لباس کار مهندسی اچ‌اس‌ای (HSE)، هر آنچه که باید بدانید

کار در محیط‌های کارگاهی و به ویژه در پروژه‌های ساختمانی مستلزم رعایت یک سری نکات ایمنی کارگاهی است. استفاده از لباس‌های کار مهندسی که شامل کلاه ایمنی، عینک، دستکش و کفش‌های مخصوص هم‌ می‌شود از جمله این الزامات است. لباس کار به عنوان یک وسیله ایمنی و حفاظتی فردی، در جنس و انواع مختلفی برای استفاده کارگران و افراد مشغول به کار در پروژه‌های ساختمانی از جمله مهندسان تعریف شده است.

مسئولیت تأمین و در اختیار قرار دادن این لباس‌های کار برای کارگران و مهندسان بر عهده شخص کارفرما است. کارفرما در این رابطه موظف است که بر اساس شرایط کاری، بهترین و مناسب‌ترین لباس کار را با در نظر گرفتن استاندارد‌های تعریف شده تهیه کند. تمامی این لباس‌ها از کلاه گرفته تا کفش باید از استاندارد‌های تعریف شده در ‌اچ‌اس‌ای (HSE) پیروی کنند.

اهمیت لباس کار مهندسی ‌اچ‌اس‌ای (HSE)

لباس کار که عمدتاً به عنوان پوشش برای محافظت از افراد در برابر حوادث غیرمترقبه مختلفی شناخته‌ می‌شود. علاوه بر نقش حفاظتی که دارد به منظور‌ دیگری هم مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد. یکپارچگی و ایجاد نظم در محیط کار، آراستگی کارگران و مشخص کردن افراد مجاز در محیط کار از دیگر اهداف استفاده از لباس‌های کار است. در مراحل مختلف ساختمان سازی اعم از سازه ساختمان، تخریب ساختمان، خاکبرداری و غیره رعایت نکات ایمنی از ضروریات است.

استاندارد‌های لباس کار مهندسی طبق ‌اچ‌اس‌ای (HSE)

استاندارهایی که توسط ‌اچ‌اس‌ای در خصوص لباس‌های کار مهندسی تعریف شده است به طور کلی شامل 3 دسته زیر‌ می‌شود:

نشانه‌های حک شده روی لباس

در خصوص نشانه‌ها و علائم درج شده، لباس کار استفاده شده در محیط‌های کار بر اساس استاندارد ‌اچ‌اس‌ای (HSE) باید موارد زیر را رعایت کرده باشد:

جنس و کیفیت لباس کار

لباس کار از حیث جنس و کیفیت باید استاندارد‌های زیر، مربوط به ‌اچ‌اس‌ای (HSE) را برآورده کند:

نام سمت و موقعیت آن، نوع و رنگ لباس

طرح و رنگ لباس کارکنان شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف از جمله مهندسان براساس نوع و سمت در واحد‌های مختلف در جهت اعمال کنترل و نظارت بهتر توسط شرکت مربوطه و طبق استاندارد‌های ‌اچ‌اس‌ای (HSE) مشخص‌ می‌شود که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

انواع لباس کار مهندسی

لباس کار مهندس شامل بخش‌های مختلفی است که هر یک از آن‌ها باید مطابق با استاندارد ‌اچ‌اس‌ای باشند. بخش‌های مختلف یک لباس کار شامل موارد زیر‌ می‌شود:

سخن آخر

بدون شک استفاده از لباس‌های کار مهندسی با کیفیت که استاندارد‌های ‌اچ‌اس‌ای (HSE) را برآورده کنند، یکی از مهم‌ترین الزامات محیط‌های کار ساختمانی در مراحلی مانند: خاکبرداری، سفت کاری ساختمان و غیره است. استاندارد‌های زیادی برای این لباس‌ها در نظر گرفته شده است که در بالا به آن‌ها پرداخته شد.

خروج از نسخه موبایل