مراحل رنگ آمیزی ساختمان، قدم به قدم تا یک دیوار خوش چهره

رنگ آمیزی یا نقاشی ساختمان، یکی از مراحل نازک کاری به حساب آمده و بدلیل اینکه در نهایت بیننده یک ساختمان، اولین المانی را که مشاهده خواهد کرد، رنگ ساختمان است، باید در اجرای آن دقت کامل و کافی را بعمل آورد. برای نقاشی دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان از انواع رنگ های روغنی، پلاستیک، آکریلیک، مولتی کالر، رومالین، پتینه، بلکا و غیره می توان استفاده نمود.

مراحل اجرای نقاشی ساختمان

قبل از هرچیز باید به این نکته توجه نماییم، پوشش سطحی که قرار بر رنگ آمیزی آن است، توسط چه مصالحی پوشانده شده و آیا قبلا روی آن پوشش رنگ اجرا گردیده یا خیر؟ زیرا نوع زیرسازی مورد نیاز رنگ ها کاملا به نوع مصالح آن وابسته است. با دانستن این توضیحات، مراحل اجرایی نقاشی سطوح بدین شرح است:

1. تمیز نمودن سطوح

جهت اجرای یک رنگ بدون نقص، باید سطح زیرین آن فاقد آلودگی باشد. جهت مشخص شدن درزها و خلل فرج و یا درصورت وجود گرد و خاک و یا حتی کاغذ دیواری های قدیمی، باید سطوح سقف و دیوار کاملا پاکسازی شود تا بتوان نوع مصالح مورد نیاز زیرسازی رنگ را مشخص نمود.

2. اجرای روغن الیف 

در صورتی که دیوارها و سقف محل مورد نظر، بوسیله اندود گچی پوشانده شده باشد و تا بحال نقاشی روی آن انجام نشده باشد، قبل از هر نوع بتونه کاری، کلیه سطوح باید بوسیله روغن الیف پوشانده شود. این عملیات به این دلیل اجرا میگردد تا رنگ بتواند روی سطح گچ باقی بماند (اندود گچی به اصطلاح رنگ را نخورد). روغن الیف در حقیقت لایه ای را بصورت عایق روی گچ ایجاد می نماید و میزان چسبندگی رنگ را به سطح زیرین افزایش می دهد. این مرحله در ساختمانهای نوساز باید انجام شود.

3. بتونه کاری

بتونه را بوسیله ترکیب نمودن پودر مل و روغن بتونه با میزان غلظت مورد نیاز ساخته می شود. بتونه کاری یکی از کارهای اصولی است که قبل از رنگ آمیزی که اجرای آن نیاز به مهارت و تخصص نقاش دارد. جهت اجرای صحیح و کامل بتونه کاری، باید ترک های موجود در سقف و دیوار مشخص شده و درز آنها بوسیله کارتک و یا تیغ کاملا باز شده و توسط بتونه با کشیدن کارتک های بتونه کاری در تمام جهات داخل آنها کاملا پر شود. در صورت نیاز ممکن است نقاش مجبور به بتونه نمودن کل و یا قسمت بزرگی از یک سطح گردد که در این صورت، عملیات بتونه کاری زمان زیادی را به خود اختصاص خواهد داد. عدم بوجود آمدن موج در مرحله بتونه کاری، یکی از نکات دیگری است که باید به آن توجه نمود.

4. سمباده زنی

پس از پایان مرحله بتونه کاری و اطمینان از خشک شدن آن، باید زبری و پستی و بلندی های موجود روی بتونه برداشته شود که این امر بوسیله سمباده زنی (پوست زنی) اجرا می گردد. سمباده زنی تا جایی ادامه می یابد که هیچ گونه خلل و فرج روی دیوارها بوسیله چشم دیده نشود و حتی هنگام لمس نمودن سطوح، احساس نگردد. با پایان یافتن مرحله سمباده زنی، سطوح باید مجددا از گرد و غبار پاکسازی شده و در صورت مشاهده پستی و بلندی، باید دوباره بتونه کاری بصورت لکه گیری صورت پذیرد.

پیشنهاد ویژهنقاشی ساختمان، از انتخاب رنگ تا اجرا و هزینه های رنگ آمیزی

5. آستر اولیه

با تمام شدن سمباده کاری، میتوان یک لایه رنگ را که در اصطلاح به آن آستر اولیه گفته می شود، اجرا نمود. این لایه رنگ را بوسیله غلتک های نقاشی و یا قلم مو می توان اجرا نمود. میزان غلظت رنگ آستر اولیه معمولا چندان زیاد نیست تا زود خشک شده و امکان اجرای مراحل بعدی وجود داشته باشد.

6. لکه گیری و سمباده زنی

پس از خشک شدن لایه رنگ اجرا شده در مرحله آستر اولیه، ممکن است نقاطی که احتمالا دارای پستی و بلندی اندکی می باشد، نمایان گردد که بوسیله بتونه باید آنها را پرکرد و مجددا بوسیله سمباده سطح آن را صیقلی نمود. این عملیات تا رسیدن به سطوح کاملا مسطح و صاف ادامه می یابد.

7. رنگ آمیزی

قبل از اجرای رنگ رویه، با توجه به نوع رنگ انتخاب شده معمولا دو دست رنگ آستر روی سطوح سقف و دیوار اجرا میشود. حال نوبت به مرحله پایانی، یعنی رنگ آمیزی رسیده است. رنگ آمیزی سطوح را باید از سقف شروع کرد و پس از آن دربها و در نهایت دیوارها را بوسیله غلتک، قلم مو و یا پمپ های هوا رنگ کرد. در صورت استفاده از قلم مو و یا غلتک، باید رنگ آمیزی را در یک جهت (یا در طول و یا عرض، نه اینکه یک قلم از بالا به پایین و قلم بعدی از چپ به راست حرکت کند) انجام داد. جهت رنگ آمیزی درب ها نیز، پس از یک بتونه و آستری با پایه روغنی حداقل دو دست رنگ براق یا نیمه براق به در خواهیم زد. لازم به ذکر است، جهت جلوگیری از پاشیدن رنگ به کلید و پریزها و همچنین دستگیره دربها، قبل از انجام رنگ آمیزی، یا روی آنها کاملا پوشانده شود و یا آنها را باز می کنیم.

مطالب مرتبط با این مقاله را در کارگشا دنبال کنید:

«چنانچه قصد نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان را دارید، درخواست نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان خود را در سامانه ثبت درخواست کارگشا درج نمایید.»

خروج از نسخه موبایل