کاربرد چوب پنبه در مبلمان و دکوراسیون داخلی
در این مطلب می خوانید:
سایز و قیمت چوب پنبه ورقه ای در ایران
استفاده از چوب پنبه در دکوراسیون داخلی و مصارف خانگی
مبلمان و محصولات خانگی مرتبط با آن به دلیل تنوع در مواد اولیه مورد استفاده، از گوناگونی بسیاری برخوردار هستند. برخی از پلاستیک، سنگ، فلز، رزین، شیشه، چوب و … ساخته شده اند. اما در پیرامون ما مواد و فرآورده هایی هستند که اغلب تصور می شود که کاربرد زیادی در مصارف ساختمانی و خانگی ندارند.
درحالی که این مواد می توانند به اندازه ای قدرتمند باشند که بتوانند صنعت ساختمان، مبلمان و دکوراسیون را دگرگون کنند.
در این مقاله کارگشا قصد دارد شما را با چوب پنبه به عنوان یکی از این مواد دوست دار محیط زیست آشنا کند که مطمئنا نام آن را زیاد شنیده اید اما از مزایا و کاربردهای جالب آن بی خبر هستید. زیرا بیشتر مردم در ابتدا تصویری که از چوب پنبه دارند صرفا یک درب بطری یا تابلوی اعلانات در یک اتاق کاری بوده در صورتیکه این ماده می تواند گامی فراتر گذاشته و بنا به تقاضا، و نیاز مردم، برش و فرم داده شده تا به محصولات زیبا و کاربردی در منزل تبدیل شود. به طوریکه اصلا نمی توانید تصور کنید که این ماده تا این اندازه می تواند قدرتمند و زیبا باشد.
در ادامه با ما همراه باشید تا با چوب پنبه، مزایا و کاربردهای آن در ساخت انواع اجزای دکوراسیون داخلی و مبلمان منزل بیشتر آشنا شوید.
چوب پنبه یا متریال سبز:
چوب پنبه یک ماده باور نکردنی با ریشه های طبیعی است که به دلیل خاصیت بازگشت پذیری به محیط زیست، لقب متریال سبز به آن داده شده است. این ماده سبک با داشتن خواصی چون انعطاف پذیری، ضد آب و حریق بودن، نه تنها به یکی از محصولات پرطرفدار صنعت ساختمان تبدیل شده بلکه توانسته در دکوراسیون داخلی و مبلمان نیز جایگاه ویژهای به خود اختصاص دهد.
چوب پنبه در واقع از پوسته مرده درخت بلوط که اغلب بیش از ۲۰۰ سال زندگی می کنند برداشت می شود. بدین صورت که پس از پوست کندن، چوب پنبه را به مدت چند هفته روی هم انبار می کنند تا خشک شود. سپس آن را می جوشانند تا نرم شده و در نهایت آن را به شکل ورقه های مسطح و هموار برش داده و پهن می کنند تا خشک شود و پس ازخشک شدن، به صورت تخته های پهنی به سراسر جهان صادر می کنند.
جالب است بدانید هر درخت بلوط بعداز ۲۵ سال اولین چوب پنبه خود را تولید می کند و پس از آن هر ۹ سال یکبار چوب پنبه ای با نهایت کیفیت بار می آورد. عمر این درخت ها ۱۵۰ سال است و هر درخت در طول عمرش فقط ۱۵ بار محصول تولید می کند.
کشور پرتغال با داشتن تقریبا ۱ میلیون هکتار جنگل چوب پنبه بزرگترین تامین کننده چوب پنبه در جهان است که تولید بیش از ۵۳٪ کل صادرات چوب پنبه و محصولات مرتبط به آن را تولید می کند.
مزایای چوپ پنبه:
۱- چوب پنبه ۱۰۰ درصد طبیعی و ارگانیک بوده و کاملا قابل بازیافت است.
۲- چوب پنبه از آب سبک تر بوده و آب نمی تواند در بافت های آن نفوذ کند و این موضوع سبب شناور ماندن بر روی آب و فرو نرفتن در آب می شود.
۳- بیش از ۵۰ درصد از حجم چوب پنبه را هوا تشکیل می دهد و به همین خاطر این ماده بسیار سبک و نرم بوده و برش و شکل دهی به آن بسیار ساده صورت می گیرد .
۴- به دلیل وزن بسیار سبک و چگالی بسیار کمی که دارد به راحتی قابل استفاده و شکل دادن است.
۵- تمام الیاف چوب پنبه گیاهی هستند و به همین خاطر هیچگونه عنصر شمیایی و صنعتی در آن وجود ندارد.
۶- چوب پنـبه عایق صـدا می باشد.
۷- چوب پنبه در انتقال حرارت، بسیار مقاوم است.
۸- در صورت آتش گرفتن، چوب پنبه گازهای سمی را آزاد نمی کند.
مشخصات فنی:
۱- قابلیت بازیافت: ۱۰۰%
۲- عایق حرارتی: بین ۰٫۰۳۶/۰٫۰۳۸ W/mk
۳- سطح رطوبت: حداکثر ۸%
۴- ضریب جذب صدا: ۰٫۳۳/۰٫۳۵
۵- جذب آب: حداکثر ۰٫۳ kg /m²
۶- مقاومت در برابر آتش: Euro class “E” – EN 13501 – ۱
۷- طول عمر: عملا نامحدود است (اما آزمون های رسمی بین ۴۵ و ۵۰ سال نشان می دهد).
۸- عایق صوتی: ۲۰dB LF – ۴۰ dB MF – ۳۰dB HF
۹- سرعت انتقال صدا: ۵۰ متر بر ثانیه
۱۰- حد تحمل دما: بین (-) ۱۸۰ºC / (+) ۱۲۰ºC
انواع چوب پنبه:
چوب پنبه ها هم مانند تمام مواد و مصالح دیگر دارای انواع مختلفی هستند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- چوب پنبه طبیعی:
چوب پنبه طبیعی یکی از پر کاربرد ترین انواع چوب پنبه ها هستند که به صورت ورقه های فشرده شده در طراحی و ساخت مبلمان و وسایل و لوازم دکوری، ماکت سازی، محصولات دارو سازی، آزمایشگاها، پوشش کف و سقف و .. استفاده می کنند.
سایز و قیمت چوب پنبه ورقه ای در ایران:
چوب پنبه یک میل، ابعاد ۹۰*۶۰ = ۱۱۰٫۰۰۰ (ریال)
چوب پنبه دو میل، ابعاد ۹۰*۶۰ = ۲۲۰٫۰۰۰ (ریال)
چوب پنبه سه میل، ابعاد۹۰*۶۰ = ۳۳۰٫۰۰۰ (ریال)
چوب پنبه چهار میل، ابعاد۹۰*۶۰ = ۴۴۰٫۰۰۰ (ریال)
چوب پنبه پنج میل، ابعاد۹۰*۶۰ = ۵۵۰٫۰۰۰ (ریال)
چوب پنبه شش میل، ابعاد۹۰*۶۰ = ۶۶۰٫۰۰۰ (ریال)
۲- چوب پنبه عایقی (آکوستیک):
همان طور که از اسم این نوع چـوب پنبه ها معلوم است، از آن ها می توان برای عایق کردن فضاهای مختلف در برابر حرارت و رطوبت استفاده کرد.
۳- چوب پنبه لاستیکی:
چوب پنبه لاستیکی از دانه های چوب پنبه و لاستیک تشکیل شده است که این ترکیب خاصیت ارتجاعی ایجاد کرده و محصولی را بوجود میاورد که فشردگی و انعطاف پذیری فوق العاده ای دارد. از این ورقه ها در اشکال مختلفی چون واشر در ماشین سازی، آب بند روغن، حرارت و همچین جهت عایق کاری شیشه ها استفاده می شود. اما شایع ترین و مهم ترین کاربرد چوب پنبه به عنوان درزگیر درساخت درپوش بطری ها و بشکه های شراب و مایعات شیمیایی در آزمایشگاه ها می باشد.
استفاده از چوب پنبه در دکوراسیون داخلی و مصارف خانگی:
چوب پنبه دارای ویژگی های خارق العاده ای است که هیچ محصول چوبی در حوزه مبلمان و دکوراسیون نمی تواند با آن رقابت کند از جمله این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پایداری و سازگاری چوب پنبه با محیط زیست است زیرا بدون اینکه آسیبی به درختان برسد یا درختی بریده شود، تولید شده و تجدید پذیر است.
- چوب پنبه جایگزین مناسبی برای مواد صنعتی مانند پلاستیک ها و مواد گران قیمتی همچون فلزات بوده و نیازی به روش های تولید شیمیایی و زیست تخریب ندارد.
- چوب پنبه به دلیل خاصیت خم شدن وانعطاف پذیری، قابلیت ماشینکاری و فرم پذیری بالایی داشته و به همین دلیل می توان با آن محصولاتی را خلق کرد که با چوب طبیعی غیر ممکن است.
- چوب پنبه دارای ویژگی های مقاومت حرارتی، صوتی و ارتعاشی است که آن را یک ماده ایده آل برای استفاده در طراحی داخلی می کند.
بنابراین امروزه از چوب پنبه ها برای ساخت وسایل متنوعی در صنعت خانگی استفاده می شود، لوازمی از قبیل:
ممنون از مقاله شما فقط اگه میشه منابع هم ذکر کنید
سپاس
باسلام ، مطلب خیلی خوب ومفیدی بود.دست شمادردنکنه.بهتره بیشترروی آموزش وشناسایی این متریال فوق العاده ، سرمایه گذاری کنندتاهم اشتغالزایی بشه وهم از تخریب محیط زیست وافزایش زباله وگازهای گلخانه ای جلوگیری شود