار و عمیقی در این فرایند داشته باشد.
معرفی:
کنترل پیش بینی شده ساختمان میتواند در کاهش هزینه انرژی سرمایش/گرمایشی ساختمان از منفی 10 تا 25 درصد با افزایش آرامش و راحتی ساکنین موثر باشد. مدیریت انرژی پیش بینی شده شامل تجزیه و تحلیل های پیش بینی شده و اطلاعات انرژی جهت عملکرد ساختمان در زمان های واقعی میباشد و کنترل های پیش بینی شده، از این داده ها برای بهبود عملکرد ساختمان و کاهش انرژی مصرفی، قیمتها و کاهش اثر گازهای گلخانه ای استفاده می کند. این روش یک تکنولوژی کنترل نظارتی است و بطور مداوم در مدت زمان های کوتاه برای پیش بینی میزان انرژی دریافتی از خورشیدی، وضعیت آب و هوا به روزرسانی شده و نقش قابل توجهی در عملکرد انرژی ساختمان دارند.این سیستم همچنین به روزرسانی ست پوینت های سیستم مدیریت انرژی ساختمان شما را در هر بازه زمان مثلاً 15 دقیقه بمنظور بهبود گرمایش ساختمان، عملکرد اجرایی سیستم تهویه مطبوع بروزرسانی میکند. خدمات PBC مصرف انرژی ساختمان، هزینه های اجرایی و تاثیر کربن ها را کاهش داده و در راستای راحتی و آرامش ساکنین گام برمیدارد.
PBC چگونه عمل می کند؟
گام نخست : پیش بینی آب و هوا در سایت ها و سطوح ساختمانی (دیوارها، سقف ها ) در زمان های واقعی.
PBC در ساختمان از تعدادی مدل های پیش بینی آب و هوایی بمنظور دسترسی به مجموعه ای از مشاهدات آب و هوایی استفاده کرده و این شامل مدل های سه بعدی از ساختمان اجرا شده و تجزیه و تحلیل این اطلاعات با با تصویرهای fisheye (لنزهای چشم ماهی که حداکثر زاویه دید را میتوان در آن ها دید) و توجه به موانع تابش خورشید در سطوح و لایه های مختلف ساختمان می باشد.
گام دوم : مدل انرژی ساختمان
در پاسخ به آب و هوای پیش بینی شده و وضعیت اقامت ساکنین ساختمان، سیستم PBC که شامل یک هوش مصنوعی برپایه مدل انرژی ساختمان بوده، رابطه بین عوامل جاری (مثل متغیرهای کنترل، آب و هوای محیط، ساکنان ساختمان و بارهای الکتریکی) و میزان انرژی مصرفی در ساختمان را مورد تحلیل قرار میدهد.
گام سوم : تولید ست پوینت کنترل که عملکرد انرژی ساختمان را بهبود می بخشد.
سیستم PBC به عنوان یک هوش مصنوعی بر پایه بهبود، بمنظور مشخص نمودن بهترین سناریو برای عملکرد سیستم های تهویه مطبوع و مصرف انرژی ساختمان بکار میرود. فرایندهای روند بهینه سازی برپایه مناسب نگه داشتن دما در کلیه بخش های حرارتی ساختمان، در زمانیکه هزینه و مصرف کلی انرژی به حداقل خود میرسد، می باشد. از دیگر شاخص های بهینه سازی میتوان به میزان استفاده از زمان های فعال بودن تجهیزات و شارژهای درخواستی و الزامات پاسخ به درخواست ساکنین اشاره نمود.
ویژگی های منحصربفرد:
- پیش بینی تابش نورخورشید و شرایط جاری آب و هوایی در سایت ساختمانی
- پیش بینی تابش نورخورشید در دیوارها و سقف های ساختمان، کلیه موانع تابش خورشید، روزهای صاف و روزهای ابری
- هوش مصنوعی بر پایه پیش بینی مصرف انرژی ساختمان در زمان های واقعی
- بعنوان مغز متفکر خانه شما، خدمات PBC در راستای سناریوهای مصرف انرژی طبق شرایط واقعی و انتخاب بهترین سناریو جهت راحتی و آسایش و حداقل نمودن مصرف انرژی می باشد.
مزایا:
- کاهش هزینه انرژی سیستم های تهویه مطبوع بالغ بر 20 درصد برای مالک ساختمان
- بهبود راحتی و آرامش فردی در مناطق حرارتی مختلف ساختمان
- تحلیل های اجرایی انرژی ساختمان برای مدیریت بهتر ساختمان
- گواهینامه حمایتی LEED
- گزارشی روشن از عملکرد ساختمان در کاهش میزان تاثیر گازهای گلخانه ای
تجارت بدون ریسک
- عدم هزینه برای شروع
- عدم نیاز به خرید سخت افزار جدید
- دسترسی به تامین کننده خدمات و مدیریت
- کاهش آنی هزینه ها
- از اولین پیش نیازها برای نصب PBC ، داشتن یک سیستم هوشمند اتوماسیون ساختمان و اندازه گیری مصرف انرژی حرارتی و الکتریکی ساختمان می باشد.
مطالعه موردی : ساختمان کامپل مونا، دانشگاه دالهاوس. هالیفاکس
مشخصات ساختمان:
- اتمام ساخت : سپتامبر 2010
- مساحت : 100.000 متر مربع
- استاندارد ساخت :گواهی طلایی LEED
- سیستم سرمایشی گرمایشی: پمپ حرارتی توزیع شده
- منابع انرژی : موتورخانه مرکزی و روشنایی
- دستاوردهای کنترل پیش بینی شده ساختمان به کمک این سیستم رسیدن به 21% الی 28% کاهش هزینه مصرف انرژی بوده است.