معایب گرمایش از کف چیست؟ بررسی مشکلات و مضرات کف گرمایش

این مقاله به بررسی معایب گرمایش از کف اختصاص دارد. سیستم گرمایش از کف همان طور که از نامش پیداست، سیستمی گرمایشی است که گرما را از کف ساختمان به دیگر نقاط آن منتقل می‌کند. این سیستم‌های گرمایشی در دو نوع برقی و آبی طراحی و پیاده‌سازی می‌شوند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. معایب سیستم‌های گرمایش از کف را در ویکی ساختمون دنبال کنید.

مطلب پیشنهادی: گرمایش از کف چیست، نحوه اجرای آن چگونه است و چه مزایایی دارد؟

سیستم‌های گرمایش از کف چه معایبی دارند؟

امروزه سیستم‌های مختلفی برای گرمایش ساختمان‌ها وجود دارد که هر یک معایبی دارند. سیستم‌های گرمایش از کف یکی از پاک­ترین سیستم‌های گرمایشی است که بدون آلودگی و دود محیط را گرم می‌کند. اما این سیستم‌های گرمایشی مانند دیگر سیستم‌های حرارتی دارای معایبی هستند. در ادامه به ذکر معایب گرمایش ازکف ساختمان می‌پردازیم:

زمان بالای پیش‌گرمایش

سیستم‌های گرمایش از کف برای وارد نکردن شوک به کف (جلوگیری از آسیب به کف ساختمان) به آهستگی به دمای ۳۵ درجه سانتی‌گراد (دمایی ایده‌آل متناسب با دمای بدن) می‌رسد. بدین صورت که در ابتدای فصل سرما با آغاز به کار این سیستم‌ها،­ گرما با دمای ۲۰ درجه سانتی‌گراد شروع می‌شود و هر ۱۲ ساعت ۵ درجه به دما اضافه می‌شود. بنابراین در مدت ۳۶ ساعت به دمای مد نظر خواهد ­رسید. این مدت انتظار ۳۶ ساعته تا گرم شدن به دمای ایده‌آل از اولین معایب گرمایش از کف به شمار می‌آید.

اگر قصد اجرای سیستم گرمایش از کف را دارید، درخواست خود را در تاسیسات مکانیکی ساختمان ثبت نمایید.

نیاز به سیستم‌های گرمایشی کمکی در مناطق سردسیر

یکی دیگر از معایب گرمایش از کف نیاز به سیستم‌های گرمایشی کمکی در کنار آنهاست. در مناطق بسیار سرد سیستم گرمایش از کف، توانایی گرم کردن محیط به دمای ایده‌آل را ندارد و باید از سیستم‌های کمکی مثل شومینه، بخاری و … استفاده کرد، البته این مورد برای خانه‌های ویلایی و بزرگ صادق است.

ایجاد سرما یا گرمای شدید

از دیگر معایب سیستم گرمایش از کف ساختمان، ایجاد هوای سرد یا بسیار گرم است که در صورت نشتی یا خرابی سیستم به وجود می‌آید.

بازسازی دشوار

از مهمترین معایب گرمایش از کف بازسازی دشوار این سیستم‌هاست. در صورت نشتی یا خرابی سیستم گرمایش از کف، بایستی کل کف کنده­ شود که بسیار هزینه‌بر و دشوار خواهد بود.

اتلاف انرژی

اتلاف انرژی نیز از معایب گرمایش از کف ساختمان است. زمانی که سیستم گرمایش از کف به هر دلیلی خاموش شود، زمان و انرژی زیادی برای روشن شدن مجدد آن لازم است و همین طور اگر عایق‌کاری درست انجام نشود، باعث اتلاف انرژی می‌شود؛ مثلاً در آپارتمان‌ها گرمای حاصل از گرمایش از کف به طبقه پایین فرار می‌کند یا از طریق دیوارها هدر می‌رود.

هزینه بالای نصب

یکی دیگر از معایب گرمایش از کف هزینه بالای نصب آن می‌باشد. برای نصب و اجرای این سیستم‌ها مواد و متریال زیادی نیاز است (به اندازه مساحت زمین ساختمان) که باعث پرهزینه شدن سیستم‌های گرمایش از کف می‌شود. هرچه قدر مساحت ساختمان بیشتر باشد، مواد و متریال استفاده شده بیشتر خواهد بود و در نتیجه هزینه بیشتری باید پرداخت شود.

عایق کاری ساختمان را با متخصصان کارگشا انجام دهید.

هزینه بسیار بالای تعویض

از مهمترین معایب گرمایش از کف هزینه بسیار بالای تعویض سیستم گرمایشی است. اگر بخواهیم سیستم گرمایشی ساختمان‌هایمان را با سیستم گرمایش از کف تعویض کنیم، متحمل هزینه فراوانی خواهیم بود زیرا برای نصب سیستم‌های گرمایش از کف باید کف ساختمان را به طور کامل کند، بنابراین این کار بسیار دشوار و هزینه‌بر خواهد بود. توصیه می‌شود در هنگام ساخت ساختمان قبل از مرحله کف‌سازی تصمیم به نصب این سیستم‌های گرمایشی گرفته شود.

اجرای کف‌سازی قبل از نصب سیستم‌های گرمایش از کف

لوله‌های آب، گاز و همچنین سیم‌کشی‌های برق و تلفن که در کف ساختمان نصب می‌شوند، باید قبل از نصب سیستم گرمایش از کف به طور کامل با ملات سیمان پوشیده شوند تا سطحی کاملاً هموار ایجاد شود که بتوان سیستم گرمایش از کف را به صورت استاندارد و صحیح نصب کرد. این پروسه از معایب سیستم گرمایش از کف محسوب می‌شود، البته این مشکل را می‌توان با استفاده از فوم بتن، پوکه و کف‌سازی درست حل کرد.

عدم اعمال تغییرات در کف ساختمان

از معایب گرمایش از کف عدم اعمال تغییرات در کف ساختمان می‌باشد. امروزه در ساختمان‌ها تمام لوله‌کشی‌های آب و گاز و همین­­ طور سیم‌کشی‌های برق و تلفن از کف ساختمان عبور می‌کنند. این سیستم‌های لوله‌کشی و سیم‌کشی ممکن است هر لحظه دچار مشکل شوند و نیاز به تعمیر داشته باشند، تغییر کف و انجام تعمیرات ساختمانی با وجود سیستم گرمایش از کف ساختمان بسیار دشوار به نظر می‌رسد.

امکان ایجاد نشتی در لوله‌های گرمایش از کف آبی

از معایب گرمایش از کف آبی امکان ایجاد نشتی در لوله‌های این سیستم‌هاست که در صورت عدم نصب صحیح اتفاق می‌افتد، مشکلی که در گرمایش از کف برقی وجود ندارد.

مصرف بالای انرژی در سیستم گرمایش از کف برقی

سیستم گرمایش از کف برقی بسیار سریع و آسان نصب می‌گردد و نیازی به پکیج و لوله‌کشی ندارد، بنابراین امکان ایجاد نشتی در این سیستم وجود نخواهد داشت. اما پر هزینه بودن مصرف برق در ایران نصب و اجرا این سیستم‌ها را کم‌رنگ کرده است. مصرف بالای برق در این سیستم از بزرگ‌ترین و مهمترین معایب گرمایش از کف برقی محسوب می‌شود. در کشور ما هزینه برق نسبت به دیگر انرژی‌ها بیشتر است، بنابراین سیستم گرمایش از کف برقی بسیار پر هزینه خواهد بود. همان طور که می‌دانید مصرف زیاد برق در ساعات اولیه شب (ساعات اوج مصرف) توصیه نمی‌شود. به همین دلیل در ایران بیشتر سیستم‌های گرمایش از کف، آبی هستند.

هزینه اولیه بالای راه‌اندازی در سیستم گرمایش از کف آبی

از معایب گرمایش از کف برقی بالا بودن مصرف انرژی بود، بهتر است بدانید سیستم گرمایش از کف آبی مصرف انرژی کمی دارد. اما هزینه اولیه راه‌اندازی آن به دلیل استفاده از لوله و متریال‌ دیگر، بیشتر از سیستم‌های گرمایش از کف برقی است.

معایب و مضرات گرمایش ار کف ساختمان را چگونه به حداقل برسانیم؟

نحوه صحیح پیاده‌سازی این سیستم‌های گرمایشی رابطه­‌ای عکس با بروز عیوب این سیستم‌ها دارد. اگر سیستم‌های گرمایش از کف به طور اصولی و استاندارد نصب شود، بسیاری از معایب ذکر شده مثل بازسازی دشوار، ایجاد سرما و گرمای شدید، نشتی و اتلاف انرژی به وجود نخواهد آمد. پس با انتخاب متخصصان مجرب و کارآمد می‌توان معایب و مشکلات گرمایش از کف را به حداقل رساند و از مزایای این سیستم‌ها به خوبی بهره‌مند شد.

مطلب پیشنهادی: انواع سیستم گرمایش از کف بررسی مزایا و معایب گرمایش از کف آبی و الکتریکی

سخن آخر

در این مقاله از ویکی ساختمون به معایب و مضرات سیستم‌های گرمایش از کف پرداختیم و گفتیم با نصب استاندارد و اصولی سیستم‌های گرمایش از کف این معایب کم می‌شوند، بنابراین می‌توانیم از مزایای این سیستم‌ بهره ببریم.

برای برآورد هزینه و انجام تعمیرات اساسی، درخواست خود را در بازسازی ساختمان ثبت نمایید.

خروج از نسخه موبایل