معرفی شیشه های نوین ساختمانی : شیشه هوشمند، سکوریت و لمینت
شیشه سکوریت چیست؟
شیشه سکوریت نوعی شیشه است که با اعمال شوک حرارتی بر شیشه معمولی تولید می شود که تاریخچه آن به سال ۱۹۲۹ بر می گردد.
برای تهیه این نوع شیشه ابتدا جام های شیشه در اندازه های مورد نظر برش خورده و پس از انجام عملیات دیاموند بر روی لبه های آن بر روی غلطک کوره قرار گرفته و به صورت افقی وارد کوره شده و تا دمای خمیری حدود ۶۵۰ درجه سلسیوس حرارت داده می شود. پس از هدایت به قسمت بعدی در این مرحله توسط هوای پرفشار به سرعت سرد می گردد. این سرد شدن سریع در سطح شیشه تنش فشاری بالایی ایجاد می نماید و باعث افزایش استحکام حرارتی و مکانیکی شیشه می گردد. این نوع شیشه ها در مقایسه با شیشه های معمولی با مشخصات یکسان در مقابل بارهای مکانیکی، ضربه و تنش های حرارتی تا پنج برابر مقاوم تر می باشد.
نحوه خرد شدن این شیشه به قطعات ریز و غیر برنده، مانع از بروز جراحت ناشی از شکستگی شیشه ها می گردد. از این لحاظ این نوع شیشه ها محصولات مناسبی جهت استفاده در نماکاری ساختمان و فضاهای داخلی اماکن عمومی و بطورکلی در کلیه مکانهایی که شیشه در مساحت زیاد مورد استفاده قرار می گیرد به صورت تک جداره و یا جدار خارجی شیشه های دوجداره و لمینت می باشد.
این شیشه در مقابل تنش های حرارتی ناشی از جذب انرژی خورشید و همچنین تنش های مکانیکی مانند ضربه، فشار باد و فشارهای ناشی از وزن برف مقاومت مناسبی دارد و در رنج دمایی ۷۰ تا ۳۰۰ درجه سلسیوس مقاومت نموده و نمی شکند.
شیشه سکوریت ساده از ۴ تا ۲۰:
شماره ها میزان ضخامت شیشه سکوریت ها بر حسب میلیمتر را بیان میکنند.
شیشه سکوریت لمینت پله:
این نوع شیشه ها نوعی شیشه سکوریت هستند که بین لایه ها آن از لمینت استفاده شده و به فرم های مختلفی به بازار عرضه می شود.
شیشه سکوریت سندبلاست ۴,۵,۶:
شیشه مشجر و سند بلاست کاملا مات بوده و طرف دوم به هیچوجه قابل مشاهده نیست . شیشه مشجر بیشتر برای سرویس ها و سند بلاست برای مکان های اداری خاص کاربرد دارد.
برای مشاهده قیمت شیشه کلیک کنید.
شیشه لمینت چیست؟
شیشه لمینت در سال ۱۹۰۳ توسط یک شیمیدان فرانسوی بنام “ادوارد بندیکناس” بصورت تصادفی اختراع شد، وی در هنگام کار در آزمایشگاه مشاهده کرد فلاسک شیشه ای پوشش داده شده با نیترات سلولز (نوعی پلاستیک) بعد از شکست متلاشی نشده و قطعات شکسته شده بصورت پیوسته در کنار یکدیگر باقی ماندند. شیمیدان فرانسوی از این مشاهده الهام گرفت و از آن جهت تهیه شیشه لمینت استفاده نمود. از این اختراع برای اولین بار در جنگ جهانی اول برای تهیه شیشه ماسک گاز استفاده شد و سپس در سال ۱۹۳۹ کمپانی فورد بکار بردن شیشه لمینت را در صنعت خودرو سازی آغاز کرد.
شیشه لمینیت نسبت به شیشههای معمولی از ضریب ایمنی بیشتری برخوردار است. شیشه معمولی در اثر شکست به قطعات درشت و برنده خرد شده که میتوانند منجر به خسارات جانی و مالی عظیم گردد. شیشههای سکوریت در مقایسه با شیشههای معمولی وضعیت بهتری دارند. این شیشهها در اثر شکست به قطعات ریز و غیر برنده خرد میشوند که هیچ گونه خطر جانی ندارند اما به هر حال شیشه فرو میریزد. فلسفه پیدایش شیشههای لمینت مرتفع نمودن این مشکل شیشه بود. در فرآیند لمینت میان دو یا چند لایه شیشه، میان لایههای پلیمری قرار گرفته و کل مجموعه تحت فشار وحرارت به صورت دائمی یکپارچه میگردند. مهمترین مشخصه شیشههای لمینت الگوی شکست آنهاست. شیشهها در اثر ضربه میشکنند اما تکههای شکسته به میان لایه چسبیده و شیشه یکپارچگی خود را حفظ مینماید.
نصب شیشه را در نازک کاری ساختمان ثبت نمایید.
شیشه هوشمند:
شیشه هوشمند گونهای از شیشه و پنجره است که با استفاده از فناوریهای نوین میتوان با آن میزان جذب نور را در اینگونه از شیشهها تغییر داد. شیشههای آفتابگیر از انواع آن است.
شیشه های هوشمند مات شونده:
شیشه مات شونده (The Privacy Glass) یک ایده بسیار عالی و کاربردی مبتنی بر فناوری جدید می باشد که امکان مات کردن شیشه در کسری از ثانیه را فراهم می سازد. با استفاده از این تکنولوژی، می توان میزان عبور نور از شیشه را کنترل و بدین طریق، شفاف و یا مات شدن شیشه را کنترل نمود و فضای داخل را در کسری از ثانیه تبدیل به محلی کاملا خصوصی ویا قابل مشاهده کرد.
تکنولوژی شیشه های مات شونده مبتنی بر نوع خاصی از فیلم های حاوی کریستال های مایع (PDLC film) می باشد. هنگامی که جریان برق قطع می باشد، مولکول های کریستال مایع به صورت نامنظم و تصادفی و هریک در جهت متفاوتی قرار می گیرند، این حالت منجر به انعکاس نور در جهات مختلف و رد نشدن یکنواخت نور از سطح شیشه می شود و نهایتا منجر به مات شدن آن می گردد. از طرف دیگر، هنگامیکه که جریان برق برقرار می شود، کریستال ها در ردیف ها و ستون های منظمی قرار می گیرند که نور به راحتی از آن رد می شود و همین حالت سبب شفاف شدن شیشه خواهد شد. نوارهای PDLC در بین دو لایه شیشه قرار می گیرند و با قطع و وصل شدن جریان برق، مات و شفاف شدن شیشه را منجر می شوند. نحوه کنترل این پنل ها نیز به اختیار خود مشتری می باشد (مثل استفاده از سوئیچ ها، ریموت کنترل ها، موبایل و یا کامپیوترها)
ممکن است فضای داخلی ساختمان با پارتیشن های مختلف تقسیم بندی شده باشد. با استفاده از فناوری شیشه های مات شونده امکان خلاقیت های مختلف در زمینه معماری و طراحی داخلی فراهم می آید. از شیشه های مات شونده می توان برای طراحی فضاهای تبلیغاتی، دفتر کار خصوصی، اتاق جلسات و … استفاده نمود. از شیشه مات شونده همچنین می توان به عنوان پرده پروژکتور استفاده نمود و دیگر نیازی به پرده مجزا نمی باشد. این ویژگی از ویژگی های بسیار جالب شیشه مات شونده می باشد، به طوری که تصویر از پروژکتور از پشت شیشه ارسال و از جلو قابل مشاهده می باشد. کاربردهای فراوان شیشه های مات شونده سبب افزایش روزافزون علاقه به استفاده از این محصول در دیوارهای شیشه ای، سازه های داخلی و خارجی ساختمان ها شده است.
برای نماشویی و کفسابی، درخواست خود را در تزئینات ساختمان ثبت نمایید.
عملکرد شیشه هوشمند مات شونده
منابع