چندین روش وجود دارد که میتوانید یک فضای خسته کننده و بیروح را در خانه به یک مکان جسورانه تبدیل کنید. دیوار تاکیدی (Accent Wall) روشی بیانتها برای دستیابی به این هدف است. به جای کوبیدن و از نو ساختن یک دیوار، میتوانید از نقاشی برای تاکید هر چه بیشتر استفاده کنید. برای ساخت دیوار تاکیدی مانند هر دیوار دیگری، مواردی وجود دارند که باید در نظر بگیرید؛ با ویکی ساختمون همراه باشید.
برای نصب دیوارپوش در نازک کاری ساختمان کارگشا ثبت درخواست نمایید.
دیوار تاکیدی چیست؟
به احتمال زیاد درباره دیوار تاکیدی شنیدهاید یا یکی از آنها را از نزدیک مشاهده کردهاید. اما ممکن است کاملاً مطمئن نباشید که واقعاً چه چیزی است! یک دیوار تاکیدی، دیواری منفرد در اتاق است که به طور عمدی با رنگی متفاوت از بقیه اتاقها جدا شده است. هنگامی که فرد وارد محیط میشود، این دیوار توجه همه را به خود جلب میکند و در نهایت به نقطه کانون فضا تبدیل میشود. رنگ کردن این دیوار همچنین میتواند اتاق را بزرگتر و جادارتر از آن چیزی که هست نشان دهد. این امر میتواند فواید بسیاری برای دکوراسیون داخلی داشته باشد. اگر به طراحی داخلی و زیبایی شناسی خانه خود اهمیت میدهید، این دیوار مکان خوبی برای شروع است. این اگرچه فقط یک دیوار است، اما میتواند تقریباً همه چیز را در مورد یک فضای بیروح دگرگون کند.
مزیت استفاده از دیوار تاکیدی
برای افرادی که به دنبال اضافه کردن زیبایی به یک فضای ساده یا کوچک هستند، این دیوار میتواند گزینهای مناسب و در دسترس باشد. این دیوار روشی ارزان برای ایجاد تنوع بیشتر در فضا است. مهمترین مزیت این دیوار میتواند عدم نیاز به بازسازی ساختمان در محیط داخل باشد. یک دیوار تاکیدی میتواند بدون تخریب دیوارهای داخلی یا قرار گرفتن مبلمان جدید، تنوع را در فضا ایجاد کند. با اضافه کردن این دیوار میتوانید یک فضای بزرگ را به سرعت به دو یا چند مکان مستقل و معنادار تبدیل کنید. این دیوار باعث میشود تا فضای کوچک، بزرگتر به نظر برسند. با تغییر رنگ یک دیوار معمولاً به یک رنگ تیرهتر و جذابتر، میتوان فضای اتاق را بازتر و بزرگتر نشان داد. همچنین نیاز نیست حتماً از رگه برای دیوارها استفاده کرد، میتوان از آجر، سنگ یا کاغذ دیواری نیز برای تاکید بیشتر و جلب توجه بهره بُرد.
عیب دیوار تاکیدی
چنانچه رنگ و بافت دیوارهای تاکیدی به درستی انتخاب شوند، میتوانند زیبایی را به اتاق ببخشند، ولی در صورت عدم انتخاب صحیح، هارمونی رنگی فضا را بهم میزنند. رنگ بیش از حد روشن بر روی دیوار در یک اتاق نسبتاً شلوغ، میتواند باعث هرج و مرج یا درهم ریختگی شود. سازگاری یک دیوار تاکیدی در بعضی از فضاها میتواند دشوار باشد، به خصوص هنگامی که باید با محیط اطراف خود انسجام داشته باشند.
نحوه انتخاب دیوار تاکیدی
اکنون زمان خوبی برای تازه کردن خانه خود با یک رنگ خاص است. در شروع کار، ممکن است تعجب کنید که کدام دیوار یا دیوارها به عنوان دیوار تاکیدی انتخاب میشوند. با انجام یک فرآیند آزمایش شده میتوانید به انتخاب دیوار مناسب برای فضای خود بپردازید.
برای انتخاب رنگ سوال میشود که نخست باید کدام دیوار رنگ شود! یا اینکه کدام وسایل موجود در فضا مانند مبلمان، فرش و کوسنها برای ایجاد علاقه بصری بیشتر تأثیرگذار هستند؟ آیا مجموعهای از آثار هنری مدرن برای نمایش در فضا وجود دارد؟ در صورت وجود آثار هنری با ارزش بر روی دیوار ممکن است نیازی به دیوار تاکیدی نداشته باشید و به جای آن میتوانید یک دیوار که چندین تابلو بر روی آن نصب شده استفاده کنید. اما وجود مبلمان به رنگ خنثی و نداشتن قاب عکسهایی برای آویزان کردن از روی دیوار، نیاز به چنین دیواری را اجتناب ناپذیر میکند.
3 معیار اصلی برای ایجاد این دیوار به شرح زیر هستند:
- نقطه کانونی
- تقارن
- دیوارهای گوشه
بیایید هر یک از این موارد را به نوبت بررسی کنیم:
1- نقطه کانونی
چشمتان به طور طبیعی در اتاق به سمت کجا میرود؟ دیوار شومینه؟ دیوار پشت تلویزیون یا اصلاً یک دیوار در اتاق خواب؟ دیواری که طبیعتاً چشم را به خود جلب میکند، انتخاب خوبی خواهد بود. اما حتماً زمینه دیوار مورد نظر را در نظر بگیرید.
2- تقارن
اگر فکر میکنید چیزی با عنوان دیوار مرکزی در اتاق وجود ندارد، میتوانید از تقارن استفاده کنید. داشتن پنجرههایی به شکل عجیب و غریب یا دیواری با یک شکل هندسی نامنظم میتوانند به ایجاد دیوار تاکیدی کمک کنند. دیده شده است که این اشکال در برخی از اتاقها به خوبی کار میکنند، اما باید ملاحظات را به صورت موردی در نظر گرفت.
3- دیوارهای گوشه
رنگ کردن دیوارهای گوشه همیشه بهتر از رنگ کردن گوشههای بیرونی به نظر میرسد. دیوارهایی که زاویه داخلی ایجاد میکند میتوانند تأثیر ظاهری عمیقترین داشته باشند.
انتخاب رنگ برای دیوار تاکیدی
برای انتخاب رنگ میتوانید به موارد زیر توجه کنید:
رنگهای خنثی: بیشتر مردم برای فضاهای بزرگتر از رنگهای خنثی استفاده میکنند. انتخاب یک رنگ عمیقتر (شکلاتی) یا سبکتر (خاکستری روشن) از رنگهای خنثی زیبایی خاصی را در فضا ایجاد میکند. اگر میخواهید کار به درستی انجام شود، برای رنگ پایه دیوار تنها از یک رنگ خاص بهره ببرید.
رنگهای پُرشور: اگر دیواری تاکیدی با رنگ خنثی برای فضایتان مناسب نیست، از رنگهای پرشوری مانند فیروزهای، آبی و سبز فسفری استفاده کنید. در اتاق کودکان نیز میتوانید از رنگهای زنده و رنگهای نئونی و پاستیلی بهره ببرید. بنابراین دیوارهای تاکیدی اگر به درستی ساخته شده باشند، میتوانند ظاهری ظریف و زیبا داشته باشند.
اگر قصد نماکاری ساختمان را دارید، درخواست خود را در کارگشا ثبت نمایید.
کلام آخر
هنگام انتخاب رنگ دیوار تاکیدی، به دنبال سایهای کم رنگ یا تیرهتر از بقیه فضا باشید. همچنین مهم است دیواری را در نظر بگیرید که جزئیات معماری مانند شومینه، کتابخانه یا طاقچه قوسی را برجسته میکند. چنین دیواری میتواند ظرافت را به یک فضای خالی ببخشد و بر روی وسایل، فرش و سایر لوازم جانبی نیز تأثیر بگذارد.