رنگهای روغنی از پراستفادهترین انواع رنگ در پروژههای عمرانی هستند که استفادههای مختلفی هم از آنها میشود. اگر به دنبال جستجوی بهترین مارک رنگ روغنی برای نقاشی ساختمان هستید به شما توصیه میکنیم این مقاله را مطالعه کنید تا هم در زمینه رنگ روغنی اطلاعاتی کسب کنید و با انواع رنگ روغنی آشنا شوید و هم به بهترین نقاشان ساختمان دسترسی داشته باشید و در انتها هم برندهای برتر رنگ روغنی برای نقاشی ساختمان را به شما معرفی کنیم.
رنگ روغن چیست؟
رنگ روغن از رنگهایی است که از دیرباز به منظور رنگ آمیزی اشیا مختلف مورد استفاده قرار میگرفت. در گذشته از دانه بزرک، کتان، پنبه و … روغن تهیه میشد و با استفاده از رنگدانههای طبیعی و معدنی رنگ تهیه میشد. امروزه رنگهای روغنی پایهای شیمیایی دارند و از روغنهای طبیعی ساخته نمیشوند. رنگهای روغنی یا بهتر است بگوییم رنگهای آلکیدی (alcid) از همانطور که از نام آنها بر میآید از ترکیب الکل و اسید به وجود میآیند. به طور کلی رنگهای روغنی جزء خانواده اسیدهای چرب شناخته میشوند و بوی نامطبوعی هم دارند که همین ویژگی استفاده از آنها را در مهر و مومهای اخیر با روی کار آمدن رنگهای آکریلیک کاهش داده است.
ثبت درخواست «رنگ آمیزی و نقاشی» در سامانه کارگشا
انواع رنگ روغنی کدام است؟
رنگهای روغنی از نظر ویژگی ظاهری به سه دسته مات، نیمه مات یا نیمه براق و براق تقسیم میشود. هر کدام از سه نوع نام برده از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار هستند و برای رنگ آمیزیهای خاص مورد استفاده قرار میگیرند.
رنگ روغنی مات
در بین رنگهای روغنی، نوع مات آن کاربردهای بیشتری دارد. از رنگ روغنی مات در رنگ آمیزی دیوارها، سقف، نمای بیرون و بخشهای مختلف ساختمان استفاده میشود. رنگ روغنی مات در بین انواع رنگ روغنی قیمت پایینتری دارد و برای رنگ آمیزی دیوارها با این رنگ نیاز به اجرای زیر کاری نیست.
بیشتر بخوانید: نقاشی منزل، معرفی بهترین انواع رنگ + مراحل اجرای آن
رنگ روغنی براق
وقتی حرف از رنگ روغنی میشود، ذهن بسیاری به سمت رنگ روغنی براق به دلیل ارتباط تنگاتنگ روغن و براقیت، میرود. این رنگ پوشش دهی بالایی دارد و معمولاً در ایران برای رنگ آمیزی درب، پنجره، نرده و اشیا فلزی استفاده میشود. استفاده از رنگ روغنی براق برای دیوارها و سقف توصیه نمیشود. زیرا اجرای دیوار در ایران به صورت مکانیزه انجام نمیشود و پستی و بلندی زیادی در روی آن وجود دارد. پستی و بلندیهای موجود روی دیوارها وقتی رنگ روغنی بر روی دیوار اجرا میشود، بیشتر دیده میشود. لذا این رنگ برای اجرا روی دیوارها و سقف طرفدار ندارد.
«اگر به دنبال نقاش ماهر می گردید، کارگشا بهترین ها را به شما معرفی میکند.»
رنگ روغنی نیمه مات یا نیمه براق
بعد از رنگ روغنی مات، رنگ نیمه مات محبوب است. رنگ روغنی نیمه مات در واقع از ترکیب 2 به 1 رنگ روغنی براق و رنگ روغنی مات درست میشود. این رنگ قابلیت شستشو دارد و میتوان درصد براقیت و ماتی آن را به دلخواه با تغییر میزان استفاده از رنگ مات و براق، تغییر داد.
بیشتر بخوانید: بهترین مارک رنگ اکریلیک ساختمانی، چه برندی بخریم؟
ویژگیهای رنگ روغنی ساختمان
از ابتداییترین شاخصهای رنگ روغنی ساختمان میتوان به قابلیت شستشو بالای آنها اشاره کرد. ماندگاری و طول عمر بالا در صورت اجرای مناسب آن تا حدود 15 سال نیز از دیگر ویژگیهای مهم رنگهای روغنی ساختمانی است. خاصی آنتی باکتریال به دلیل وجود روغنهای شیمیایی در آن نیز از خصوصیات نه چندان خوب رنگ روغنی است زیرا این روغنها نه تنها برای باکتریها و ویروسها بلکه برای انسان نیز مضر است و بهتر است در محل زندگی افرادی که مشکلات تنفسی دارند استفاده نشود. قابلیت اجرای باکیفیت با انواع ابزارهای رنگ آمیزی، مقاومت در برابر رطوبت، سرما، گرما و عوامل جوی، طیف رنگی متنوع نیز از مزایای رنگهای روغنی است. تنها عیب رنگ روغنی بوی نامطبوع و استفاده از مواد شیمیایی مضر مانند سرب، کادمیوم و … در تهیه آن است که آن را برای سلامتی خطرناک میکند.
رنگ روغنی ماهوتی چیست؟
رنگ روغنی ماهوتی در واقع یک نوع رنگ روغنی نیست؛ بلکه یک فن رنگ آمیزی است. در این فن رنگ روی دیوار را بسیار غلیظ اجرا میکنند و با استفاده یک پارچه ضخیم روی رنگ نیمه خشک شده میکشند، پارچه روی رنگ شیارهایی میاندازد. جنس پارچه ضخیم ماهوت است که حالت پرزدار دارد، از این رو نام این نوع رنگ آمیزی ماهوتی گذاشته شده است.
بیشتر بخوانید: انواع رنگ های ساختمانی، چه نوع رنگی برای کجا؟
چه ابزاری برای رنگ روغنی مناسب است؟
در بین تمامی ابزارهای رنگ کاری از غلتک گرفته تا قلممو و پیستوله، همگی را میتوان برای رنگ آمیزی دیوارها و سقف با استفاده از رنگ روغنی استفاده کرد. اگر از غلتک استفاده میکنید، بهتر است از غلتک با پرز کم و خوابیده که جنس طبیعی دارد، کار رنگ آمیزی را انجام دهید تا بهترین نتیجه حاصل شود.
دقت کنید پیش از اجرای رنگ روغنی باید مراحل زیرسازی یعنی پر کردن ترکها و فرورفتگیها با استفاده از بتونه و ماستیک، سمباده زنی پس از خشک شدن بتونه و ماستیک، اجرای روغن زیرکار و در صورت نیاز اجرای دوباره سمباده و روغن زیرکار در صورت خرابی زیاد، سپس اجرای رنگ اصلی،کامل طی شود تا نتیجه مطلوب حاصل شود. لازم به یادآوری است که اجرای کامل مراحل گفته شده است که باعث ماندگاری بالای رنگ روغنی میشود، پس باید نهایت دقت در اجرای این مراحل پیش گرفته شود.
رنگ روغنی ساختمانی چه کاربردی دارد؟
از رنگ روغنی برای پوشش دیوار و سقفهای داخلی ساختمانها، رنگ آمیزی درب و پنجره فلزی، اشیا و قطعات فلزی، رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمانها و … استفاده میشود. البته با توجه به ورود رنگهای ساختمانی آکریلیک مخصوص دیوارها داخلی و خارجی و به تازگی رنگهای آکریلیکی که بر روی فلزات نیز پاسخگوی نیاز است، استفاده از رنگهای روغنی یا آلکیدی به حداقل رسیده است.
بیشتر بخوانید: مراحل رنگ آمیزی ساختمان، قدم به قدم تا یک دیوار خوش چهره
برندهای برتر رنگ روغنی ساختمان کداماند؟
پیکو، هاویلوکس، سحر، الوان، کارن، نقشینه، شادان، جم، لتو، افرا، پارسیفام، سیرنگ، ماندگار، پارس اشن، سمند و بسیاری از برندهای دیگر که در این مقاله ذکر نام آنها نمیگنجد از جمله بهترین برندهای رنگ ساختمانی هستند. اگر در ابتدا با یک اوستاکار نقاش ماهر و کاربلد قرارداد ببندید با راهنمایی او بهترین رنگ را برای شما انتخاب میکند. خرید رنگ فروشگاههای معتبر و مراکز فروش رسمی برندهای معتبر رنگ نیز شما را به رنگ روغنی با برند برتر میرساند.
چگونه بهترین نقاش ساختمان را پیدا کنیم
در سامانه آنلاین خدمات ساختمانی کارگشامیتوانید با بهترین نقاشان ساختمان آشنا شوید. برای این منظور بهتر است به صفحه اصلی رفته و در بخش جست و جو، رنگ آمیزی ساختمان یا نقاشی ساختمان را جستجو کنید. سپس فهرستی از بهترین متخصصان رنگ و رنگ آمیزی با تجربه بالا در خدمت شما خواهند بود. شرکت کارگشا همیشه تلاش خود را بر جلب رضایت مشتریان معطوف کرده است.
بیشتر بخوانید: نقاش ساختمان ماهر را از کجا پیدا کنیم و هزینه نقاشی چقدر است؟
سخن آخر
رنگهای به کار رفته در صنعت ساختمان سازی انواع مختلفی دارند که رنگ روغنی از مهمترین آنها است. استفاده از رنگهای روغنی از شرایط و استانداردهای خاص خود پیروی میکند. در بالا به مزیتها و کاربردهای مختلف این نوع از رنگها اشاره شد. چند مورد از برندهای نام آشنا در صنعت تولید رنگ روغنی هم مورد اشاره قرار گرفتند.