ماشین آلات تخریب ساختمان، انواع ابزارهای دستی و مکانیکی

تخریب ساختمان ها را می توان از مهمترین بخش های فرآیند اجرا و احداث ساختمان دانست. تخریب اصولی ساختمان، تخریب با وسایل و ابزار آلات دستی، تخریب با ماشین آلات، تخریب با بیل مکانیکی، برش آسفالت و بتن، تخریب ساختمان های بتنی، تخریب سازه های فولادی، تخریب دیوارهای بتنی، تخریب سقف های بتنی، تخریب طاق ضربی و دیگر اقسام تخریب از مواردی است که باید با رعایت نکات ایمنی و اصول فنی انجام گیرد.

«چنانچه نیاز به تخریب ساختمان دارید؛ می‌توانید درخواست تخریب ساختمان خود را در سامانه ثبت درخواست کارگشا درج نمایید.»

ابزار آلات تخریب دستی ساختمان

  1. پتک:

پتک ها در واقع چکش هایی است با اندازه های بزرگ که متشکل از دسته و مضربه که غالباً برای وارد کردن ضربه به کار می‌رود. این ابزار دارای وزن های متفاوتی می باشد و به جهت کارایی آن یکی از پرکاربردترین ابزارها جهت تخریب ساختمانها بصورت دستی می باشد.

  1. کلنگ:

کلنگ یکی دیگر از ابزارهای تخریب دستی است که شامل یک سر فلزی و یک دسته می‌باشد. کلنگ دوسر دارای یک سر نوک تیز و یک سر صاف و پهن است که اکیپ تخریب نسبت به موردی که می‌خواهند استفاده کنند یکی از دو سر را بکار می‌برند. همچنین کلنگ یک سر نیز وجود دارد.

  1. چکش های برقی:

چکش های تخریب از بزرگترین ابزارهای برقی دستی موجود هستند که برای تخریب سطوح غیر فلزی، دیوارها و سازه ها استفاده می گردند. با توجه به سنگینی و قدرت این ابزار می توان از آن در کاربردهای گوناگون استفاده نمود. با در نظر گرفتن حجم عملیات و سختی ماده مورد تخریب می توان سنگینی و قدرت چکش تخریب مناسب را تعیین نمود. این دستگاه بصورت بادی نیز در بازار موجود می باشد که عموما بوسیله کمپرسورهای باد متصل به تراکتور و یا کمپرسور ها، نیروی مورد نیاز آن را تامین می نمایند.

  1. دستگاه کرگیری:

دستگاه کرگیری بتن یکی دیگر از ابزارهایی است که می توان برای تخریب مقاطع و سطوح بتنی از آن استفاده نمود. این ابزار عمدتا جهت سوراخ نمودن بتن کاربرد دارد ولی می توان بوسیله آن قسمتی از بتن را برش داد و تخریب نمود.

ماشین آلات تخریب مکانیکی ساختمان 

  1. بیل مکانیکی:

بیل مکانیکی ماشینی است که با توجه به طول دکل آن و نیز قدرت بالای مانور نه تنها برای خاکبرداری ها بلکه جهت تخریب بناهای فرسوده نیز یکی از کاراترین ماشینها می باشد. بیل مکانیکی همچنین قابلیت نصب چکش (پیکور) را نیز دارد که می تواند این وسیله قدرتمند را به یک ابزار قوی جهت تخریب ساختمان ها تبدیل نماید.

ناگفته نماند بیل مکانیکی علاوه بر امکان نصب پیکور قابلیت نصب قیچی های هیدرولیکی را نیز جهت برش و تخریب قطعات بتنی و فلزی دارد.

  1. گوی تخریب:

گوی تخریب از یک جرثقیل مجهز به گوی فولادی تشکیل شده است. تخریب ساختمان از طریق انرژی ضربه ای گوی فولادی آویزان از جرثقیل زنجیردار صورت می پذیرد. گوی تخریب از خارج ساختمان عمل می کند به همین دلیل انجام عملیات، نیازمند فضای آزاد بسیار زیاد در اطراف دستگاه می باشد. همچنین اپراتور با مهارت بالا و تجهیزات مناسب مورد نیاز است به همین دلیل، تخریب توسط بیل های مکانیکی روشی پر هزینه می باشد.

هنگام بکار گیری این ماشین دو روش تخریب پیشنهاد می گردد. یک روش استفاده از وزن گوی بر روی ساختمان می باشد که بوسیله سقوط آزاد گوی تخریب انجام می شود و روش دیگر بهره گیری از ضربه ناشی از حرکت آونگی گوی هم راستا با بازوی دستگاه است.

شرکت های تولید کننده ماشین آلات ساختمانی را اینجا ببینید.

  1. کاترها (بتن بر – آسفالت بر):

این ماشین جهت برش آسفالت و یا بتن و مشابه آن در ابعاد و اندازه های کوچک و بزرگ ساخته شده و بسته به نوع کاربرد آن، مورد استفاده قرار می گیرد. باید در نظر داشت نوع تیغه نصب شده روی هر دستگاه باتوجه به نوع مصالحی که نیاز به برش آن وجود دارد متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال تیغه برش آسفالت با تیغه برش بتن مسلح تفاوت دارد. تیغه کاترها به دلیل سرعت بالا هنگام برش و داغ شدن آن در اثر اصطکاک، بوسیله صابونهای مایع و یا آب خنک می شوند.

  1. ربات تخریب بتن (ERO):

ربات تخریب بتن یا ربات بتن خوار دستگاهی است نوین که توسط که شرکت سوئدی طراحی و روانه بازار گردید. این دستگاه بوسیله فشار آب بالا می تواند اقدام به تخریب موضعی بتن نموده و پس از جداکردن سنگ دانه ها از یکدیگر، آنها را بازیافت کرده و مجددا به چرخه تولید بتن باز گرداند. شاید تصور این باشد که این ربات به حجم بالایی از آب در هر شیفت کاری خود نیاز دارد. درحالی که اینگونه نیست و این ماشین دوستدار محیط زیست چرخه کاملی را نیز برای آب مصرفی خود به همراه دارد و کافی است یکبار آب مخازن آن تامین گردد.

مطالب مرتبط با این مقاله را در کارگشا دنبال کنید:

به منظور آشنایی بیشتر با این مبحث و رسیدن به جواب سوالات خود و یا ارائه هر گونه انتقاد و پیشنهاد به بخش مشاوره آنلاین کارگشا مراجعه فرمایید.

منبع : دپارتمان اجرا سامانه جامع صنعت ساختمان (کارگشا)

خروج از نسخه موبایل