دیوار کناف چیست؟ نحوه ساخت و اجرای دیوار کناف چگونه است؟

دیوار کناف یکی از متداول‌ترین مصالح ساختمانی مدرن در جهان امروز است. این دیوار در تعداد زیادی از پروژه‌های ساختمانی ساخته می‌شود که در آن به جای آجر و سفال از صفحات گچی و قاب فلزی به عنوان ترکیب نهایی دیوار استفاده می‌شود؛ اما دیوار کناف چیست و چرا استفاده از آن تا این اندازه با اهمیت است؟ با ویکی ساختمون همراه باشید.

سفت کاری ساختمان خود را به متخصصان کارگشا بسپارید.

تعریف دیوار کناف

دیوار کناف معمولاً دیوار خشک (Drywall) یا کناف پارتیشن (Partition Knauf) یا تخته گچی (Plasterboard) نامیده می‌شود. این دیوار متشکل از یک هسته گچی به همراه پشم معدنی است که توسط قاب فولادی گالوانیزه در محل پروژه مونتاژ می‌شود. قاب فولادی نقش اسکلت ساختار را بر عهده دارد و هسته گچی هم به عنوان پرکننده و عایق حرارت و صدا شناخته می‌شود.

در ساخت دیوار یا همان دیوارچینی و سقف از انواع دیوار کناف به شرح زیر استفاده می‌شود:

دیوار کناف بسته به نیازهای مشتری در ابعاد (طول، عرض و ضخامت) و اندازه‌های مختلف قابل سفارش است.

تاریخچه مختصر دیوار کناف

دیوار کناف نتیجه تکامل صنعت ساختمان است. برای هزاران سال از گچ برای ایجاد پوشش دیوارهای داخلی ساختمان استفاده می‌شده است اما در قرن بیستم با اختراع دیوارهای پیش ساخته گچی، دوران دیوارهای آجری به سَر آمد.

دیوار کناف در ابتدا به نام سکت بُرد (Sackett Board) شناخته می‌شد که از نامش مخترعش یعنی آگوستین سکت گرفته شده بود. این محصول در سال 1894 ثبت اختراع شد و به عنوان جایگزینی برای گچ سنتی در مصارف ساختمانی در نظر گرفته شد. در سال 1909، اختراع سکت توسط شرکت گچ ایالات متحده (USG) خریداری شد که همچنان بزرگترین تولید کننده پنل‌های دیوار خشک در آمریکای شمالی است.

وقفه بزرگ استفاده از دیوار خشک در ساخت و سازهای مسکونی پس از جنگ جهانی دوم آغاز شد، زمانی که اقتصاد و سهولت نصب آن برای رونق ساخت و ساز آن زمان ایده آل بود. ظاهر سفید و تمیز این دیوار متناسب با آرمان های زیبایی دهۀ 1950 آمریکا بود. سپس امروزه، دیوار خشک در ساختمان‌های مسکونی اغلب مواد دیوار و سقف است و در بیش از 96 درصد خانه‌های جدید استفاده می شود.

اما صنعت دیوار خشک، نمی‌تواند بدون فن‌آوری‌های شرکت آلمانی کناف کار کند. این فن‌آوری دارای قابلیت تولید بالا و بی‌ضرر برای انسان است و بهترین شرایط ممکن از نظر عایق حرارتی و صدا را فراهم می‌کند. اکنون در کشورهایی مانند ایران، استفاده از فن‌آوری دیوار خشک شرکت کناف محبوب‌تر است و به فور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مطلب پیشنهادی: کناف چیست؟ تاریخچه، انواع، مزایا، معایب و کاربرد کناف

نحوه ساخت دیوار کناف

گچ یک ماده معدنی طبیعی و غیر سمی است که در 85 کشور جهان یافت می‌شود. ترکیب شیمیایی آن شامل کلسیم، گوگرد متصل به اکسیژن و آب است. کریستال‌های سفید گچ به صورت مکانیزه، ریز خُرد می‌شوند و وقتی با آب مخلوط شوند به یک محصول سفت و سخت تبدیل می‌شوند.

یک پنل دیوار کناف شامل یک هسته گچی است که در چندین لایه کاغذ (کاغذهای بازیافتی معمول) پیچیده شده است. در حین ساخت، دوغاب گچ مایع روی ورق‌های کاغذ ریخته می‌شود.

برای نازک کاری ساختمان از متخصصان کارگشا کمک بگیرید.

به دنبال آن یک لایه مرکزی از گچ هوادهی می‌شود و قبل از اینکه کاغذ بیشتری روی آن به اصطلاح ساندویچ شود، یک لایه متراکم دیگر از گچ بر روی آن قرار می‌گیرد. ورق‌ها برای داشتن ضخامتی یکنواخت تحت فشار قرار می‌گیرند.

نحوه اجرای دیوار کناف

صفحات گچی به شکلی که در بالا توضیح داده شده ساخته می‌شوند و به عنوان قطعات پیش ساخته آماده اجرا در محل پروژه هستند. در گام نخست، قاب فولادی که از پروفیل‌های گالوانیزه تولید می‌شود، در فواصل منظم در محل دیوارهای داخلی به زمین و سقف متصل می‌شوند.

سپس یک لایه از پشم معدنی در بین قاب‌ها قرار می‌گیرد و در پایان، صفحات گچی با استفاده از چسب مخصوص یا با داشتن کام و زبانه روی یکدیگر قرار می‌گیرند. قطعات گچی بدین طریق کل قاب را می‌پوشاند تا سطحی صاف، سفید و تمیز را ایجاد کند. حتی می‌توان سطح نهایی دیوار را رنگ آمیزی کرده یا از کاغذ دیواری استفاده کرد.

اجرای این کار هم برای ساختمان‌های در حال ساخت و هم برای موارد مربوط به بازسازی دکوراسیون داخلی انجام می‌پذیرد. کل روند کار از طراحی گرفته تا اجرا و نظارت باید توسط متخصصین دیوار کناف اجرا شود. فرآیند اجرای این دیوار بدون هیچ گونه کثیف کاری و در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود.

مطلب پیشنهادی: سقف راهرو با کناف چه مزایا و معایبی دارد + نحوه اجرا

مزایای دیوار کناف

چنانچه قصد بازسازی ساختمان خود را دارید، درخواست خود را در کارگشا ثبت نمایید.

معایب دیوار کناف

سخن آخر

در ایران برعکس کشورهای اروپایی از آجر و سفال برای ساخت دیوار استفاده می‌شود و دیوار کناف به دلیل گران بودن و شرایط اقتصادی بی‌ثابت کشور معمولاً کاربرد کمتری دارد. این دیوار از یک هسته جامد گچی ساخته شده است که توسط ورق‌های کاغذ ضخیم پوشانده می‌شود (همانند ساندویچ پنل). در فناوری‌های مدرن ساخت و ساز از این دیوار برای پارتیشن بندی و تیغه چینی داخلی فضای منازل، شرکت‌ها و مکان‌های تجاری استفاده می‌شود.

خروج از نسخه موبایل