مقالات کارگشا

چگونه دیوار مشترک را عایق صوتی کنیم؟ معرفی بهترین روش ها

مشکل انتقال صدا بین واحدهای یک طبقه از آپارتمان، از مشکلاتی است ساکنان با آن روبرو هستند. انتقال صدای تلویزیون، صحبت کردن، صدای باز و بسته کردن در و … می‌تواند به راحتی به واحد مجاور انتقال پیدا کند. بسیاری از خریداران با عایق کاری دیوارهای مشترک این مشکل را حل می‌کنند. در این مقاله از کارگشا با ما همراه باشید تا سرفصل‌هایی نظیر اینکه چگونه دیوار مشترک را عایق صوتی کنیم، صدا چیست و چگونه منتقل می‌شود، چه عایق‌های صوتی در بازار وجود دارند و کدام یک بهتر هستند را مورد بررسی قرار دهیم.

صدا چیست و چگونه منتقل می‌شود؟

صدا در علم فیزیک به ارتعاش مکانیکی یک محیط گازی، مایع و جامد است. صدا یک نوع انرژی مکانیکی است و هنگامی در فیزیک، صدا عبارت است از ارتعاش مکانیکی یک فضای گازی، مایع و یا جامد ارتجاعی. صدا نوعی انگار نیروی مکانیکی محسوب می‌شود که هنگام ذرات حول محور مرکز ثقل خود نوسان می‌کنند.

به‌طورکلی صدا از طریق مکانیسم هوابرد (Airborne) و پیکره‌ای (Impact) منتقل می‌شود. در مکانیسم انتقال از طریق هوا، صدا مستقیم از طریق هوا منقل می‌شود مانند صدای ماشین، حرف زدن، صدای تلویزیون آپارتمان کناری و …، ولی در مکانیسم پیکره‌ای صدا از طریق اشیاء مانند صدای بستن در آپارتمان کناری، صدا راه رفتن آپارتمان بالایی و … انتقال پیدا می‌کند.

برای عایق کردن یک آپارتمان باید همه مکانیسم‌های انتقال صدا در نظر گرفته شود، مثلاً اگر خانه شما در نزدیکی خیابان است و صدای بیرون مزاحمت ایجاد می‌کند. نه تنها باید دیوارها، سقف و کف بلکه پنجره‌ها را نیز عایق صوتی کنید تا از ورود صدا از هر مکانیسمی جلوگیری کرده یا حداقل شدت آن را کاهش دهید.

انواع عایق‌های صوتی دیوار مشترک

به‌طورکلی در روش‌های عایق کاری سننی از پشم سنگ باضخامت‌های زیاد استفاده می‌شد ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی عایق‌های پلی ارتان، پلی اتیلن و الاستومتری تقریباً جای پشم سنگ را گرفته‌اند. در ادامه به معرفی هر یک از عایق‌ها پرداخته شده است.

عایق الاستومتری

عایق‌های صوتی دو رو صاف چسب‌دار و عایق‌های شانه تخم مرغی از جمله عایق‌های الاستومتری هستند که برای نصب نیاز به چسب کاری نداشته و سریع اجرا می‌شوند. این عایق‌ها ضریب جذب بالا و انتقال پایین دارند و برای کاهش شدت صدای محیط‌های پر سر و صدای صنعتی، ساختمانی، دیوارهای مشترک، سقف، کف و … مناسب هستند.

انواع عایق های صوتی دیوار مشترک

عایق‌های الاستومتری به دلیل سیستم سلول بسته‌ای که دارند عایق برودت و حرارت نیز به حساب می‌آیند و به صورت رول به فروش می‌رسند. نصب آسان این عایق‌ها دلیل محبوبیت آن‌ها است. با اندازه گیری دقیق محل مورد نیاز به عایق، بریدن عایق با استفاده از قیچی یا کاتر و کندن برچسب پشت آن و چسباندن عایق روی دیوار نصب این عایق انجام می‌شود.

ازآنجایی‌که رنگ این عایق‌ها سیاه است و با وارد شدن صدمه به آن‌ها خاصیت عایق خود را از دست می‌دهند، بهتر است پس از اجرای عایق از کناف، پنل گچی، ام دی اف، لمینت یا کامپوزیت روی آن پوشانده شود. ضخامت عایق‌های الاستومتری دو رو صاف چسب‌دار به اندازه 2 سانتی‌متر و عایق‌های شانه تخم مرغی از 2 تا 5 سانتی‌متر است و فضای زیادی اشغال نمی‌کند. در صورت بالا بودن شدت صدا، می‌توان از دو لایه عایق دو رو صاف چسب‌دار استفاده کرد ولی باید میزان اشغال فضا را نیز در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: چگونه پنجره را عایق صدا کنیم؟ از روش های ساده تا اجرای تخصصی

عایق پلی اتیلن

حتماً هنگام اسباب کشی از رول‌های پلی اتیلن برای جلوگیری از صدمه به وسایل استفاده کرده‌اید، این فوم‌ها گزینه مناسبی برای عایق صوتی کردن دیوار مشترک بین واحدهای آپارتمانی هستند. بهتر است در حین ساخت دیوار مشترک بین واحدها از این فوم استفاده کرد. البته استفاده از آن نیز پس از ساخت امکان پذیر است. پوشاندن دیوار با فوم پلی اتیلن و سپس اجرای گچ، کناف و … برای پوشاندن فوم مورد نیاز است.

انواع عایق های صوتی دیوار مشترک

عایق پلی ارتان

پلی ارتان یک از عایق‌های پر مصرف صوت، برودت و حرارت در ایران به حساب می‌آید. اجرای پلی ارتان مایع پس از اجرای دیوار به منظور عایق کاری، استفاده از ساندویچ پنل‌های بتنی برای ساخت دیوار و استفاده از پلی ارتان جامد بین حفره‌های سفال‌هایی که دیوار از آن‌ها ساخته شده است یا اجرای پنل‌های پلی ارتان در سقف و کف آپارتمان از راه‌های رایج استفاده از آن است که همگی در مرحله حین ساخت کاربرد دارد.

عایق پشم سنگ

پشم سنگ از جمله عایق‌های قدیمی برای برودت، حرارت و صوت است. اشغال فضای زیاد، مشکلات تنفسی، صدمات زیست محیطی، از دست دادن خاصیت عایق بودن پس از مدتی و نیاز به تعویض و اجرای سخت و وقت گیر باعث شده است تا استقبال از این عایق کاهش پیدا کند ولی با این حال به دلیل قیمت بسیار پایین آن نسبت به سایر عایق‌ها، طرفدارانی دارد.

عایق پشم سنگ

پنل‌های آکوستیک

از پرهزینه‌ترین عایق‌های صورتی می‌توان به پنل‌های آکوستیک دکوراتیو اشاره کرد. این پنل‌ها با داشتن ویژگی عایق صدا، نصب آسان، عدم نیاز به اجرای روکار و پوشاندن پنل ها طرفداران زیادی دارد. این پنل‌ها تنوع زیادی جهت استفاده در دیوار، سقف و کف دارند و ازآنجایی‌که ظاهر خوبی دارند و دکوراتیو محسوب می‌شوند، هزینه اجرای کناف، پنل گچی و … را لازم ندارند.

پنل های آکوستیک

راه‌های کم هزینه عایق کردن دیوار مشترک

اگر دیوار مشترک شما در سالن پذیرایی است، بهترین راه برای عایق کردن دیوار این است که با استفاده از کناف و مواردی مانند سنگ آنتیک به تزیین دیوار پرداخته و یک استند برای گذاشتن تلویزیون در آن قسمت انجام دهید. با این کار هم تزیینی در خانه انجام داده‌اید و هم از صدای آزار دهنده همسایه کناری کاسته‌اید.

اگر دیوار مشترک در اتاق خواب است. توصیه می‌شود با قرار دادن کتابخانه یا تابلوهای بزرگ قرار دادن کمد و وسایل دیگر از انتقال صدا جلوگیری کنید. اگر اتاق متراژ بالایی دارد، می‌توان روی دیوار مشترک را کمد دیواری اجرا کرد تا انتقال صدا کاهش پیدا کند.

اگر از دیوار مرتبط به ورودی خانه و در آن انتقال صدا وجود دارد، بهتر است یا از درهای عایق صدا استفاده کنید، یا نسبت به درزگیری در ورودی اقدام کنید، از سطوح شیب‌دار پی وی سی و ام دی اف برای زیر در پر کردن فاصله موجود استفاده کنید و یا اگر امکان این وجود دارد که دیواری ساخته و قسمت ورودی را از سالن پذیرایی یا حال جدا کنید.

سخن آخر

برای یافتن مجری عایق‌های صدا، برودت و حرارت به کارگشا مراجعه کنید. در صفحه ثبت سفارش، با جست و جوی مجری عایق کاری، در بین فهرستی از افراد، گروه‌ها و شرکت‌ها، یکی را انتخاب کرده و درخواست خود را ثبت کنید. شرکت کارگشا همواره رضایت مشتریان خود را اولویت کار خود قرار می‌دهد و همیشه شرکت‌های معتبر در زمینه خدمات ساختمانی را به مخاطبان خود معرفی می‌کند.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا