مهاربندی جداره های گود توسط المانهای کششی
مهاربندی توسط المانهای کششی
در این روش که بیشتر در مناطق شهری استفاده می گردد، قبل از عملیات گودبرداری اقدام به کوبیدن شمع هایی با پروفیل های معمول فولادی به صورت ستونهای پیوسته درون خاک می نمایند. فاصله این پروفیلها با در نظر گرفتن عمق خاکبرداری مورد نیاز، سایز پروفیلهای عمودی و نیز نوع خاک محل پروژه ، بین 2 الی 4 متر می باشد. کوبیدن شمع تا عمق محاسبه شده پایین تر از تراز کف گود ادامه می یابد تا پس از خاکبرداری ستونها قادر به خود ایستایی و مقاومت در برابر فشار خاک را داشته باشند.
پس از قراردادن پروفیل های عمودی داخل خاک اقدام به خاکبرداری می نمایند و بصورت مرحله به مرحله و بعد از کمی پیشرفت عملیات خاکبرداری، پنل های چوبی، بتنی و یا فلزی را مابین ستونهای عمودی قرار می دهند تا از ریزیش خاک به داخل گود جلوگیری نماید.
این عملیات ادامه پیدا می کند و در هر مرحله قطعات افقی قرار گرفته در تراز های بالاتر به سمت پایین هدایت شده و روی آن با قطعات افقی جدید پوشانده می شود تا گود برداری به اتمام برسد.
در هنگام طی نمودن هر مرحله با توجه به فضای بین قطعات افقی و خاک پشت آن اقدامات لازم جهت پرکردن این فضا بوسیله مواد پرکننده ای که خاصیت زهکش را نیز داشته باشد و همچنین تزریق دوغاب سیمان به خاک پشت دیوار و یا در صورت نیاز اجرای عملیات نیلینگ انجام می شود.
در صورتی که عمق گودبرداری بیشتر از حد استاندارد و توان مقاومتی پروفیل های عمودی باشد، بوسیله پروفیل های فولادی نرمال بصورت افقی، ستونهای عمودی را به یکدیگر متصل می نمایند و مقاومت لازم را با ایجاد یک کلاف پیوسته ایجاد می نمایند.
عملیات فوق مرحله به مرحله تا جایی ادامه می یابد تا به تراز مطلوب جهت تکمیل خاکبرداری برسند.
مطالب مرتبط با این مقاله را در کارگشا دنبال کنید:
- آشنایی با گودبرداری
- چک لیست عملیات خاکبرداری
- چک لیست بازرسی ماشین آلات
- لیست شرکت های تولید کننده ماشین آلات ساختمانی
- قرارداد مقاطعه کاری گودبرداری و پی کنی
- قرارداد مقاطعه کاری زهکشی و آب بندی گود
- موافقتنامه و شرایط عمومی قراردادهای خدمات ژئوفیزیک
- آشنایی بیشتر با عملیات خاکی
- 3 پارامتر تاثیرگذار در انتخاب ماشین آلات ساختمانی
- نقشه های اجرایی سازه نگهبان خرپایی
- استفاده از قرارداد امانی جهت تجهیز اجرای عملیات گودبرداری
- قرارداد مقاطعه کاری اجرای دیوار حائل
- راهنمای طراحی دیوار حائل
- چک لیست زهکشی پشت دیوار حائل
به منظور آشنایی بیشتر با این مبحث و رسیدن به جواب سوالات خود و یا ارائه هر گونه انتقاد و پیشنهاد به بخش مشاوره آنلاین کارگشا مراجعه فرمایید.
منبع : دپارتمان اجرا سامانه جامع صنعت ساختمان (کارگشا)