بازدید کارگشا از شهرک صنعتی دماوند 2
گزارش تصویری بازدید میدانی کارگشا از شهرک صنعتی دماوند 2
شهرستان دماوند با جمعیتی افزون بر 100هزار نفر در 45 کیلومتری شهر تهران قرار گرفته است. این شهرستان از شمال با استان مازندران، از شرق با شهرستان فیروزکوه، از جنوب با استان سمنان و از غرب با شهرستان شمیرانات و تهران همسایه است که این شهر از 2 بخش مرکزی و رودهن تشکیل می شود.
دماوند دارای مشاغلی ازجمله دامپروری، کشاورزی و صنعتی است که از نظر محصولات کشاورزی، این شهرستان قطب استان تهران محسوب میشود. شهرستان دماوند دارای یک ناحیه صنعتی فعال با نام ناحیه صنعتی آئینهورزان و یک شهرک صنعتی در حال ساخت به نام شهرک صنعتی شماره دو در نزدیکی وادان دماوند است.
روز گذشته مورخ 97.6.24 تیم فنی و حرفه ای کارگشا از شهرک صنعتی دماوند 2 بازدید کردند. در طی این بازدید نشستی با مسئولان این شهرک برگزار شد که آقای دکتر ظریف پور مدیر شهرک صنعتی در این نشست عنوان کرد:
«حدود اراضی اینجا 213 هکتار است. زیر ساخت ها به گونه ای تعبیه شده اند که آب آن تا حدودی تامین شده و برای برق نیز یک نیروگاه در مقیاس کوچک در نظر گرفته شده است. تامین گاز نیز صورت گرفته است و ما علیرغم مشکلاتی که برای برآوردن خط لوله گاز داشتیم توانستیم حدود دو هفته پیش تست گاز را انجام دهیم. قرار بر این شده است که بعد از ترمیم شیرها، گاز را راه اندازی کنیم.
با توجه به جلساتی که ما در طی این دو سال با مخابرات داشتیم تفاهم نامه ای برای تلفن اینجا در حال پیگیری است و ما در اینجا قابلیت فیبر نوری را هم خواهیم داشت. جاده ها و خیابان ها نیز آسفالت شده، جدول کشی و مجهز خواهند بود و بستگی به طرح پیشنهادی است که مشاور به ما خواهد داد.»
طبق تحقیقات به عمل آمده این شهرک صنعتی پتانسیل استقرار بیش از 500 واحد صنعتی و صنفی تولیدی را دارد. شهرک صنعتی دماوند (2) در شعاع 120 کیلومتری شهر دماوند واقع شده و اکثر واحدهای آن صنایع پاک هستند که آنچه به صورت تئوری برای ایجاد اشتغال در این شهرک صنعتی در نظر گرفته شده 19 هزار و 572 نفر است که در توسعه اقتصادی شهرستان بسیار موثر است.
عملیات عمرانی این شهرک از سال 92 آغاز شده و به عنوان شهرک صنوف آلاینده و مزاحم به وسعت 70 هکتار درنظر گرفته شده است که در حال آماده سازی و تکمیل زیرساخت ها جهت واگذاری به صنوف می باشد.
دراین شهرک زمین ها به قطعات کوچک 200، 300 متری با توجه به واحد صنفی مدنظر تقسیم می شوند و علاوه بر فعالیت صنوف آلاینده و مزاحم، مشاغل کارگاهی، خدماتی، تولیدی و واحدهای تولید گل و گیاه و … نیز مستقر می شوند. واحدهای صنعتی در این شهرک به واحدهای فعال، نیمه فعال، راکد و واحدهایی که باید برچیده شوند و قابلیت احیا ندارند تقسیم شده است.
سقف فضاکار پست گاز شهرک صنعتی دماوند 2
با راهاندازی این شهرکها زمینه اشتغال برای جوانان بیکار فراهم میشود. این شهرک دارای مناطق برق، الکترونیک، غذایی، دارویی، فلزی، غیرفلزی، سلولزی و شیمیایی غیر آلاینده میباشد.
احداث مرکز تصفیهخانه پسماندهای صنعتی، بهبود خدماترسانی، اختصاص منطقه برق به واحدهای فعال و همچنین اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی با بهره مناسب از مهمترین نیازهای این واحدها است که در حال تأمین است.
در ادامه تصاویر این بازدید از این شهرک را با هم می بینیم:
منبع:
کارگشا