مقالات کارگشا

حضور دپارتمان تعاون و کارآفرینی کارگشا در سیزدهمین اجلاس بین المللی تعاون آسیا و اقیانوسیه

اولین حضور دپارتمان تعاون و کارآفرینی کارگشا با غرفه ای متفاوت در نمایشگاه سیزدهمین اجلاس بین المللی تعاون آسیا و اقیانوسیه شکل گرفت. 

گام اول در راه معرفی و تعامل با بخش تعاون به ویژه در بخش مسکن و عمران هنگامی برداشته شد که یکی از متفاوت ترین غرفه ها با طرح و برنامه ای مشخص و هدفمند نمایشگاه جانبی سیزدهمین اجلاس بین المللی تعاون آسیا و اقیانوسیه را تحت تاثیر برگزارکنندگان و بازدید کنندگان داخلی و خارجی قرار داد. 

کارگشا، سامانه جامع صنعت ساختمان، دپارتمان تعاون و کارآفرینی را با هدف افزایش عمق و گسترش دامنه متخصصین مدیریت و کنترل پروژه، خدمات کیفی معماری، سازه، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات الکتریکی، هوشمندسازی، مشاوره و کارشناسی امور حقوقی و قراردادها، امور اجرائی، به روز رسانی اطلاعات تعاونی های متعارف و نوع جدید تولید مصالح ساختمانی، توزیعی و خدماتی در نمایشگاه دائمی مجازی صنعت ساختمان و دیده شو، اعلام قیمت مصالح و تجهیزات و ماشین آلات، حقوق و دستمزدها، آموزش و پژوهش باشگاه اعضاء، مطالعات اقتصادی، متره و برآورد، مزایده و مناقصه، مشاوره های متنوع آنلاین در صنعت ساختمان، مبلمان و دکوراسیون در تعاونی های مسکن کارمندان، فرهنگیان، کارگران و آزاد به همراه اتحادیه تعاونی های مرتبط با صنعت ساختمان، عمران و توسعه شهرستان ها، راه اندازی نموده است.

حضور دپارتمان تعاون و کارآفرینی کارگشا در سیزدهمین اجلاس بین المللی تعاون آسیا و اقیانوسیه

چهارشنبه هفتم آذر ماه سال ۱۳۹۷ سالن همایش های صداوسیما، میزبان دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی برای افتتاح سیزدهمین اجلاس جهانی تعاون آسیا و اقیانوسیه بود.

 مطالب مطرح شده در سخنرانی ایشان برای تعاونی های مسکن به شرح زیر از کل سخنرانی برای مخاطبان دپارتمان تعاون و مسکن کارگشا، استخراج و تقدیم شده است:

در حوزه ی ساختمان، تعاونی های زیادی تشکیل شده و اتفاقاً در این بخش هم قسمت هایی وجود داشته که ناموفق هم بودند. کالبد شکافی کنیم چرا برخی از تعاونی های مسکن به هدف نرسیدند؟

 

حضور دپارتمان تعاون و کارآفرینی کارگشا در سیزدهمین اجلاس بین المللی تعاون آسیا و اقیانوسیه 

بسیاری از تعاونی های مسکن که به وجود می آمدند، واقعاً افراد که عضو می شدند، دوست داشتند یک کار خوب انجام شود، خودشان صاحب مسکن باشند. یکی از مشکلات ایشان به نظرم نداشتن استانداردهای فنی درست در این زمینه بوده است. همه ی کسانی که عضو تعاونی مسکن هستند دلیل ندارد خودشان وارد این کار شوند. عضو تعاونی مسکن هستند ولی باید «از افراد با تجربه در این کار استفاده کنند» و حسابرسی های دقیق داشته باشند. به من خیلی مراجعه کردند از تعاونی های مسکنی که به هم پاشیده و گاه هم سوء ظن بوده (تخلفات تعاونی مسکن)، چون از ابتدا حسابرسی و نظارت اقتصادی درست بر این بخش نداشتند، زود به اختلاف رسیدند و بعد شکایت به دادگاه بردند و مشکلات برای خودشان ایجاد کردند و می دانید که این شکایت های حقوقی چقدر طول می کشد در سیستم قضایی.

اگر ما یک استانداردی برای ایشان تعریف کنیم که از اول وقتی تعاونی مسکن ایجاد می کنند، ساز و کار نظارت اقتصادی ایشان چگونه باشد، از مهندسین استفاده کنند، سازمان نظام مهندسی با آنها بنشیند و طراحی کند، بخش نظارت چگونه باشد، هم اطمینان بخش عمل نماید برای کسانی که عضو این تعاونی هستند و هم زود به اختلاف نرسند، برای همه ی ایشان شفاف باشد.

خیلی از مواردی که ایراد پیدا کردند، سراغ ما آمدند، وقتی کالبد شکافی کردیم، همه ی ایشان طالب هستند این کار انجام شود، ولی اختلافشان بر این است که نظارتشان شفاف نبوده، حسابرسی شان دقیق نبوده، این هم یک قسمتی است من فکر می کنم، اگر در این زمینه با توجه به شرایط فعلی کشور و نیاز به ساختمان همچنین تاکیداتی که رییس جمهور محترم داشتند، این بخش باید رشد کند که حق هم هست، شما می توانید با یک سازوکار دقیق تری، وارد این صحنه شوید، تعاونی هایی را به وجود بیاورید، ولی با استانداردهای درست که خود این مشکلی برای شما به وجود نیاورد.

حضور دپارتمان تعاون و کارآفرینی کارگشا در سیزدهمین اجلاس بین المللی تعاون آسیا و اقیانوسیه

مخصوصاً در بافت فرسوده، حالا تدابیری در دولت اندیشیدند برای این که بافت فرسوده در کشور چگونه سامان پیدا کند، یکی از راه های خوبی که اهالی آن در بخش هستند، این ها عضو یک تعاونی باشند و به همین دلیل می توانند صاحب مسکن شوند. تعلق پیدا می کنند، این حمایت های دولت می شود از یک واحد حقوقی، نه به هر یک از اعضا و چون این افراد باید در آپارتمان زندگی کنند، خودشان سهیم هستند.

رییس مجلس شورای اسلامی به شریعت مداری وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و عبداللهی پیشنهاد داد که برای طرحی که دولت در موضوع نوسازی بافت فرسوده دنبال می کند، چارچوب تعاونی هماهنگ کنند چرا که  در همه ی شهرها، تقریباً بافت فرسوده وجود دارد. در مجلس هم تاکید شده، اماکن فرسوده بایستی اصلاح شوند و دولت هم می خواهد پشتیبانی جدی را صورت دهد. از این فرصت استفاده کنید و چارچوب مناسبی را درست نموده و یک حرکت سازنده در این زمینه می توانید داشته باشید و از پشتیبانی های آن نیز بهره ببرید.

سیزدهمین اجلاس توسعه و تعاون    

دپارتمان تعاون و کارآفرینی کارگشا برای نوسازی و بازسازی پرشتاب بافت فرسوده شهرها و روستاها، با محوریت افزایش ایمنی و پیشگیری از آسیب های ناشی از حوادث طبیعی ( سیل، زلزله و …) و انسان ساخت ( جنگ، آتش سوزی و …) برای آموزش و مشاوره هایی در همین راستا به مالکین منازل مسکونی، واحدهای اداری و تجاری که عمر مفید آن ها به پایان رسیده است، اعلام آمادگی می نماید. 

به منظور آشنایی بیشتر با این مبحث و رسیدن به جواب سوالات خود و یا ارائه هر گونه انتقاد و پیشنهاد به بخش مشاوره فنی و مهندسی کارگشا مراجعه فرمایید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. من مدیرعامل یک تعاونی عمران و توسعه هستم در شهرستانی در استان مازندران . اگر لطف کنید زمینه ای فراهم کنید برای نشر تجربیات هیات مدیره یک تعاونی موفق و کارآفرین. با اتحادیه جهانی تعاون ارتباط برقرار کنید برای شکستن تحریم ها.

  2. تعاون یکی از سه رکن اصلی اقتصاد است. مساله شناس دارید ؟ کارشناس تعاون دارید در مجموعه؟ ما قصد تشکیل یک اتحادیه تعاونی دانش بنیان در زمینه خانه های پیش ساخته صنعتی داریم. تعدادی از اعضای ما خارج از کشور هستند. چگونه می توانیم با بچه های تعاون گر شما ارتباط برقرار کنیم. خانم نویسنده این متن می توانند راه نمایی کنند که چگونه عضو اتاق تعاون ایران شویم؟

  3. سلام . چه ایده جالبی است. ندیدم سایتی به صورت تخصصی و جامع از ابعاد مختلف صنایع ساختمانی را این گونه آنالیز کند. راه اندازی دپارتمان تعاون نشان از یک تیم با برنامه و مشاوران خوب اقتصادی دارد چرا که کمتر کسب و کاری رکن سوم اقتصاد ملی را در نظر می گیرند. علاقمندم با سیستم شما به ویژه با این دپارتمان کار کنم. منتظر ایمیل هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا