رعایت حقوق همسایه در ماه مبارک رمضان ؛ عطر خوش رمضان در شهر

حقوق همسایه در ماه مبارک رمضان : خداوند در قرآن مجید در سوره نسا، آیه ۳۶ می‌فرمایند: «خدای یکتا را بپرستید و هیچ چیزی را شریک او قرار ندهید. نسبت به پدر و مادر، خویشان، یتیمان، فقیران، همسایه دور و نزدیک، دوستان موافق، رهگذران و بندگان که زیردست تصرف شمایند نیکی کنید که خدا مردم متکبر و خودپسند را دوست ندارد.»

حقوق همسایه در اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. از این آیه می‌توان نتیجه گرفت که یک مسلمان باید روابط خوبی با همسایگان خود داشته باشد. اما حقوق همسایه در ماه مبارک رمضان چگونه است؟ با ویکی ساختمون همراه باشید.

حقوق همسایه در ماه مبارک رمضان در عصر جدید

با نگاهی به احادیث پیامبر اسلام در می‌یابیم که وضعیت همسایگان بسیار مورد توجه است. پیامبر (ص) به ما آموخت که:

«همسایه فقط کسی نیست که همسایه کناری ما باشد بلکه تا ۴۰ خانه دورتر نیز همسایه ماست.»

رمضان ماه دوستی است زیرا بندگان درصدد این هستند که بتوانند در نهایت خلوص به یکدیگر محبت کرده و از هم یادی کنند. رمضان تنها به روزه گرفتن خلاصه نمی‌شود؛ نخوردن غذا تنها ظاهر قضیه است و در باطن این ماه مبارک، ورود به خویشتن و تحول درونی جهت رابطه با دیگران نهفته است.

چنانچه قصد بازسازی و نوسازی خانه و یا محل کار خود را دارید، درخواست بازسازی ساختمان را در کارگشا ثبت نمایید.

وقتی کسی در این مورد تأمل می‌کند، روشن می‌شود که باید احساس تعلق در جامعه و احساس مسئولیت نیز داشته باشد. این فقط مربوط به همسایه کناری نیست! بلکه در مورد محله‌ای است که در آن زندگی می‌کنیم. هدف نودوستی، برطرف کردن نیاز، اشاعه شادی و سلامتی در محله است.

مطلب پیشنهادی: حقوق همسایه در ساخت و ساز : کارفرما بداند تا کار به شکایت نرسد!

ماه رمضان فرصتی عالی برای به اشتراک گذاشتن دوستی و به طور خاص، گسترش ارزش‌های معنوی، سخاوت و مهربانی در دل همه بندگان به ویژه همسایگان است. مهم نیست همسایه شما کیست، سیاه یا سفید، مسلمان یا مسیحی، کوتاه یا بلند، همگان را باید از دریچه دید همسایه مشاهده کرد و حقوق همسایه در ماه مبارک رمضان را به جا آورد.

هیچ مسلمانی از حقوق همسایه معاف نیست! خواهران و برادران عزیز، ما در جوامع جدیدی زندگی می‌کنیم و هر چند اگر در ساختمانی بلند مرتبه در وسط تهران نیز زندگی کنیم، محله هنوز مکانی برای دیدار یکدیگر است. اگرچه مشکلات هرگز به طور کامل از بین نخواهند رفت، اما فلسفه رمضان در خود فرو رفتن نیست بلکه بیرون آمدن و در جامعه بودن است.

حقوق همسایه در ماه مبارک رمضان اکنون به لطف رسانه‌ها دگرگون شده است. در نتیجه آزمون زمانه ما متفاوت از همه دوران‌ها است؛ زیرا ما دیگر مجبور به مقابله با جهل نیستیم بلکه با اطلاعات درست به سوی انسانیت گام بر می‌داریم. دانش و خِرد را باید به کار گرفت تا از جهل دینی دور شد و از تعصب کورکورانه به منطق و احساس واقعی رسید.

چنانچه قصد عایق کاری ساختمان خود را دارید، درخواست خود را در کارگشا ثبت نمایید.

رعایت برخی از حقوق همسایه در ماه مبارک رمضان

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود:

«او مسلمانی واقعی نیست که همسایه با او احساس امنیت نکند.»

همسایگان ما باید بیش از هر ماه دیگری در رمضان احساس آرامش کنند. مثلاً هنگامی که به مکان جدیدی نقل مکان می‌کنید، خود و خانواده خود را به همسایه‌ها معرفی کنید.

موارد دیگر که می‌توانید در راستای حقوق همسایه در ماه مبارک رمضان انجام دهید به شرح زیر هستند:

چنانچه قصد نازک کاری ساختمان خود را دارید، درخواست خود را در کارگشا ثبت نمایید.

سخن آخر

حقوق همسایه در ماه مبارک رمضان را در بالا بیان کردیم اما باید بدانیم این وظیفه همه مسلمانان است که به عنوان بخشی از جامعه، احساس مسئولیت در قبال همسایه داشته باشند. ما باید بتوانیم در جامعه ادغام شویم و در قبال آن مسئولیت‌پذیر باشیم. این مسئولیت ماست که به همگان نشان دهیم مسلمان واقعی کسی است که دست انسانی را می‌گیرد، نه اینکه در چشم او نگاه کرده و دروغ می‌گوید!

خروج از نسخه موبایل