اجرای نمای بایرامیکس چگونه است؟ کاربرد، مزایا و معایب آن

یکی از جدیدترین نماهای ساختمانی که سَر و صدای زیادی به پا کرده است، نمای بایرامیکس است. این نما برای اولین بار در سال 1993 وارد بازار شد و از همان روزهای نخست برای دیوارهای داخلی و خارجی استفاده می‌شد. با اجرای نمای بایرامیکس می‌توان انتظار داشت که ساختمان ظاهری منحصربه‌فرد و زیبا پیدا کند. اما بایرامیکس دقیقاً از چه متریالی ساخته شده است و نحوه اجرای آن چگونه است؟ با ویکی ساختمون همراه باشید.

نمای بایرامیکس چیست؟

بایرامیکس یک محصول ساخت کشور ترکیه است که به عنوان نمای تزیینی در داخل و خارج ساختمان استفاده می‌شود. این محصول به صورت ملات است و از ترکیب دانه‌های گرانیتی و مرمر سرامیزه با تنوع رنگی فراوان و دانه بندی‌های متعدد به همراه رزین‌های طبیعی و مصنوعی و سایر افزودنی‌ها ساخته می‌شود.

ملات بايراميكس بعد از اجرا و خشک شدن، به شکل یک نمای سیمانی سنگی در می‌آید. نمای بایرامیکس دارای انواع بافت مختلف اعم از Saten ،Orta ،Kalin است. همچنین، بایرامیکس در چهار دانه‌بندی مختلف اعم از درشت، متوسط، ریز و میکرو در بازار موجود است.

انواع نمای بایرامیکس

استاندارهای فنی بایرامیکس

برای اجرای نماکاری ساختمان میتوانید در این صفحه ثبت سفارش انجام دهید.

مزایای نمای بایرامیکس

معایب نمای بایرامیکس

مطلب پیشنهادی: نمای شیشه ای فریم لس چیست؟ انواع + مزایا و معایب آن

کاربرد نمای بایرامیکس

بایرامیکس برای سطوح صاف، هموار و خشک مانند بتن، سیمان، سنگ، گچ، چوب، نئوپان، شیشه و پلاستیک قابل استفاده است. اما این نما به ویژه در سطوح بتنی راحت‌تر و بهتر اجرا می‌شود. کاربردهای بایرامیکس به شرح زیر هستند:

نکته: با توجه به اینکه نمای بایرامیکس از رزین‌های پایه آب تولید می‌شود، می‌توان آن را در یک لایه نازک نیز اجرا کرد. این کار باعث کاهش هزینه‌های اجرای نما، کم شدن وزن سازه و صرفه اقتصادی برای سازندگان می‌شود.

مطلب پیشنهادی: نمای ویلا : با این همه ایده دست خالی برنمیگردی!

نحوه اجرای نمای بایرامیکس

مقدار مورد نیاز بایرامیکس را با آب مخلوط کرده و با استفاده از پیستوله و ماله بر روی سطح اجرا کنید. روش اجرای بایرامیکس به شرح زیر است:

اجرای بایرامیکس با پیستوله

پیستوله به دلیل مناسب بودن با سایز میکرو، تنها برای نوع بایرامیکس قابل استفاده است. برای اجرای کار نخست باید در فاصله ۳۰ تا ۵۰ سانتی‌متری از سطح مورد نظر قرا گرفت و به صورت عمودی عمل پاشش را به شکلی یکنواخت و پیوسته انجام داد. اجرای بایرامیکس با ابزار پیستوله خیلی سریع انجام می‌شود و برای سطوح کنگره‌دار و ناهموار مناسب است. اجرای این نما با ماله باعث کند شدن فرآیند کار می‌شود.

اجرای بایرامیکس با ماله

انواع دیگر بایرامیکس که شامل درشت، متوسط و ریز هستند را باید با ماله اجرا کرد. هرگز نباید از ماله تخته‎‌ای یا آهنی استفاده کرد! و ماله باید ضدزنگ باشد. کار را با بالاترین بخش محل اجرا شروع کنید.

کارگر باید ملات را با ابزار ماله از پایین به سمت بالا روی دیوار بکشد و کارگر دوم بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پشت بند کارگر اول، با ماله به انجام حرکت‌های دورانی بپردازد. این کار برای این است که طرح مورد نظر روی نما ایجاد شود. مهم است که کارگر دوم سطح ماله را مرتباً با اسفنج نمناک، تمیز و مرطوب کند تا موقع کشیدن ماله سطح نما کاملاً یکنواخت و صاف اجرا شود.

نکته: با توجه به شرایط آب‌وهوایی، زمان خشک شدن نمای بایرامیکس برای نوع میکرو ۱۲ تا ۲۴ ساعت و دیگر انواع بایرامیکس ۲۴ تا ۴۸ ساعت است.

کلام آخر

همانطور که در بالا اشاره شد، بایرامیکس نوعی ملات است که برای نمای بیرونی ساختمان و دیوارهای داخلی استفاد می‌شود. کاربر تنها کافیست بایرامیکس را با آب مخلوط کند تا حالت خمیری ایجاد شود، سپس با استفاده از پیستوله یا ماله مراحل اجرا را پیش بگیرد. نگران نشوید، مانند هر ملات دیگری بایرامیکس نیز بعد از اجرا سخت می‌شود. به طور کلی، مزایای استفاده از نمای بایرامیکس بیشتر از معایبش است. به همین دلیل، می‌تواند متریالی مناسب برای اجرای نماکاری ساختمان باشد.

خروج از نسخه موبایل