معایب پنجره دوجداره ریلی : 5 ایراد مهم پنجره‌های دوجداره ریلی را بشناسید

یکی از انواع پنجره‌ها، پنجره دوجداره ریلی است، این متریال ساختمانی نیز مانند هر متریال دیگر معایب و مزایایی دارد. در این مقاله قصد داریم معایب پنجره دوجداره ریلی را بررسی کنیم، برای بررسی معایب پنجره دوجداره ریلی ابتدا بایستی به معرفی این پنجره‌ها بپردازیم، با ویکی‌ساختمون همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: معرفی انواع پنجره، پروفیل + شیشه و استایل‌های آن

پنجره دوجداره ریلی چیست؟

برای تعریف پنجره دوجداره ریلی ابتدا به پنجره‌های دوجداره می‌پردازیم:

پنجره دوجداره

پنجره‌های دوجداره، از قاب و دو جداره شیشه که به موازات هم قرار گرفته‌اند، تشکیل می‌شوند، فضای خالی بین شیشه‌ها را با گازهایی مثل آرگون و کریپتون پر می‌کنند تا انتقال حرارت و صوت را کاهش دهند. گاز آرگون غیرقابل اشتعال، بدون بو و بدون مزه است و تولید آسانی دارد، بنابراین برای پر کردن فضای بین شیشه‌های دوجداره بهترین انتخاب می‌باشد. قاب پنجره دوجداره می‌تواند از جنس آلومینیوم، پی وی سی، آهن و ورق گالوانیزه باشد که معمولاً به صورت پروفیل تهیه می‌شود.

پنجره دوجداره ریلی

پنجره‌های دوجداره‌ای که درب آن به صورت ریلی باز و بسته می‌شود، پنجره دوجداره ریلی می‌گویند. درب این پنجره‌ها توسط غلطکی که بر روی یک ریل قرار گرفته است، باز و بسته می‌شود. غلطک وزن درب و شیشه‌ها را تحمل می‌کند، بنابراین مقاومت و ماندگاری پنجره به جنس غلطک وابسته است، حرکت درب (لنگه) روی ریل نیز تحت تأثیر کیفیت غلطک می‌باشد.

نکته: عرض لنگه بازشو بایستی حداقل یک سوم ارتفاع آن باشد تا از افتادن و خارج شدن آن جلوگیری شود.

انواع پنجره دوجداره ریلی از نظر جنس

پنجره دوجداره ریلی در دو نوع یو پی ‌وی سی و آلومینیومی ساخته می‌شود:

  1. پنجره دوجداره ریلی یو پی ‌وی ‌سی: پنجره‌های دو جداره ریلی یو پی ‌وی ‌سی نسبت به انواع آلومینیومی، آهنی و چوبی آن درصد عایق بیشتری دارند. این نوع پنجره‌ها در ارتفاع بیشتر از 2 متر ساخته نمی‌شوند.
  2. پنجره دوجداره ریلی آلومینیومی: می‌توان از پنجره دوجداره ریلی آلومینیومی در ابعاد بزرگ استفاده کرد، این پنجره‌ها در عرض و ارتفاع بیشتر از 2 متر نیز ساخته می‌شود و برای باغ ها و ویلاهایی که مناظر طبیعی زیبایی دارند، مناسب به نظر می‌رسد. پروفیل آلومینیوم مقاوم‌تر از یو پی وی سی می‌باشد، بنابراین در برابر باد مقاومت بیشتر و عملکرد بهتری دارند، به همین دلیل پنجره‌های دوجداره ریلی آلومینیومی برای ارتفاعات بالا که در معرض فشار باد قرار دارند، بسیار مناسب است، البته هزینه بالاتری نسبت به پروفیل یو پی ‌وی ‌سی دارد.

مطلب پیشنهادی: یو پی وی سی، پنجره مناسب خانه یا شرکت خود را تهیه کنید!

انواع پنجره دوجداره ریلی از نظر تعداد ریل‌ها

پنجره دوجداره ریلی در دو حالت ساخته می‌شود:

  1. پنجره دوجداره تک‌ریل: این پنجره‌ها به دلیل داشتن یک ریل، از یک طرف باز و بسته می‌شوند.
  2. پنجره دوجداره جفت‌ریل: این پنجره‌ها به دلیل داشتن دو ریل جدا از هم، از دو طرف باز و بسته می‌شوند، روی هرکدام از ریل‌ها یک لنگه قرار دارد.

جنس یراق‌آلات پنجره‌های دوجداره تک‌ریل و جفت‌ریل کاملاً مشابه هستند، اما عایق‌بندی پنجره دوجداره تک‌ریل بیشتر از جفت‌ریل می‌باشد، همین طور سطح مقطع فریم تک‌ریل نسبت به جفت‌ریل بیشتر است، بنابراین پنجره دوجداره تک‌ریل قیمت بالاتری نسبت به مدل جفت‌ریل دارد.

مزایای پنجره دوجداره ریلی

در زیر برخی از مزایای پنجره‌های دوجداره ریلی را شرح می‌دهیم:

مطلب پیشنهادی: تعمیر پنجره دوجداره چگونه است و آن را به چه کسی بسپاریم؟

معایب پنجره دوجداره ریلی

اکنون معایب پنجره دوجداره ریلی را بهتر بررسی می‌کنیم:

  1. مهم‌ترین معایب پنجره دوجداره ریلی عایق‌بندی ضعیف آن است. پنجره دوجداره ریلی به دلیل وجود منافذ خالی بین غلطک‌ها و ریلی بودن آن کاملاً عایق نیستند و نسبت به انواع لولایی آن عایق ضعیفی در برابر صوت و حرارت هستند، بنابراین این پنجره‌ها در مناطق خیلی سرد و خیلی گرم و مناطق پرگردوغبار و پر سروصدا توصیه نمی‌شود.
  2. از معایب پنجره دوجداره ریلی آب‌بندی ضعیف این پنجره‌ها است، از نظر آب‌بندی نیز سطح پایین‌تری نسبت به پنجره‌های دوجداره لولایی دارند.
  3. به دلیل روی هم قرار گرفتن لنگه‌ها روی هم، تمیز کردن پنجره‌های دوجداره ریلی کار راحتی نیست، در پنجره‌های ریلی قدیمی لنگه را آزاد  و به راحتی تمام قسمت‌های پنجره را تمیز می‌کردند، اما باز کردن لنگه‌ها در پنجره دوجداره ریلی نیاز به تخصص و مهارت دارد و هرکسی نمی‌تواند این کار را انجام دهد.
  4. از معایب پنجره دوجداره ریلی ایجاد آلودگی صوتی است. این پنجره‌ها به دلیل عایق نبودن و وجود فضای بین ریل‌ها، هنگام وزیدن باد زوزه می‌کشند.
  5. یکی دیگر از معایب پنجره دوجداره ریلی محدودیت در اندازه و ابعاد آن است، به عنوان مثال پنجره دوجداره ریلی یو پی وی سی برای ابعاد بسیار بزرگ مناسب نمی‌باشد.

مطلب پیشنهادی: 5 نکته ضروری در تمیز کردن شیشه دوجداره با پاک‌کننده خانگی

راه‌حل‌هایی برای معایب پنجره دوجداره ریلی

هر دردی دوایی دارد، برای معایب پنجره دوجداره ریلی نیز راه‌حل‌هایی وجود دارد:

کاربردهای پنجره دوجداره ریلی

از معایب پنجره دوجداره ریلی بگذریم، این پنجره‌ها با توجه به مزایایشان کاربردهای بسیاری دارند:

سخن آخر

مهم‌ترین معایب پنجره دوجداره ریلی عایق‌بندی ضعیف آن نسبت به انواع پنجره‌های دوجداره می‌باشد، البته این پنجره‌ها نسبت به پنجره‌های معمولی عایق بهتری هستند. وجود منافذ بین غلطک و ریلی بودن این پنجره‌ها موجب شده است تا کاملاً عایق نباشند.

خروج از نسخه موبایل