شروع ساخت بزرگترین و اولین ورزشگاه چوبی جهان با طراحی زاها حدید
جدای از اینکه هر روز و هر لحظه فناوریهای نوین و بسیار جالبی در صنعت ساختوساز ظهور میکند اما عوامل و فاکتورهای مهمی در همه گیر شدن توسعه یک فناوری دخیل است. گاهی فناوریها و گاهی هم پروژهها هستند که چشمها را به خود خیره میکنند. برخی از فناوریها صرفاً برای بارز نشان دادن یک اصل و هدف به کار گرفته میشوند که یکی از این اهداف میتواند ساخت سازههای محیط زیست دوست و پایدار باشد. استفاده از الوارهای چوبی، مهمترین فناوری پایدار است. در سال ۲۰۱۹ ساخت اولین ورزشگاه چوبی در جهان تائید شد. در ادامه به معرفی بیشتر این پروژه با ما همراه باشید.
اجرای انواع سازه ساختمان را با متخصصان کارگشا انجام دهید.
چرا الوارهای چوبی؟
الوارهای چوبی در واقع دستهای از مصالح مهندسی شده هستند که به عنوان یکی از مهمترین مواد دوستدار محیط زیست و پایدار در سرتاسر جهان در نظر گرفته میشود. پیشتر مطلب مهمترین تکنولوژیهای ساختوساز در سال ۲۰۱۹ اشاره کوچکی به الوارهای چوبی و کاربرد آنها در پروژههای ساختوساز داشتیم. الوارهای چوبی مهندسی شده علاوه بر این در امکان سازی یک سازه عاری از هر گونه کربن نقش مهمی ایفا خواهند کرد از طرفی هم کاملاً بازیافت پذیر بوده و مزایای زیباشناختی بالقوهای را به ایجاد میکنند.
بیشتر بخوانید: مصالح نوین در ساخت و ساز ، معرفی ۹ مورد از مهمترینها
اولین ورزشگاه چوبی جهان
چندی پیش بود که باشگاه فوتبال فورست گرین راورز چراغ سبز را به ساخت اولین ورزشگاه تمام چوبی جهان نشان داد. این باشگاه فوتبال که الان در نیلزوورث در کاتسوولد قرار دارد اقدامات اولیه لازم برای آماده سازی زمین و بستر مناسب برای آغاز پروژه را در ماه ژوئن سال ۲۰۱۹ صورت داد. طرح اولیه در ماه ژوئن رد شد اما در ماه دسامبر دوباره به رأی گذاشته شد و با شش رأی موافق و چهار رأی مخالف تصویب شد.
طرح جدیدی که در شورای مربوطه ارائه شد، توسط معمار سرشناس زاحا حدید طراحی شده بود و قادر خواهد بود نزدیک به بیش از ۵ هزار تماشاگر را در خود جای دهد. این مجموعه ورزشی شامل دو پارکینگ، دو زمین فوتبال، زمین ورزش همگانی است. این زمینهای فوتبال و ورزش همگی آلی و عاری از هر گونه ماده شیمیایی و کود خواهند بود. انرژی لازم برای نگهداری از چمنها از کوتاه کردن آنها نیز با استفاده از سلولهای خورشیدی تأمین خواهد شد.
بیشتر بخوانید: پیست اسکی چمن مصنوعی نیروگاه کپنهیل، نمونه معماری پایدار در جهان
باشگاه فوتبال فورست گرین راورز به دلیل سابقه تاریخی خود به دنبال ساخت یک ورزشگاه تمام پایدار و محیط زیست دوست بود و پس از کش و قوسهای فراوان زاحا حدید به این کار گماشته شود و نتیجه کار نیز یک طراحی بسیار شاخص و چشم نواز از یک ورزشگاه کاملاً چوبی بود. طراحی و ساخت اولین ورزشگاه چوبی جهان به گونهای است که حداقل مصرف انرژی و آب را خواهد داشت و کمترین میزان کربن و زباله را تولید خواهد کرد. اهمیت این ورزشگاه تنها در استفاده از مواد تجدید پذیر در دسترس نیست بلکه میزان بسیار کم کربن ناشی شده از آن در مقایسه با سایر مصالح مانند فولاد و بتن است.
فونداسیون ساختمان را در کارگشا ثبت و اجرا کنید.
سخن آخر
تکنولوژیهای نوینی که وارد صنعت ساختوساز میشوند باید بتوانند که کاربردپذیر بودن خود از جنبههای مختلف را به رخ بکشند در غیر اینصورت استفاده از آنها محدود به چند پروژه کوچک خواهد شد و بعد از مدتی نیز به فراموشی سپرده خواهند شد. ساخت اولین ورزشگاه چوبی جهان با استفاده از الوارهای چوبی گام بزرگی در استفاده از این مصالح پایدار و نوین در صنعت ساختوساز است که شاید بتواند جایگاه بهتری را برای این الوارهای چوبی و شیوه ساختوساز به بار آورد.
برای اجرای محوطه سازی ساختمان درخواست خود را در کارگشا ثبت نمایید.